Bebek Beslenmesi Emzirme dönemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Epeydir konu acmiyorum, sizi ozlemisim nasilsiniz:KK200:
Direk konuya girecegim,insallah cozumu burada bulurum.
Dogum yapali pzt gunu tam 5 ay oluyor.Ilk kizimi belki bilincsizlikten, belki onun minicik bedenindeki agir saglik sorunundan dolayi uzuntuden sadece 2 ay emzirebildim yani içimde hep uktedir. Bu seferkinde aklima gelen her careyi denedim,arastirdiklarimi hep uyguladim 5 ay emzirdim ama yeterli olmayacak sanki. Saat 17.00 den sonra ne oluyorsa oluyor sut azaliyor. O saate kadar tek memeyle doyuyor kizim ama aksama dogru çok huzursuz. Asagida yazdiklarimi yapsam mi,bir de nasil arttirabilirim sutu? (Gunde 4lt su,rezene,yogurt,kefir,malt icecegi hergun iciyorum. Çok sukur derdim yok stres yaptigim beni etkileyecek bir durum yok,2 cocukla ne kadar dinlenilebilirse o kadar dinleniyorum.)

* Buzlukta sakladigim sutleri bu kriz saatlerinde icirsem biberona alisip beni reddeder mi?
*Oglen emip uyudugunda diger gogsumu sagsam sut uretimi artar mi? Yoksa 2 saat sonra uyandiginda daha da mi aç kalir :KK43:
*Gece 6-7 saat uyanmiyor,emmedigi için sut azaliyor olabilir mi?

Bunlari pzt doktora da soracagim,kilosuna göre yorum yapar sanirim ama sizin tecrubeleriniz de çok önemli. Yorumlarinizi sindire sindire okuyacagim valla:cry:
Gece okadar sure uyanmiyosa doyuyodur zaten. Ayrica gece bol emzir nekadar emerse okadar sutun cogalir.ve sende onu yatirdiginda yat uyku sutunu cogaltiyor dinlen.bol sivi tuket ve bulgur ile dereotu onlarda cogaltiyor ama en cok sut gece gelir gece sutu uyandiginda kalk uyandrmadamda emiosa emzir tekrr yator canim

Emzirme kampı var netten bi baksaniz sütü arttırıyor 3 gun yapmak gerekiyor arttırdığına kendim şahitim ha bide tahin pekmez favori süt yiyecegimdi benim gercj bünyeden bünyeye fark var ama emzirme kapmi gercekten etkili bi deneyin derim.

gece4-5 arası süt miktarı çok oluyor demişlerdi, belki faydası olur.
ayrıca beş aylık olmuş, bir aydan yeni gıdaların tadına bakmaya da başlar. eğer emmesi için zorlamazsanız biberon soğutmaz gibi geliyor.

Ne alaka yahu calisan tonlarca anne var , ben de sagiyorum mecburen , cok sukur 5.5 aydir sadece anne sutu aliyor bebegim
Ilk defa bunu diyen bir doktor duyuyorum
Benim oglum 1 hafta yogun bakimda kaldi. Emme refleksi zayif diye raporlamislar hastanede. Ben de sagip biberonla vermek zorunda kaldim. Bana da cevremdekiler hep boyle dedi saginca sut azalir biter gider diye. Psikolojim bozuldu. Oglum 25 gunluk. Bu yazdiginiz moral oldu cok tesekkurler.

Benim oglum 1 hafta yogun bakimda kaldi. Emme refleksi zayif diye raporlamislar hastanede. Ben de sagip biberonla vermek zorunda kaldim. Bana da cevremdekiler hep boyle dedi saginca sut azalir biter gider diye. Psikolojim bozuldu. Oglum 25 gunluk. Bu yazdiginiz moral oldu cok tesekkurler.
Cok gecmis olsun bebeginize , sut saginca goguste bebek emiyor hissi uyandiriyor nasil azalsin sut , sizinki ememiyormus da kiyamam ne kadar alsa anne sutunu o kadar kardir , tekrar gecmis olsun

Cok gecmis olsun bebeginize , sut saginca goguste bebek emiyor hissi uyandiriyor nasil azalsin sut , sizinki ememiyormus da kiyamam ne kadar alsa anne sutunu o kadar kardir , tekrar gecmis olsun
Tesekkurler. Babannesinin koruma icgudusunden kurtuldukca vermeye calisiyorum. Sanki cocugumu ac birakcam kadin aklinca katakulli yaptigini saniyor. Lohusalik basima vurdu yani.

Tesekkurler. Babannesinin koruma icgudusunden kurtuldukca vermeye calisiyorum. Sanki cocugumu ac birakcam kadin aklinca katakulli yaptigini saniyor. Lohusalik basima vurdu yani.
Hic mudahale ettirmeyin kimseyi o sizin bebeginiz , sizden cok kimse dusunemez onu , gececek bu gunler merak etmeyin

Back
X