• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme ve ek gıda

zardacal

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
18
Merhaba kızım 8,50 aylık anne sütü alıyor ama ek gıda yemiyor sabahları yumurta haşlıyorum yemiyor yemek sularından veriyorum yemiyor kilosu düşer diye korkuyorum nasıl geçeceksek bu süreç ne yapmak gerekiyor kilosu artmaya devam eder mi anne sütüyle

eder ya. bize 9.ayda doktor artık ek gıdaya ağırlık verin demişti ama sonunu gördüğümüz tek şey yoğurttu, onun dısında pek yemiyordu. eline köfte, mücver falan veriyordum gün içinde sürekli. eliyle yemeyi daha cok seviyordu. 12.ayda ise artık meme sadece ara öğün olsun, asıl besini ek gıdadan alsın dedi doktor. emmeyi azalttım. toplam 3-4 kez belki emziriyordum gün içinde. meme azalınca ek gıdayı çok güzel yemeye basladı ve hatta çok hızlı kilo da almaya basladı. 15.ayda da memeyi komple kestim. hala kaşıkla yedirmemizi çok sevmiyor, eliyle daha güzel yiyor bu yüzden eliyle yiyebileceği şeyler yapıyorum çoğunlukla

Merhaba kızım 8,50 aylık anne sütü alıyor ama ek gıda yemiyor sabahları yumurta haşlıyorum yemiyor yemek sularından veriyorum yemiyor kilosu düşer diye korkuyorum nasıl geçeceksek bu süreç ne yapmak gerekiyor kilosu artmaya devam eder mi anne sütüyle
Memeyi yemekten sonra verin. Ben 33 ay emzirdim hiç yemek yedirme konusunda sıkıntı çekmedim. Fakat benim kuralların vardı 7-8 aya kadar her istediğinde sonrasi yemeklerden sonra meme verdim. Meme ara öğün oluyor yani. Ve ne kadar yemek isterse okadar verdim zorlama yoktu . Yesin diye sarkilar söyledim şebeklik yaptım fakat ekran açmadım kesinlikle ne kadar yedirebildiysem o. Ve yemek ogunlerdinde mutlaka yoğurtla verdim yoğurdu çok seviyordu çünkü. Ayrıca eline kaşık veya minciklayacagi şey verdim onunla meşgulken yedirdim. Mesela yumurta yanına avakado muz karıştır öyle dene tek başına yumurta hoşuna gitmez belki. Pekmez tahin karıştır birlikte ver

eder ya. bize 9.ayda doktor artık ek gıdaya ağırlık verin demişti ama sonunu gördüğümüz tek şey yoğurttu, onun dısında pek yemiyordu. eline köfte, mücver falan veriyordum gün içinde sürekli. eliyle yemeyi daha cok seviyordu. 12.ayda ise artık meme sadece ara öğün olsun, asıl besini ek gıdadan alsın dedi doktor. emmeyi azalttım. toplam 3-4 kez belki emziriyordum gün içinde. meme azalınca ek gıdayı çok güzel yemeye basladı ve hatta çok hızlı kilo da almaya basladı. 15.ayda da memeyi komple kestim. hala kaşıkla yedirmemizi çok sevmiyor, eliyle daha güzel yiyor bu yüzden eliyle yiyebileceği şeyler yapıyorum çoğunlukla
Merhaba memeyi nasıl azaltınız acaba?

Merhaba memeyi nasıl azaltınız acaba?
her meme istediğinde eline yiyecek şeyler verdim 😂 2-3 gün zorlanıyor biraz ama sonra alışıyor. bir de cok dısarı çıkardım. parkta, cocuklarla olunca memeyi aramıyordu 😂

ben o dönem sabah uyandığında, öğle ve gece uykuya gecerken veriyordum sadece. bir de bazen canı yandığında, korktuğunda sadece memeyle sakinleşmek istediğinde veriyordum. ama dediğim gibi aşırı memeye düskün bir cocuk olmasına rağmen çok zorlamadı. meme istediğinde “meme uyudu, muz yiyelim istersen” vs diyordum.

bu sayede memeden de cok kolay kesildi. sadecw iki gece uyanıp meme aradı. vermeyince de zorlamadı hiç yattı geri

her meme istediğinde eline yiyecek şeyler verdim 😂 2-3 gün zorlanıyor biraz ama sonra alışıyor. bir de cok dısarı çıkardım. parkta, cocuklarla olunca memeyi aramıyordu 😂

ben o dönem sabah uyandığında, öğle ve gece uykuya gecerken veriyordum sadece. bir de bazen canı yandığında, korktuğunda sadece memeyle sakinleşmek istediğinde veriyordum. ama dediğim gibi aşırı memeye düskün bir cocuk olmasına rağmen çok zorlamadı. meme istediğinde “meme uyudu, muz yiyelim istersen” vs diyordum.

bu sayede memeden de cok kolay kesildi. sadecw iki gece uyanıp meme aradı. vermeyince de zorlamadı hiç yattı geri
Oğlum 9 aylık ve meme vermiyim ek gıda ye kısmından pek anlamıyor henüz :(

Oğlum 9 aylık ve meme vermiyim ek gıda ye kısmından pek anlamıyor henüz :(
yok balım 9 aylıkken bizde de yoktu 🤣 12.ayda artık ek gıda ile oyalanmaya basladı. 9.ayda hala her ek gıda somrası meme istiyordu su niyetine herhalde 🤣🤣

yok balım 9 aylıkken bizde de yoktu 🤣 12.ayda artık ek gıda ile oyalanmaya basladı. 9.ayda hala her ek gıda somrası meme istiyordu su niyetine herhalde 🤣🤣
Ayy mesajınız için sağolun tam ek gıda sonrası emmek isteyen bebem tepemdeyken okudum neyi yanlış yapıyorum diye düşünüyordum😅

Ayy mesajınız için sağolun tam ek gıda sonrası emmek isteyen bebem tepemdeyken okudum neyi yanlış yapıyorum diye düşünüyordum😅
Ek gıda konularına bakarken sizinkine de denk geldim. Hiç canınızı sıkmayın kızım 14 aylık ama hala ana öğün gibi memede😅 özellikle diş çıkartırken zaten öyle oluyor dört azı dişi çıkarttı kızım aynı anda memeye yapışık yaşadı ve kendisi de blw kızı en baştan beri sadece kendi olayın içindeyse yiyor. Bende onun yiyebileceği şeylerin içeriğini çok yoğun yapıyorum. Çok tombuldu emerken yani sadece meme varken hayatında şimdi yürüyen bir bebek ama hala persentil olarak 50-70 civarında. Bulamaç asla yapmadım. Bir de diğer arkadaş hamileydi sütünün tadı değişmiştir o yüzden çok kolay da bırakmıştır oğlu bunu da göz ardı etmeyin ve evet yemeklerden 1,5 saat kadar önce emzirmiş olun. Benim kızım sabah uyandığında iki kere emmeden kahvaltı etmiyor mesela. 7/8.30/10.00 ilk iki saat emme sonra kahvaltı saati. Su içse de 11de yine emiyor mesela. Yemesi de iyi. Her çocuk farklı yani. Bazı dönemler hiç yemiyor diş olabilir hastalık olabilir gibi gibi

Back
X