• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirme sorunum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Alsef

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
808
471
303
45
kizlar bebegim henuz 13 gunluk..sol gogsumun ucunda yara olistu, 10 gundur iyilestirmeye calisiyorum ama hala tam gecmedi..oyle de olsa emziriyordum fakat 2 gundur o gogsumu emmek istemiyor bebegim..onu verince cekistirmeye basliyor..kendini geri cekiyo, kivraniyo ve birakmaya calisiyo..zorla vermeye devam ediyorum, uyuyunca emiyo ama bu seferde yutkunmuyo..ac da olsa emzik gibi emip birakiyo..nedeni ne olabilir? boyle birsey yasayip da atlatan varmi? emmeyi birakacakmi yoksa?

Pes etme canım. Bebeğin daha çok küçük memeni sürekli emip yutkunmaz zaten keyif yapmak ister kokunla olmak ister. Benim de 4,5 aylık kızım var ilk 2 ay 24 saat yapışık yaşadık nerdeyse.
Benim de çok yaram oldu bağıra çağıra emzirdim yine de. Geçti 20 günlükken. Az daha sabret. Ama çok ağlarsa bi doktoruna götür kilo alımına baksın ona göre yönlendirir seni
Sol tarafındaki süt sağa göre de az olabilir ondan çekiştiriyor olabilir benim öyleydi
Galaktago damla var bitkisel süt artırıcı tavsiye ederim. Süt artırıcı çay flan da iç. He bir de suyu 3 litrenin altına düşme.
Sütyen takma hatta ev ortamın rahatsa aç havalansın meme uçların

senin de gogsunu emmek istemedigi yada boyle cekistirdigi oldumu hic? suan ac mesela, israrla o gogsumu veriyorum tepinip duruyo memenin ustunde..off cok uzuluyorum, sut de var gogsumde halbuki..bu gogsumu emmek istemiyor resmen ya

kizlar yokmu boyle bir durum yasayip yine de emzirmeye devam eden? bana cesaret verin..artik iyice dustu enerjim..mamayi ver de kurtulun diyorum..ac da kalsa emmiyor delircem

senin de gogsunu emmek istemedigi yada boyle cekistirdigi oldumu hic? suan ac mesela, israrla o gogsumu veriyorum tepinip duruyo memenin ustunde..off cok uzuluyorum, sut de var gogsumde halbuki..bu gogsumu emmek istemiyor resmen ya
Canım memen süt doluysa bebeğin ağzına birden çok süt geliyordur bebekler o zaman da çekiştirir emmek istemez birazcık sağ, sonra ver memeni. Sağdığını da kaşıkla verirsin. Mama verme dur pes etme

Alıntı yapmadığın için mesajını tesadüfen gördüm geç oldu kusura bakma son durum ne

Biberon emzik varsa hemen çöpe atın.
Belki bebeğe pozisyon ters geliyordur farklı pozisyonda emzirmeyi deneyin.
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar çok

Ben o göğüs yarasından çok çektim sonra göğüs uçlarım bembeyaz oldu çok fena mantar oldu bebeğimin ağzınada bulaştı o yüzden sağarak verdim sende sütün varsa sağ o göğsünü öbür göğsünden emzirirsin üzülme. Benim sütüm kesildi artık malesef sadece mama veriyorum bebeğim 101 günlük. İyi güzel diyolarda keşke olsada emzirsek
Meraklı değiliz mamalara bi sürü para vermeye....Dile kolay gelir söylemek başına gelmeyen anlamaz.
Ben günde 10-12 defa mama veriyorum külfet resmen ayrıca maddi yöndende zorluyor nasip ne diyeyim. Ek gıdaya başlamayı dört gözle bekliyorum

kizlar yokmu boyle bir durum yasayip yine de emzirmeye devam eden? bana cesaret verin..artik iyice dustu enerjim..mamayi ver de kurtulun diyorum..ac da kalsa emmiyor delircem
Tekrar emzirme danışmanlığı alın. Yanlış emzirme yaraya sebep olur.asla biberon ve emzik vermeyin. Koşarak sağlık ocaginiza gidin bebeginizle

Merhaba, emzirme danışmalığı alacaksanız mutlaka danışmanınızın diplomasını sorun. Ebe, hemşire ya da diyetisyen olmasına dikkat edin ancak ebe olması çok daha önemli. Bu benden size bir tavsiye, sözüm işini iyi yapanları kapsamıyor tabi ancak son zamanlarda herkes bu işi yapmaya başlamış ve ben de bu tarz bir kişinin mağduru oldum. Yanlış yönlendirildim çocuğumun sağlığıyla oynadı bu şahıs ve koşarak çocuğumu doktora götürmek zorunda kaldım.

Back
X