Emzirirken hamile kalan var mı?

Sesiliaa

Üç büyük aşkım
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
1.333
505
198
40
7 buçuk ay önce doğum yaptım. Bebeğimi emziriyorum. Spiralim kaydığı için hamile kaldım. 7 haftalık hamileyim. Özellikle yurt dışında hamileyken emzirmeye devam edip 2 nci bebeği doğunca ikisini birden emziren çok kişi varmış ama çok fazla şey söylüyorlar. Oğlumu emzirmeye devam etmek istiyorum. Bu durumu yaşayan var mı? Sizler ne yaptınız?

ikisini emzirebilmen için çok beslenmen lazım hani diğeri büyük olduğu için diğerinin sütünden de alacak biraz diğeri beslenemeyecek hakkına girersin bence zor olur ama kendine güvenip iyi beslenirim diyosan bilemem =)

ikisini emzirebilmen için çok beslenmen lazım hani diğeri büyük olduğu için diğerinin sütünden de alacak biraz diğeri beslenemeyecek hakkına girersin bence zor olur ama kendine güvenip iyi beslenirim diyosan bilemem =)

Her şekilde zor olacak zaten. Ben oğlumu memeden kesmek istemiyorum. Bi diyetisyene gidicem zaten. Bu durumu yaşayanlar varsa manevi destek için konuşmak istedim

Seni çok iyi anlıyorum bebeğini sütten kesmek istemiyorsun vicdan azabı çekiyorsun ama üzülme bazılarının yaşaması için birilerinin fedakarlıklar yapması gerekiyor onun sana tutunması için oğlunu sütten kesmelisin bence. Ben 2. bebeğime hamile kaldığımda ilk bebeğim 2 aylıktı. Kısmet işte olması imkansız görünüyor ama oldu. Sen belki ek gıdaya bile başlamışsındır. Ben ise sadece anne sütü veriyodum. Aradaki 2 ayın 47 günü zaten loğusaydım. Küçüğümde kalan 13 günde bana tutunmuş. Öğrendiğimde 6 haftalıktı kendimle bebeğime 1 hafta daha verdim ve kestim şimdi küçüğüm 6 nun içinde büyüğü 8 Allah kolaylık versin

Seni çok iyi anlıyorum bebeğini sütten kesmek istemiyorsun vicdan azabı çekiyorsun ama üzülme bazılarının yaşaması için birilerinin fedakarlıklar yapması gerekiyor onun sana tutunması için oğlunu sütten kesmelisin bence. Ben 2. bebeğime hamile kaldığımda ilk bebeğim 2 aylıktı. Kısmet işte olması imkansız görünüyor ama oldu. Sen belki ek gıdaya bile başlamışsındır. Ben ise sadece anne sütü veriyodum. Aradaki 2 ayın 47 günü zaten loğusaydım. Küçüğümde kalan 13 günde bana tutunmuş. Öğrendiğimde 6 haftalıktı kendimle bebeğime 1 hafta daha verdim ve kestim şimdi küçüğüm 6 nun içinde büyüğü 8 Allah kolaylık versin
Biraz geç gördüm yazını. Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim ana keşke bebeğini sütten kesmeseymişsin. Doğumuma aşağı yukarı 20 gün kaldı ve oğlumu hala emziriyorum. Çok şükür üçümüz de sağlıklıyız şu anda. Tek sıkıntı şu son 2 aydır göğüslerim çok hassas ve emzirirken artık göbüş kocaman olduğu için pozisyon sıkıntısı çekiyoruz ama o kadar da olsun artık. İlk oğlumu 3,140 gr doğurmuştum bu şimdiden ultrason ölçümlerinde 3,400 görünüyo. 2 aylıkken de çok erken bıraktırmışsın çok çok üzüldüm bağışıklık sisteminin gelişmesi için en az 6 ay emzirmeliydin zaten bilinçli doktorlar da emzirmeye yönlendiriyor kesinlikle. Hem çocuk doktorumdan hem de kadın doğumcumdan Allah razı olsun. Çok iyi bilgilendirdiler beni. Şimdi Allah kısmet ederse ikisini beraber emziricem kimbilir nasıl büyük bir keyif olacak benim için :)

Back
X