Bebek Beslenmesi Emzirme sorunu, sertlik

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merhabask

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
684
426
33
39
Merhaba arkadaşlar ben 17 mayısta 40 haftalık olarak sezeryan doğum yaptım. Hastanede hemşireler sütümü bir kaşığa sağdılar sağ göğsümden nerdeyse süt hiç gelmedi. Sütüm zaten ilk gün çok olmadı hastanedeyken. Cumartesi taburcu olup eve geldim. Emzirmeyi başaramadığım için iki göğsümden de kaşığa sağıp verdim. ve ilk kez emzirmeyi dün gece başardım. Sol göğsümden sadece. Bugün sağ göğsümden emzirmek istediğimde kahverengi kısımda ve uçlarında sertlik olduğunu gördüm.

Sıcak kompleks uyguladım üstüne sağma makinesi yaptım ama işe yaramadı. Süt gelen göğsümde denedim onu da sağmadı.

Peki ben sağ göğsüme ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum çok acil

Sertlik dediğin mastit gibi bişey mi ki
Öyleyse antibiyotikli kremler veriyorlar
Bi de hap olarak antibiyotik ama sürekli sağmayı dene sıcak uygula kendin sıcak bişeyler iç dene bakalım
Bebişin hayırlı uğurlu olsun

Duşta sıcak suyun altında memeni tarakla tara. Sonra bebeğinin üzerine eğilerek emzir. Sıcak su tıkanan memeyi açmana yardımcı olacaktır. Bebekte fazla olan sütü emecektir. Bunu gün içinde bir kaç kez yaparsanız rahatlarsınız diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…