emziriyorum....çürük dişim ağrıyor...ne yapmalıyım...

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer
bebeğim var ve yoğun olarak emziriyorum...birkaç gündür çürük dişim ağrıyor...doktora gitsem yapacağı tedavi ile emzirmeme engel olacak mı?...ne yapmalıyım bilemiyorum....

canım öncelikle geçmiş olsun,
emzirme dönemindeyken dişimin dolgusu düşmüştü ben de emzirdiğim için dişçiye gitmeyi gitmeyi ihmal ettim ama sonrası tatile gittiğim ilk gün çürük dişim öyle bir zonkladı neye uğradığımı bile anlayamadım ve tatilim zehir oldu. tatil dönüşü ilk işim doktora gitmek oldu. doktora gecikme nedenini söyleyince doktorum bana boşuna beklemişsiniz çünkü tedavide kullanılan morfin ve ilaçlar sanıldığı kadar süte karışmıyor dedi eğer içiniz rahat etmiyorsa 1 gün emzirmezdiniz dedi ...
tabii canım çok sıkıldı ...çektiğim ağrıya mı yanayım kaybettiğim dişime mi yanayım yoksa ihmalimden dolayı ilerlemiş çürümemin yandaki dişi de çürüttüğüne mi yanayım....
sana tavsiyem bir an önce doktora git hergün ağrı kesici alacağına bir gün de bitir işini .... tekrar geçmiş olsun canım
bebeğini de güle güle büyüt :)

içini rahatlatmak istiyorum..
diş tedavim yeni bitti,1 kanal tedavi yaptırdım,iki dişim çekildi,diş tedavisi...yaklaşık iki ay süren bir tedavi yaptırdım..bebeğim 5 aylık,çok çekinerek doktora sormuştum birşey olur mu diye,doktorum beni rahatlattı..doktorum hamile olduğu için ona güvendim,bişey olmaz dedi..
diş ağrısı kabir azabına denk derler..Allah korusun benimki kadar ilerlemeden doktora git bir an evvel canım...
çok geçmiş olsun...

ah canım arkadaşlarım benim...hepinize çok ama çok teşekkür ederim gerçekten...nasıl rahatladım bilemezsiniz...hemen doktora gideceğim.....çok sağolun...bu mübarek cuma gününde sizlere dua edeceğim...beni bu kadar mutlu ettiniz bir anda...yaaa çok sevinçliyim şu an...olumsuz bir cevap alınca ne yapabileceğimi düşünürken bu kadar güzel cevaplar almak çok rahatlattı...hepinize sevgiler...

Son düzenleme:
offff disim agriyor 30 gunluk bebegim var kadin doktoru klamoks 1000mg antibiyotik icebilirsin dedi ama agrim cokkkkk

Aynı şekilde hamilelik, zaten çok iyi durumda olmayan dişlerimin mahvolması olarak geri döndü bana.
Kalsiyumun gitmesiyle birlikte hayatımda hiç tatmadığım diş ağrısını öğrendim gebeyken.
Şimdi 2.5 aylık bebeğim var ama artık yemek yememi etkileyecek şekilde ağrılar, diş eti çekilmesi var ve böyle mümkün değil 1 2 sene bekleyemem diyorum.
Emzirme süreci bitene kadar defalarca acillik olurum kesin. Ama içim elvermiyor bu halde ilaç almaya.
Böbrek taşlarım için çokça parol ve buscopan yedim hem gebeyken hem doğum sonrası. Özellikle buscopan yapıldıktan sonra en az 2 saat emzirme dediler defalarca. Sanki 5 saat de beklesem o ilacın etkisi sütten gidecekmiş gibi...O sütü sağıp atmak gerek belki de ama onu da yapmadım.
Vicdanım sızım sızım sızlıyor. Ama dişlerim de korkunç sızlıyor artık dayanamıyorum. Bilen yaptıran eden varsa bişey söylesin...
Antibiyotik ve uyuşturucu çok ağır gelmiyor mu bebeğe yahu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…