Bebek Beslenmesi Emzirme dönemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Biberon a alisiyor lar ve anneyi unutuyorlar maalesef.illaki biberonla vereceksiniz mutlaka medela anne göğsü olanını alın

Ayrıca ek gida geçiş doneminiz de gelmiş. Ek gudayla birlikte bebeginiz doyar merak etmeyin. Allah sağlıklı ömür nasip etsin
Amin. Bendeki avent,medelaya bakiyorum hemen sagolun

Kakasi sulu cimento gibi bir kivamda ama 3 gunde bir bazen 4 gunde bir yapiyor.
İsterse bir haftada yapsın. Dediğiniz kıvamda olması doyuyor olduğunu gösterir. Sıcaklar geldiği için susuzluk olabilir. Arada su teklif edin. Açsa suya saldırır değilse yüzünü eksitir..

Sagol canim. Peki sagdiktan sonra ne kadar surede sut gelir? Bu önemli cunku oglen o uyurken sagacagim aksamki duruma gore verecegim.2 gibi uyandiginda emmesi lazim.O zaman da sut olmazsa biberona daha çok yonlendirmis olurum
Her kadininki farklidir diye dusunuyorum , benim iki saatte bir doluyor gogsum , max 3 saat sagmadan durabiliyorum sizin de deneyerek gormeniz lazim zaten dolunca dokukun gogsunuze anlarsiniz , benimki 3 saatte sizlamaya basliyor

Merhaba ceyz
Bende çalışan bir anne olarak size anlatacağım.
Kamuda memur olarak çalışıyorum.
Doğum izine erken ayrıldım 32 haftada.
O yüzden bebeğim 2.5 aylıkken ise başladım yarım gün çalışıyorum.
Gerçekten çok yorucu oluyor nasıl mı
İşten gelir gelmez hemen sagiyorum o zaman dolu oluyor yarım güne kadar. Maşallah.
Bide sabah sagiyorum hep.
Biz kaşıklı biberonla ictiriyoruz memeyi reddeilmiyor.
Temmuz başında ücretsiz izine ayrılıyorum inşallah.
Korkma kaşıklı biberonlari var onla daha kolaylık oluyor.

Benimki 4.5 aylikken memeyi reddediyordu mecburen biberonla verdim kisa bir sure mamayi.sonra iyice memeyi reddetti biberon cuk cuk iki dakikada bitiyordu sonra sıkıntıli zorlu bir ugrastan sonra memeye devam ettik aksam ustu azaliyordu sut gun icinde emdigi icin.bunun icin gunduz bebeginiz uyudugunda sizde uyuyun mutlaka uyuya.assaniz da isi gucu birakin uzanin dinlenin.dereotu yas fasulye tahin helva borulce sutu artiriyor.ozellikle borulce ve tahin helva mutlaka tuketin.simdi kizim temmuzda ikiyi dolduracak.nasil emmeyi biraktirayim diye dusunuyorum.

Merhaba ceyz
İşten gelir gelmez hemen sagiyorum o zaman dolu oluyor yarım güne kadar. Maşallah.
Hemen ismini cismini ogrenebilir miyim o kasikli biberonun:))

Merhaba ceyz
Msj tekrari

Biberona gelince evet bazısı memeyi reddebilir. Ama sizin ki büyük ek gıda dönemine yaklaşmış. Yavaş yavaş suya alıştırma dönemi gelmiş. Kaşıklı olanı da deneyebilirsiniz evet yazılınca aklıma geldi benim de.

Benimki 4.5 aylikken memeyi reddediyordu mecburen biberonla verdim kisa bir sure mamayi.sonra iyice memeyi reddetti biberon cuk cuk iki dakikada bitiyordu sonra sıkıntıli zorlu bir ugrastan sonra memeye devam ettik aksam ustu azaliyordu sut gun icinde emdigi icin.bunun icin gunduz bebeginiz uyudugunda sizde uyuyun mutlaka uyuya.assaniz da isi gucu birakin uzanin dinlenin.dereotu yas fasulye tahin helva borulce sutu artiriyor.ozellikle borulce ve tahin helva mutlaka tuketin.simdi kizim temmuzda ikiyi dolduracak.nasil emmeyi biraktirayim diye dusunuyorum.
Insallah benim de böyle derdim olur,masallah. Peki memeye tekrar dondukten sonra biberonu tamamen kesmismiydin?

Valla okudukca motive oluyorum sagolun. Bu 1 ayi inanarak,azmederek atlatmam lazim
Atlatirsin evvel Allah bi arkadasimiz da demis sutum yetmicek olmuycak diye dusunme benim sutum olacak yavrum doyacak diye dusundum hep.ailem bile senin de sutun olmaz ablanin benim de olmuyor bize cekersen olmaz diyordu annem hatta ben bir kutu mama aldirmistim bebek dogdugunda ac kalir belki diye.esim bigun bir kizdi bana niye kendini oyle sartliyorsun diye.sonra hep olumlu dusundum..

Sorunuzun hepsini cevaplayamayacagim ama tahinli seyler oldukca fazla sut yapiyor.

Bol bol tahin pekmez tahin helvası tahinli corek tuketin. Farki goreceksiniz.

Epeydir konu acmiyorum, sizi ozlemisim nasilsiniz:KK200:
Direk konuya girecegim,insallah cozumu burada bulurum.
Dogum yapali pzt gunu tam 5 ay oluyor.Ilk kizimi belki bilincsizlikten, belki onun minicik bedenindeki agir saglik sorunundan dolayi uzuntuden sadece 2 ay emzirebildim yani içimde hep uktedir. Bu seferkinde aklima gelen her careyi denedim,arastirdiklarimi hep uyguladim 5 ay emzirdim ama yeterli olmayacak sanki. Saat 17.00 den sonra ne oluyorsa oluyor sut azaliyor. O saate kadar tek memeyle doyuyor kizim ama aksama dogru çok huzursuz. Asagida yazdiklarimi yapsam mi,bir de nasil arttirabilirim sutu? (Gunde 4lt su,rezene,yogurt,kefir,malt icecegi hergun iciyorum. Çok sukur derdim yok stres yaptigim beni etkileyecek bir durum yok,2 cocukla ne kadar dinlenilebilirse o kadar dinleniyorum.)

* Buzlukta sakladigim sutleri bu kriz saatlerinde icirsem biberona alisip beni reddeder mi?
*Oglen emip uyudugunda diger gogsumu sagsam sut uretimi artar mi? Yoksa 2 saat sonra uyandiginda daha da mi aç kalir :KK43:
*Gece 6-7 saat uyanmiyor,emmedigi için sut azaliyor olabilir mi?

Bunlari pzt doktora da soracagim,kilosuna göre yorum yapar sanirim ama sizin tecrubeleriniz de çok önemli. Yorumlarinizi sindire sindire okuyacagim valla:cry:
Kilo alımı iyiymiş açlıktan değildir huzursuzluğu. Sizi istiyordur. Bende ilk zamanlar sağmıştım sütümü çok kuvvetli olmadığı için çeneleri sertleşiyordu. O sağdıklarım öyle iyi yaradı ki bana. Ben aventinkini kullandım. Bizde sıkıntı olmadı şükür. Geceleri eşim biberonla besliyordu bazen. Benim kızım aşırı huysuz ve uykusuzdu. (hala tam geçtiği söylenemez) ama gece emzirmek ve süt sağmak sütü arttırıyor diye okumuştum. Ek gıdaya geçiş zamanınızda gelmiş olabilir. Tahin helvası, dereotu falan iyi gelmemişti bana. Size gelir İnşaAllah. Pozitif düşünün. Sütünüz hep sizinle olacak diye düşünün. Bu arada benim kızımda 5 aylıkken falan biberonu reddetti. Hala kabul etmiyor 10 aylığız.

Ahhh su emzirme mevzusu benim icimde hep bir derttir,benim hic bir bebegimi istedigim zamana kadar emziremedim bu problemi cok yasadim o yuzden biraz bilgi birikimim var,ilk olarak sutunun besten sonra yetmedigi dusuncesini unutun,sagma veya emzirme araliginiz uc saatte bir olsun,desiginiz gibi bu arz talep meselesi ne kadar cok sut istenirse vucut o kadar uretime gecer,aksi halde emzirme veya sagma uzun sure gerceklesmez ise vucut var olanin yettigini dusunur uretimi durdurur...bol bol sivi tuketin ozellikle su,bence en cok sut yapan sey uyku sekiz saatten az uyku uyumayin ve benim faydasini gordugum etkili dedigim tek sey cemen otu idi...cemen otunu (sari taneli) bir yemek kasigi kadar bir bardagin icine koyun uzerinede bur bardak su ekleyerek bir gece dinlendirin bunu gece yatmadan yapip sabah kalktiginizda icebilirsiniz,gercekten fark ediyor birde gece yatmadan once bir tayli kasigi toz sekeri ve yine bir tatli kasigi kadar toz kimyonu sute karistirip icin bu icecekte sut yapiyor,bunlari ben yabanci sitelerden bulmustum bende ise yaramisti baska turlu malta icecek,yok helvasi,bulguru hic biri bu ikili kadat etki etmemisti bende sizde mutlaka deneyin ozellikle cemen otu kesinlikle ise yarar

Sanırım bu soruların cevabi herkes icin farklıdır. Kimi bebekler biberona alisip memeyi birakirken, kimi bebekler bırakmaz.
Gunduz uykusu 2 saat için sagmak bence birsey degistirmez. Ama gece uykusunda alarm kurup 2 saatte bir sagarsaniz artacagini düşünüyorum. Yine de bir kac gun deneyin, artmazsa birakirsiniz.
Ve bence en onemlisi eger aksamustu 5 gibi azaliyorsa, yorgunluktandir.
Kimi kadini uykusuzluk etkiler, sutu azalir. Kimini açlık etkiler, sutu azalir. Bence siz 2 cocukla pilinizi bitiriyorsunuz 5 gibi.
Dereotu ve kuru incir denemenizi coook cok tavsiye ederim

Dogum yapali pzt gunu tam 5 ay oluyor.Ilk kizimi belki bilincsizlikten, belki onun minicik bedenindeki agir saglik sorunundan dolayi uzuntuden sadece 2 ay emzirebildim yani içimde hep uktedir. Bu seferkinde aklima gelen her careyi denedim,arastirdiklarimi hep uyguladim 5 ay emzirdim ama yeterli olmayacak sanki. Saat 17.00 den sonra ne oluyorsa oluyor sut azaliyor. O saate kadar tek memeyle doyuyor kizim ama aksama dogru çok huzursuz. Asagida yazdiklarimi yapsam mi,bir de nasil arttirabilirim sutu? (Gunde 4lt su,rezene,yogurt,kefir,malt icecegi hergun iciyorum. Çok sukur derdim yok stres yaptigim beni etkileyecek bir durum yok,2 cocukla ne kadar dinlenilebilirse o kadar dinleniyorum.)

* Buzlukta sakladigim sutleri bu kriz saatlerinde icirsem biberona alisip beni reddeder mi?
*Oglen emip uyudugunda diger gogsumu sagsam sut uretimi artar mi? Yoksa 2 saat sonra uyandiginda daha da mi aç kalir :KK43:

Bunlari pzt doktora da soracagim,kilosuna göre yorum yapar sanirim ama sizin tecrubeleriniz de çok önemli. Yorumlarinizi sindire sindire okuyacagim valla:cry:
Benim ilki dediğin aylarda ikindi gibi huysuzlaniyordu uygun biberon bulursan sorun olmaz diye düşünüyorum. Ben de o saatlerde mama veriyordum bir kez. Ise başlayınca mama verilecekti zaten. 16 emzirdim. Ikinci de kilo alımı az olduğu için erken başladım mamaya su an on aylık günde üç kere veriyorum hiç bir sıkıntı olmuyor yine emmeye devam ediyor. Gece emzirmeyince süt azalabiliyor. Sağma şansın varsa gece bir kere sagsan olabilir. Ben uyandırıp emzirilmesi taraftarı değilim belli bir aydan sonra gece emzirmeyi bırakıyorum

Benim de bebeğim yakinda 4 aylik olacak..ilk 2 ay hem beni emdi hem mama takviyesi yaptim, şimdi son 2 aydir sadece beni emiyor..emzirdikce sütünüz cogalir, en fazla 3 saatte 1 emzirin ve geceleri asla 6-7 saat uyumasina izin vermeyin ki bebegimi gece uyurken de emziriyorum,gözleri kapaliyken de emerler..biliyorum gece kalkmak cok zor ama sütünüz. diger turlu artmaz,sık sık emzirmeniz, bol su içmeniz gerekiyor..sütünüzü sagmak da cok dogru,sagmak sanilanin aksine sütü arttirir(en fazla 3 saatte 1 sagmak) . Sütümü sagdigim memem , emzirdigim memeye göre daha cok geliyor , bazen 160 cc bile cikiyor. Bir de Milk Tea cayini öneririm.

Canım o buzluktaki sütleri falan içmiyorlar tadı değişik geliyor reddediyorlar bu bir. İkincisi hiç komposto tüketmiyorsun mevsim meyvelerinden olan komposto iç az şekerli. Benim sütümü arttırmıştı. Birde yoğurtlu ananas da etki etti bana. Ben gece gündüz farketmez 3 saatte bir süt verdim o yüzden randıman düşmedi. Gece uykusunda emzirebilirsin diğer göğsünü çektikçe sür artışı olabilir bir dene bakalım

Gece okadar sure uyanmiyosa doyuyodur zaten. Ayrica gece bol emzir nekadar emerse okadar sutun cogalir.ve sende onu yatirdiginda yat uyku sutunu cogaltiyor dinlen.bol sivi tuket ve bulgur ile dereotu onlarda cogaltiyor ama en cok sut gece gelir gece sutu uyandiginda kalk uyandrmadamda emiosa emzir tekrr yator canim

Back
X