Emzirme

iamlavina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2025
13
2
1
Merhaba arkadaşlar, 1 ay önce doğum yaptım. Meme ucumu bebeğim tutamadığı için silikon uç kullanmak zorunda kaldım. Sütüm var ama az geliyor bebeğim emerken sinirlenip ağlıyor kendini geri atıyor ayakta emzirince biraz daha sakinleşiyor. Mama veriyorum çoğunlukla ve düzenli emziremiyorum. Sağım yapmaya çalışıyorum ama bebeğime bakmam gerektiği için çok düzenli olmuyor. Sütüm bu aralar azaldı en çok 50-60 ml kadar çıkıyor ne yapabilirim tecrübeli anneler yardımcı olabilir mi?

Merhaba,
Sizinle aynı durumdaydım.
Süt pompasına gelen miktarla bebeğin emerek çektiği miktar kesinlikle aynı olmuyor. İlk doğum yaptığımda kafayı yiyordum pompayla aşk yaşamaya başlamıştım. Emzirebildiğiniz kadar emzirmeye çalışın. Ben önce 15-20 dk emziriyordum sonrasında 1-2 ölçek mama yapıp veriyordum, o mamasını içerken içerde süt kalmasın diye pompayı takıyordum 10-15 dk daha göğüs ucum uyarılsın diye. Aventin 0 numara biberon emziğini kullandım. Hızlı akışlı olursa bu sefer de bebek hızlı gelen süte alışıyor, anne memesini reddediyor. 0 numara biberon ucuyla da baya emmeyi öğreniyorlar baya çekmesi gerekiyor çünkü, meme ucu küçük olunca bende yara olmuştu. Düzenli beslenmeye çalışın, stres yapmayın, olduğu kadar olmadığı kader.

Kızlar bebeğim bebeğim yeni doğduğunda yoğun bakımda kaldı ,pompayla sağıyordum yok süt yok.Ne zaman hastaneden çıktı emmeye başladı o zaman arttı , sık emzirme ve Kesinlikle çok fazla sıvı tüketin o kadar su hoşaf içtimki.İnanın sıvı içmek çok fayda ediyor

Süt artırıcı bazı ürünler kullanıyorum bestlak, humana, rezene gibi. Tahin pekmez de tüketiyorum.

Süt artırıcı bazı ürünler kullanıyorum bestlak, humana, rezene gibi. Tahin pekmez de tüketiyorum.

Haklısınız ya en önemlisi emzirmek sanırım. İlk başta hiç pes etmedim ağlasa da bol bol emzirdim böyle sütüm arttı. Sonra çok gazı var çok emmekten oluyor diye düşünüp sadece sağmaya başladım o zamandan beri sütüm azaldı çünkü bebeğe bakarken düzenli yapamadım. Lansinoh biberon kullanıyorum ben de onun da akışı çok hızlı değil. Bir de bebeğim açken çok ağlıyor emmeye sabredemiyor emzirmekte çok zorlanıyorum

ben de bu aralar bol su içmeye çalışıyorum. Meyve suyu çorba vs ama çok verim alamadım emzirme sorununu çözemediğim için

Bende göğüs ucum yara olunca salmıştım kendimi. Sağarak yapayım dedim ama aynı verim kesinlikle olmuyor. Herkes başımda vır vır ötüyordu emzir emzir diye, o zamanlar lohusalığın verdiği sinirle çıldırasım geliyordu ama şimdi anladım emzirmenin kıymetini. Açken çok ağlıyorsa 1 ölçek mama verip sakinleştirin, emzirmeyle devam edin. Ama öncelik hep meme olsun. Saat başı da emzirin. Ne kadar talep, o kadar arz diyorlar hep. Benimki kesildi artık memeden, çok üzüntü duydum keşke dinleseydim emzir emzir diyenleri diye hayıflandım bir süre ama geçiyor tabi. En önemli etken sakin kalmak, stres yapmamak, kafayı boş tutmaya çalışmak. Sürekli sütüm az yetmiyor diye düşünmenin bile süte inanılmaz etkisi oluyor bence. Bol bol sıvı tüketin. Umarım en kısa zamanda düzeni oturtabilirsiniz.

Son sutu degil ilk sutu pompayla cekin yani 5 dk pompayla sagim yapip bebege oyle verin memeyi, hem sut akisi artar hemde degerli olan son sutu bebek alir.

15-20 dk emen bebekte gayet doyuyordur, zaten ilk 4-5 ay akliniza esen her an emzirin ki sut arziniz artsin.

Eger sut+mama seklinde gidiyorsaniz ilk 1 ay 3 saatte 1 emzirin, 40'i cikinca 4 saatte 1 seklinde gidin.

Eger sadece meme veriyorsaniz ilk 1 ay-40 gun 2 saatte 2 emzirin, daha sonra 3 saatte 1 seklinde devam edersiniz ancak ilk aylarda bu kadar duzenli olmak degil bebegi her istediginde emzirmek onemlidir, anne cocuk bagini kuvvetlendirir ve sut arzini arttirir.

Sadece mamayla besliyorsaniz ilk 1 ay 3 saatte 1 sonra 4 saatte 1 seklinde devam edin (kilo ve cc hesabini bircok sayfada bulabilirsiniz)

Ancak mamayla besleyen annelerede ciplak gogsunuze bebegi yatirip vakit gecirmenizi oneririm ayni seyi babalarda yapsin :)

Saglicakla buyutun

Yeni doğum yaptığımda ben de sizin gibi düşünüyordum emzir emzir diye sürekli getiriyolardı her ağladığında. Çok az sütüm olduğu için boşuna çocuğumu yorduğumu falan düşünüyordum mama yesin bari doysun diye üzülüyordum. Meğer onların sayesinde bir damla sütüm artmış o kadar ısrar ettikleri için. Keşke gazı oluyor falan diyip hiç bırakmasaydım belki daha çok yol kat etmiştik bebeğimle. Sağarak daha çok süt vereceğimi sandım

Çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim biz mama ağırlıklı gidiyoruz amacım bebeğimin daha çok süt alması sütümle doyması

Biberon verdiğiniz sürece emme süresi giderek kısalır. Kaşık biberon tercihiniz olsun. Söylenmesi memede sabırsız olup kısa emmesi biberon akışından kaynaklı. Memeden emmeyle biberondan emme ikiside çok farklı damak ve dil hareketleridir. Sizin yapmanız gereken bol bol emzirip hemen sonra 10 15 dk sağım yapmak . Eğer veriyorsanız mama kaşık biberonla vermek. Zamanla zaten bebeğiniz daha güçlü çekmeye başlayacak sütünüz artacak. Silikon uç ve biberonla emzirmeyi sekteye ugratmasiniz daha iyi. Sutunuzun artmasının tek yolu ya sık sık aksatmadan gece gündüz 2-3 saatte bir hatta gunduz bu daha da sık araliklarla olabilir emzirme veya sağım yapmak ve bol bol 3-4 litre su içmektir. Süt arttıkça memeden mutlu ayrılma başlar zamanlada mamayı azaltıp emzirmeyi arttirirsiniz mamadanda kurtulursunuz. Emzirme sonrası sagimlardan çıkan az miktarlari biriktirip tek öğünde veridigimde olmustu.

Bol bol emzirmek istiyorum ama ne zaman emzirsem o kadar çok ağlıyor ki çığlık çığlığa olmuyor bir türlü

Bol bol emzirmek istiyorum ama ne zaman emzirsem o kadar çok ağlıyor ki çığlık çığlığa olmuyor bir türlü
İşte bu yüzden biberon vermeyi kesmelisiniz. Bu durumu 2 çocuğumda yyaşadım sonu malesef tamamen red görmek bile istemiyordu memeyi. 3. Evladimda biberon kullanmadım kaşık biberonla verdim ve Emzirebildim bende . Biberonu unutturmalisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…