Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Direk konuya girecegim,insallah cozumu burada bulurum.
Dogum yapali pzt gunu tam 5 ay oluyor.Ilk kizimi belki bilincsizlikten, belki onun minicik bedenindeki agir saglik sorunundan dolayi uzuntuden sadece 2 ay emzirebildim yani içimde hep uktedir. Bu seferkinde aklima gelen her careyi denedim,arastirdiklarimi hep uyguladim 5 ay emzirdim ama yeterli olmayacak sanki. Saat 17.00 den sonra ne oluyorsa oluyor sut azaliyor. O saate kadar tek memeyle doyuyor kizim ama aksama dogru çok huzursuz. Asagida yazdiklarimi yapsam mi,bir de nasil arttirabilirim sutu? (Gunde 4lt su,rezene,yogurt,kefir,malt icecegi hergun iciyorum. Çok sukur derdim yok stres yaptigim beni etkileyecek bir durum yok,2 cocukla ne kadar dinlenilebilirse o kadar dinleniyorum.)
* Buzlukta sakladigim sutleri bu kriz saatlerinde icirsem biberona alisip beni reddeder mi?
*Oglen emip uyudugunda diger gogsumu sagsam sut uretimi artar mi? Yoksa 2 saat sonra uyandiginda daha da mi aç kalir
*Gece 6-7 saat uyanmiyor,emmedigi için sut azaliyor olabilir mi?
Bunlari pzt doktora da soracagim,kilosuna göre yorum yapar sanirim ama sizin tecrubeleriniz de çok önemli. Yorumlarinizi sindire sindire okuyacagim valla
5.5 aylik bebegim var , 4 aylikken ise basladim , iste sagdigim sutleri ertesi gun gunduz biberonla iciriyorlar , ben de aksam eve geldikten sonra istedigi zaman emIriyorum , saatlerce emdigi bile oluyor
Yani benim kizim biberona alisip memeyi reddetmedi ama reddeden oluyormus burda okumustum
Sagmak sutu arttirmak icin iyi fikir , sizinki cok uzun uyuyor benimki emmeden o kadar sure durmuyor mesela
Sütüm azaldı azalacak yetmiyor korkusu var ya işte sütü kesen o aslında.İlk 2 ay hiç sütüm olmadı sırf böyle düşünmekten mama üstüne mama verdim.Sonra attım bu buhran halimi,aman yettiği kadar emsin gak meme guk meme hiç mama vermedim su an 10 aylık hiç ek gıda almıyor dişinden dolayı sadece emiyor ve oldukca da tombiş.
Velhasılı çok düşünüp kendini strese sokma.Bir de ısırganı biliyor musun ,annem geldiğinde hep getirir gözleme yapar ondan.Onu yeyince çok fazla sütüm oluyor.Taze ısırgan bulamazsan çayı var onu bir dene..Bir de bool bol dereotu..
Rezene bazı bünyelerde süt üretimi azaltıyormuş bu arada haberiniz olsun.
Ne alaka yahu calisan tonlarca anne var , ben de sagiyorum mecburen , cok sukur 5.5 aydir sadece anne sutu aliyor bebegim
Ilk defa bunu diyen bir doktor duyuyorum
Ilk 2 ay bitiremiyordu agri yapiyordu sagip dondurdum. Bir yere gidince annem veriyor ama simdi bunlari kullacagim mecburen.Sagmak azaltiyor mu,arz talep meselesi diye duymustum yani sutu emecek ki uretimi daha çok olsun. Ben yanlis mi biliyorum
Ne alaka yahu calisan tonlarca anne var , ben de sagiyorum mecburen , cok sukur 5.5 aydir sadece anne sutu aliyor bebegim
Ilk defa bunu diyen bir doktor duyuyorum
Ilk 2 ay bitiremiyordu agri yapiyordu sagip dondurdum. Bir yere gidince annem veriyor ama simdi bunlari kullacagim mecburen.Sagmak azaltiyor mu,arz talep meselesi diye duymustum yani sutu emecek ki uretimi daha çok olsun. Yanlis yapiyorum belki
Merhaba ceyz , bence bunlar dışında bir şeye gerek yok, akşama doğru huysuzlanmaya başlıyorlar, belki daha erken yatırabilirsin. Ayrıca sağmana gerek yok bence, gece süt azalmaz. Gündüz çok sık aralıklarla emziriyorsan dolgunlaşmadan emziriyorsundur, sana az geliyordur ama bebişe yetiyordur.
Ilk 2 ay bitiremiyordu agri yapiyordu sagip dondurdum. Bir yere gidince annem veriyor ama simdi bunlari kullacagim mecburen.Sagmak azaltiyor mu,arz talep meselesi diye duymustum yani sutu emecek ki uretimi daha çok olsun. Yanlis yapiyorum belki
Yok yanlis yapmiyorsunuz ben ilk defa duydum , benim bildigim de sagdikca emdikce sut artar , ilk cocugumu sut saga saga 30 ay emzirdim ben
Siz yine de doktorunuza da sorun tabi ki ama benim doktorum da bol bol sag demisti ise baslamadan once
Bende ilk cocugumu 30 ay emzirdim ki 2.5 aylikti ise basladigimda , 30 ay sagdim oyle diyim , hatta daha da sut vardi da ben yoruldugum icin birakmistim 30 aylikken
Suanki kilosunu bilmiyorum malesef,kontrol pzt gunu.Ama gelisimi iyi ilk ay 2100 gr sonraki aylar 1 kilo 100 gr civari aldi. Bu ayki kilo az cikar cunku bu sorun 4-5 gundur var
Merhaba ceyz , bence bunlar dışında bir şeye gerek yok, akşama doğru huysuzlanmaya başlıyorlar, belki daha erken yatırabilirsin. Ayrıca sağmana gerek yok bence, gece süt azalmaz. Gündüz çok sık aralıklarla emziriyorsan dolgunlaşmadan emziriyorsundur, sana az geliyordur ama bebişe yetiyordur.
Canim bak bu detay da var. Huysuzlanmaya basladigi saatlerde surekli emdigi için dolgunlasmiyor. Gunduz emip uyuyor sut geliyor tekrar ama aksama dogru ona musade etmiyor ki
Yok yanlis yapmiyorsunuz ben ilk defa duydum , benim bildigim de sagdikca emdikce sut artar , ilk cocugumu sut saga saga 30 ay emzirdim ben
Siz yine de doktorunuza da sorun tabi ki ama benim doktorum da bol bol sag demisti ise baslamadan once
Sagol canim. Peki sagdiktan sonra ne kadar surede sut gelir? Bu önemli cunku oglen o uyurken sagacagim aksamki duruma gore verecegim.2 gibi uyandiginda emmesi lazim.O zaman da sut olmazsa biberona daha çok yonlendirmis olurum
Suanki kilosunu bilmiyorum malesef,kontrol pzt gunu.Ama gelisimi iyi ilk ay 2100 gr sonraki aylar 1 kilo 100 gr civari aldi. Bu ayki kilo az cikar cunku bu sorun 4-5 gundur var
Fazla kilo aldığı için iştahsızlık olabilir kısa dönem normal o. Ama bence sutunuz yok değil. Bebeğin ağız kasları guclenince birden sütü çekip doyurur karnını. Aç olan bebek sert top top kaka yapar.
Fazla kilo aldığı için iştahsızlık olabilir kısa dönem normal o. Ama bence sutunuz yok değil. Bebeğin ağız kasları guclenince birden sütü çekip doyurur karnını. Aç olan bebek sert top top kaka yapar.