Emzirirken çok ağrım oluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi patif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

patif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2025
3
0
1
31
Arkadaşlar bebeğim 11 günlük emiyor ama benim çok canım yanıyor göğüs ucunu tutuyor sadece kahverengi kısmı tam alması gerekiyormuş, tutma şekli yanlış ama bebeğe nasıl düzelttirebilirim bilmiyorum, sağıp biberonla veriyorum bazen ama bugün doktora gittik sağıp vermeyi önermedi ten tene temas çok önemli dedi bu meme ucu acısı çok dayanılmaz ne yapmamı önerirsiniz bu durumu yaşayan oldu mu

Arkadaşlar bebeğim 11 günlük emiyor ama benim çok canım yanıyor göğüs ucunu tutuyor sadece kahverengi kısmı tam alması gerekiyormuş, tutma şekli yanlış ama bebeğe nasıl düzelttirebilirim bilmiyorum, sağıp biberonla veriyorum bazen ama bugün doktora gittik sağıp vermeyi önermedi ten tene temas çok önemli dedi bu meme ucu acısı çok dayanılmaz ne yapmamı önerirsiniz bu durumu yaşayan oldu mu
Ben silikon meme ucu denemiştim. Bi nebzede olsa iyi gelmişti. Bi süre öyle devam ettim. Sonradan gecince normal verdim. Bende öneriyorum.

Yaralariniza antibiyotikli krem sürün, "garmastan" hemen yaralari iyilestiriyor ama her emzirmeden önce gögüs uclarinizi yikamaniz gerekiyor. Yaralar gecene kadar silikon uc takabilirsiniz, daha az aciyor. Bir kac haftaya bu durum gececek merak etmeyin.

Mastit olabilir misiniz acaba? Üşüme, ateş, ele gelen sertlik gibi bir şey var mı ya da göğsünüzde ağrı? Benim de öyle olmuştu, bebek aslında doğru emiyordu ama mastit yüzünden çok canım yanıyordu. Ben geç fark etmiştim. İki göğüsünüzdemi acıyor yoksa tek göğüs mü?

Kahverengi kisim herkeste farklidir bu yuzden tam bir olçu soylemek zor. Bebek emerken 'cok cok' ses gelmemesi lazim. Sadece yutkunma sesi duymalisiniz.
Yeni emzirmeye basladiginiz için caninizin acimasi cok normal. Lansinoh marka kremi öneriyorum. Her emzirme sonrasi kullan. Yikama yapmana gerek yok bir sorun olmuyor. O aciyi hafifletiyor.
Silikon meme ucu gercekten yara onlemede cok işe yariyor ama bebegin alisirsa kolay kolay biraktırabilir misin bilmiyorum. Bunu da goz onunde bulundurun.

Video izleyin bol bol emzirme hakkında. Bebeğin başı memeye bakacak karnı karnınıza . Ayrıca en rahat pozisyonda oturup yastiklarla destekleyip belinizi emzirin. bebek memeye gelecek siz bebeğe egilmeyin çünkü uzun emzirme seanslari yorucu. . Meme ucunu burunla dudak arasına sürtün ağzını açacaktır en büyük açtığı sırada sokun Kahverengi kısmı alttan üstten ağzına ittirin dudaklarında dışa döndürün. Emzirmeyi düzeltmeden düzelmiyor bebekde sizde emzirmeye alışıp çenesi kuvvetlenince herşey düzeliyor. Sağlık ocağı hemşirelerinden rica et doğru tutturmayi gosterip yardımcı oluyorlar. Kuru kuru verme memeyi nemlendir öyle ver. sütünü sık ovala hava alsin kapatma bir süre gümüş kapak kullan .2 ay Her emzirmede ağladım bağırdım fakat geçti dayan biberondanda uzak dur meme reddi yapıyor kaşık biberon yada siringayla ver çok çok video izle kardeşim.

Geçiyor geçiyor biraz daha sık dişini
Benim ilk doğduğu gün başladı 10 günlükken falan artık ağlamamaya başladım
Düşün bak ağlamadığıma şükrettim 😆 kanla karışık emdi hep bebeğim
Çok yara olmuştu o da kahverengi kısmı alamıyordu komple
Eczanede garmestan diye bi krem var göğüs ucu diye söyleyin
Ben onu sürüp gümüş kapak kapatıyordum
Emzirme öncesi siliyordum ama
O bana çok iyi geldi
Gümüş kapak al kendine
Nemli tutmaya yardımcı oluyor darbeden de koruyor hem hassas ya şimdi
Ama geçecek sonsuza kadar sürmüyor

Back