Emzirme derdi

Silikon ucu nasıl bıraktınız, benim bebeğim 20gunluk silikon ucu biberon gibi kullanmaya başladı resmen ve meme ucumu beğenmiyor hanfendi silikon uç daha büyük çünkü.
Aslında özel bir çaba sarfetmedim, çocuğum 4 aylık olmuştu artık silikon ucu her emzirme sonrası yıkamaktan, bir yere giderken emzirme sütyeninin içinde taşımaktan bıkmıştım bir gün öylece verdim göğsümü emmeye başladı.

Bunlar gelip geçiyor hatta unutuluyor bile. Mümkün olduğunca sakin ol. Ha biberon ile almış ha meme ile. Sakın yetersiz hissetme kendini bunlar çok normal süreçler

Bu süreçte çok gaz sorunu yaşamadıniz mi peki? Beni en çok yoran o oluyor. Köpürüyor süt ve biberon gibi kullanması da tembellestiriyo. Bir an evvel bitsin istiyorum hayırlısıyla

Ebenin göğsünüzü tutturması çok normal çünkü 1 günde kaç defa aynı işlemi yapıyor artık işin uzmanı olmuşlar.

Silikon uca geçene kadar gece gündüz düzenli sağdım ve sütüm giderek çoğaldı, saat atlatırsanız sütünüz azalabilir ama bu bebek emerken de yaşayabileceğiniz bir durum. Her biberon emen çocuk annesini emmeyi bırakacağını da düşünmüyorum çünkü benim ortanca çocuğum doğduğundan 2 yaşına gelene kadar hem emzirdim hemde biberonla mama takviyesi yaptım.

Bir kere beceremedim demeyi bırakın bunun sizinle ilgisi yok. İkinci çocuğu tam 20 gün bir kere bile emmemiş insanım. Ten tene temas vs her şeyi denemiştim, ağzına asla almadı. Sağdım enjekötörle yavaş yavaş verdim taziksiz, her beslenme saatinde emzirmeyi de denedim bırakmadım. Artık enjektör zor gelince anne memesi uçlu biberonla vermeye başladım sütü. Başkasını bilmem ama benim sütüm sağdım diye azalmadı arttı. Süt çayları vs çok tükettim ve su ve protein ağırlıklı beslendim.
Tam 20.gün tamam dedim Allahım kabul ediyorum benim bebeğim emmeyecek onun nasibi böyle dediğim gün tuttu o günü o halimi hiç unutmam, yarım saat koltuğun ucunda o vaziyette oturdum kaldım bırakırsa bir daha tutmaz diye:)
Sağarak vermeye devam edin ve mutlaka emzirme denemelerine veee bu konuyu stres yapmayı bırakın, siz rahatlayınca bebeğiniz de hissedecek.

Bu süreçte çok gaz sorunu yaşamadıniz mi peki? Beni en çok yoran o oluyor. Köpürüyor süt ve biberon gibi kullanması da tembellestiriyo. Bir an evvel bitsin istiyorum hayırlısıyla
Hiç gaz problemi yaşadığımı bilmem büyük çocuğumda, sütüm de çok yağlıydı ve yediklerime de hiç dikkat etmezdim. İlk 6 ay sadece anne sütü verdim.

2 ve 3 numaralı çocuklarım ilk andan itibaren memeyi tuttular fakat bu seferde sütüm azdı mama takviyesi yaptım her öğün, gaz ve kabızlık sorunları çok oldu.

Ay gözün aydin hayirli olsun cok mutlu upuzun ömrü demeye geldim, emzireli 8 seneyi gecti hatirlamiyorum ama ten temasi ve sakinlik tavsiye etmisti hemsire sanki, geciyo alisiyo bebek de sen de, mis gibi kokar o, tadini cikar, bi bi gun bo bakoyosun aaa karsinda bi kazık

Bütün sağlık çalışanlarıula görüştüm
Hepsine gıcık oluyorum artık
Mutlaka haklılwr ama haklı olmaları benim sorunumumçözmüyor
Elektrikli var çok şükür
Sürekli sağıyorum kendi düzenim içinde zaten
Çocuğa sağılmış verirken hen yenisinisi dolduruyorum yani
Ama yine de süt biteceo öyle diyor herkes
Meme ucuyla 13 gün emzirdim neden sütünüz azalsın ki? Aventin meme ucuyla devam
Meme ucuyla göğsü tutmaz dedi
Makineyle süt biter dediler
Onu hiç duymamıştım
Omu da denerim

gözünüz aydın.
bebeğinizi sağ memeden emecek gibi yatırıp sol memenizi verin. aynı şekilde soldan emecek gibi yatırıp sağı verin..

Ay tutarmi gercekten bizimki cok sabirsiz tutamazsa dovuyor beni elleriyle

Yatarak emzirmeyi denedin mi? Hep kucakta mi emiyor? Belki uzanarak emzirmek işe yarar
Onu hiç denemedim
Pek aklıma yatmadı kolaylık olarak
Ama denemeye çalışırım
Kucuk doye iste kolay tutamiyir bence ogrenecek cnm tutmayi da benimki de oyle ya ben dilbagindan suphelendim dr goturcem siz de baktirin cnm
Pazartesi götüreceğim bakalım je diyecek
Onu da yapacağım
Hemşire yap dedi
Özel ni seans gibi yapmamıştım yani
Ay emse amuda kalkıp sa emziririm

tutar tutmaz sağdığın sütten meme yanından şiringa ile attır ağzına o şekilde emmeye başlat bir süre sonra başaracaksın...buna da kandırma taktiği denir ebeler öğretmişti..

Tüm cevapları okumadım o yüzden kendi deneyimimi yazacağım. Benim göğüs ucum yoktu pek oyüzden göğüs ucuna takılan plastik aparatlar varya onlarla emzirdim 2 ay sonra kendi göğsüme geçtim. Bunu deneyebilirsin. Birde dilbağı olup olmadığınınkontrol edin. Dilbağı olan bebeklerde de emme sorunu oluyor. Sağlıkla büyütün inşallah

Aslında iyi hikayeler olduğuna emindim
I yüzden buraya yazıp ferahlamak istedim
Meme tutturma videosu İzledim youtubedan
Ama sanırım çocuğa izletmem lazım asıl
İnan emse hee şeyi yapmaya razıyım ben
Göğüs ucuyla dün 3 kere emzirebildik
Ama hemşire bugün aa verirsen memeyi almaz deyince yine umutsuzlul diyarına geri döndüm mecbur
Aksi çocuk şimdi kayınvalidem var
Ben çocuğu tutuyorum kayınvalidem göğsümü sıkıyor öyle 3 5 kişi zar zoR biraz emziriyoruz olmayınca biberon veriyoruz
Aöa sonwuza kadar kayınvalidem benle durmaz
keşke dursa

Benim ikizlerim erken doğduğu için hiç emme refleksleri yoktu, kuvozden çıkıp eve getirdiğimiz zaman ne yaptıysam ememediler. Ağladım zorladım her yolu denedim yok. Memeyi tutmalarını basarsam iki çekişten sonra yorulup uyuyakaliyorlardi. Memeler davul tabi,herkesin ağzında sakin biberon verme alisirsa seni emmez lafları. Kendimi daha da yetersiz hissediyordum günden güne. Bebeler zaten açlıktan ağlıyor ama milletin ısrar kıyamet emzir de emzir lafları beynimin içinde dönüyor. En sonunda kendime dedim ki,lan zaten sagip buzluğa attığım sütleri de bunlar icmeyecek mi? Hem de biberonla? Dinlemedim kimseyi,ısıtıp isitip verdim biberonla. Ama üç fis biberon verdiysem hemen çekip memeye dayadım,böyle böyle alıştılar ama çok zordu. Sonra boşanma aşamasında tak diye sütüm gitti ve sagarak bile veremedim. Bebeğinle arandaki bağ sadece seni ilgilendirir. Bu bebek öyle yada böyle bir şekilde beslenecek. Hiç sütü olmayıp mama vermek zorunda kalan anneler napsin. İçinden geldiği gibi davran,kimseye kulak asma.

Lohusalıkta insan çok gergin oluyor.
Öncelikle gözünn aydınnnn
Şu miniği bir kokla bir sakinle. Göğsüne bir yasla. Evet anne oldun. Zor ama harika.

Bebeğe gelirsek ilk başta böyle oluyor. Kimi insanların göğüs ucu süt vs olmuyor. Yada çocukta emme refleksi olmuyor. Olabilir. Bu faktörler senin için tehlike değil anladığım kadarıyla.

Normal bir bebek de ilk 2 ay çok sağlıklı tutamıyor. Çabuk yoruluyor. Anneler kımıldamadan emzirmye çalışıyor. Heepppssiii normall. Kendine yüklenme sen de yeni anne oldun beraber toparlıycaksınız. daha 5 günlük annesi.

Kısa bir tavsiye vereyim. Önce serçe parmağını bebeğin damağına doğru ağzına koy. Parmağını Cuk cuk emerken göğsünü ver hemen. Bebek de tamamen sana dönük olsun.

Yaptık işte sabah
Gayet emdi
Bennde yapabildim orda
Eve geldik yine aynı eski düzene döndü
Kesinlikle stres yapıyorsunuz.
Çok gerildiğiniz için tek olduğunuzda almıyor.
Hemşire olunca nasılsa alacak deyip stres yükünü azaltıyorsunuz o yüzden alıyor.
Bir film ya da dizi izlerken emzirmeyi deneyin.
Yanınızda da aileden kimse olmasın.
Mümkünse hepsi dışarda az yürüsün gezsin.
Onların endişeleri de size geçiyor olabilir.

Evdeki tek sorunlu benim şu an
Geri kalan herkes bi dünyayı ayağıma sermediği kaldı
Ha bi de çocuk bwr işte
o da az gergin değil
Neyse meme denemesi artı biberon gideceğim sanırım olduğu kadar
Bizimki 4 günlük ama nerdeyse 30 40 cc/ml içiyor valla biberonla
Fazla mı veriyoruz
Kaşıkla 10 yılda bitmez mi öyle
Buyuksehirdeysen lutfenn bir emzirme danismani bul ve destek al.Ben cok pismanim almadigima kendi basina yaparim dedigime.
Ne yazık ki
Sen de bunı diyen ikinci kişisin
Bizimki yaklaşık 30 40 birime çıkardı süt içme işini
Biz fazla mı veriyoruz acaba
Gerçi az verince keyfi olmadı dün
Yine 20 veriyorduk da
Şırınga denedik biz de başta emsin diye
Oturup şırınga bekliyor yine emmiyor
Gözünün kenarıyla da bize bakıyor bitince şırımga gelsin diye

Süt var mamaya gerek kalmıyor aslında
ama Pazartesi doktora gideceğiz o söyler belki süt yarıyor mu yaramıyor mu
Şırıngayı yukarda anlattım

Biz de 30la başladık ya. İlk gün kiraz kadardı pardon. Şu an mandalina olmuştur. 30la başlattı doktor. 2.hafta 60a çıktık sarılığı geçmeyinxe ve sütüm az Olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…