Emzirirken kilo nasil verilir

cilekleyla

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2025
5
11
3
33
Mrb bn kilolu hamile kaldım hamilelik sürecinde diyetisyene gittiğim için 10 kilo fln aldim dogumda bu 8 kilo gitti fakat emzirme döneminde sütüm azalınca yedim hicbiseye dikkat etmedim yaklaşık 5 kilo aldım emzirirken eriyen anneler nasil yaptınız bu işi lütfen yardım please emzirirken kolay verilir kilolar diyenler açıklayın sırrınızı nolur

Karbonhidrattan uzak durarak. Paketli gıdaları en en aza indirerek.
Ekmeği sadece kahvaltıda tükettim.

Yulaf mesela sütü artırır tok tutar sizi . tam tahıllar hem tok tutar hem sekerınızı dengede tutar
Yanı kahvaltıda yumurta yiyin peynir yiyin bir dilim tam buğday ekmeği yiyin beyaz ekmekten uzak durun acıkırsanız şöyle mini bi ara öğün tarzında 1 hurma 7–8 badem atın ağzınıza az gelmesin size böyle okurken inanın tok tutuyor 3-4 gun sonra vücut düzene giriyor öğleyin ekmek yerine 3/5 kaşık bulgur pilavı yanında tavuk salata olabilir ilerleyen saatlerde kefir içip yanında bi elma tüketebilirsiniz akşamda bi sebze yemegı 1 dilim tam buğday ekmeği bi kase de yoğurt ooohh maşallah dolu dolu bir gün oldu bakın ne güzel hıc ara vermeden akşama kadar bişeyler yiyeceksıniz hemde sağlıklı ve süt olacak şekilde gün ıcınde de yürüyüş yapın hareket edin sütü artırır bol bol da su .

E bu seferde sut azaliyor

Karbonhidrat süt yapmaz. Protein ağırlıklı beslenin. Her sabah 2 yumurta. Yanında bol yeşillikli salata bir dilim tam buğday ekmeği peynir zeytin. Dere otu süte faydalı.
Öğlen akşam kuzu eti köfte balık bol yeşil salata az bulgur pilavı. Zeytinyağlı sebze yemekleri.
Aralarda hurma kuru yemiş yoğurt.
Bol su için
Balık yağı içerikli bir multivitamin kullanabilirsin emzirme dönemi için.
Solgar bira mayası tableti süte iyi gelir.

Hayır ama karbonhidrat mesela bulgur pilavı mesela çorba bunlar sut yapior ekmek zaten tam buğday ekmeği yiyorum beyaz yiyemiyorum
Bulgurdan daha çok anne sütü yapan besinler var. Ona gerek yok ki. Bulgur kompleks karbonhidrat içerdiği için vücuda enerji verir. O enerji de süt üretimini destekler. Doğrudan değil de dolaylı bir etkisi var yani.

Karbonhidrattan ve paketli şekerli herşeyden uzak tuttum kendimi . Yani pilav makarna ekmek hamur işi yemedim onun dışında yemeğimi yedim. Protein tuketin . Kahvaltıda tam buğday ekmeği bir iki dilim yedim okadar . Ama diğer yemeklerden kismadim. Sabah yumurta yeşillik peynir zeytin ve az tahin helva çok tatlı çekerse canım hurma yedim kuru üzüm, kuruyemiş . Hergun dışarı çıktım bebek arabasiyla gezintiler yaptim. Bol su içtim bol bolda emzirdim gece gunduz.hamilelik + Emzirme döneminde 20 kilo almıştım. Vermem lazımdı 1 sene içinde verdim.

Herrrr sabah kaynamış yumurtanı , maydanozunu , dereotu, peynir, domates bunları kesin yiyeceksin. diyette bile kaynamış yumurta yoksa kilo veremezsin diyor diyetisyenler
su çok önemli sürekli su içeceksin
bu kadar
paketli gıda, fast food bunlar zaten normalde zararlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…