• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirmek-elma sirkesiyle zayıflamak??

ayyy aynen yaa, doğumdan sonra inanılmaz kilo vermiştim millet çok şaşırmıştı nasıl hemen zayıfladın diye ama sütüm olsun güzel besleneyim diye diye şimdi daha çok kilo aldım.. :KK50:
humana iyiydi, hmmm bi deneyebilirim aslında, sütüm azalıyor diye üzülüyorum çünkü.. :KK42:

yok üzme kendini sakın.. bebek emdikçe süt üretiliyor..
yukarıda bir arkadaş yazmış mercimek, bol bol ama çok bol su...
bana iyi gelen de humana ve boza idi..

Sende gene çocuk var bende o da yok :110:Madem şişmanladım aradan bi de çocuğu mu çıkartsam :KK46::KK70:

mantıklı..
Nirvana'ya ulaşıp sonra zayıflarsın :KK48:

şaka bir yana bazen ikinciyi yapsam mı yaş geçti diye düşünüyorum bugünlerde.. ama bu kilo ile hamile kalmak da ürkütüyor beni..
gerçi kilolu hamile kalanlar genelde fazla almıyor hatta veriyorlar güzel bir beslenme programı ile diye duydum ama..
yok anacım takatim kalmadı :KK48:

Doğumlarımdan sonraki 20 kg fazlalığı hep sabah ılık sirkeli du+sporla verdim evlatlarımda gayet iyi ve sağlıklı gelişti.sorun yok deneye bilirsin

zayıflamaya çalışma bence mayıs anneleri topiğinde zayıflamak isteyen daha sonra bağışıklık sistemi kötüleşen sürekli hasta olan birkaç kişi var emzirmek zaten zayıflatıyor hamur işi, şekerli, tuzlu fazla yeme yeter. ayrıca fazla spor yapmak da bu dönemde iyi değil hamilelik sırasında kaslarda laktik asit birikiyor ve sporla beraber süte geçip sütün tadını acı yapıyormuş. bilgine :KK66:
cidden mi ya.. :KK57: o zaman riske atmamak gerek.. spor da mı iyi değilmiş.. eee ben pilatese başlayım diyodum o da yalan olacak desene.. :KK50:

Elma sirkesi deneyip memnun kalan yok sanırım :KK14:

cidden mi ya.. :KK57: o zaman riske atmamak gerek.. spor da mı iyi değilmiş.. eee ben pilatese başlayım diyodum o da yalan olacak desene.. :KK50:

bence sen bir 6 ay daha bekle canım :)
sporu ben de biliyorum laktik asit üretiliyor vücutta.. emziren anneler için spor önerilmiyor.
bir ara diyetsiyene gitmiştim, o da önermemişti..

benimde 2,5 aylık oğlum var emziriyorum ve 1 haftadır beslenmeme dikkat etmeye başladım 3 kg verdim

sirke işine falan girmeyin hiç aç kalmayın ,kahvaltı hariç ekmeği hayatınızdan çıkarın, pilav, makarna,patates, tatlılardan uzak durun bakın nasıl gidiyor kilolar. emzirmenin avantajı var bizde unutmayın

hem bebeğiniz 6 aylık olmuş yavaş yavaş oturma emekleme dönemlerine geçmeye başlar ,kilo vermenize daha çok yardımcı olur.
evet doğru aslında ben de aksine makarna pilavdan vazgeçemiyorum..
inşallah bakalım verebilecek miyim?? :KK71:

yemeyle içmeyle süt çoğalmaz onu yiyeyim bunu yiyeyim biraz bahane aslında.en iyisi dengeli beslenebilmek.ilk bebeğimde yaptım öyle bir hata zor verdim kiloları ikincisinde normal yedim her şeyi sütüm yetti Allaha şükür.benim kızım da 9 aylık emziriyorum diye diyet yapamyorum süt etkilenir o da zayıflar falan :) sabah güzel bi kahvaltı öğlen atıştırmalık akşama da normal bi yemek abartmadan ,booool su yavaş yavaş gider .ama aburcubur hamur işleri tatlılar kökten kesilmeli bence.bir de spor yapmaya vakit olsa tamamdır.bebek çok ufak 1 yaşına kadar idare edin bu zamanlar geri gelmiyo:KK46:

Canım süt artırma için tatlı boza,malt içeceği(vita malt), yeşil mercimek bol bol tüket. Kulağına hiç hoş gelmesin" Kız sen ne kadar zayıfsın,doğum yapan böyle mi olur çocuk aç kalacak,sütün kesilecek, onu ye bunu ye" diye beynimi kemirdiler.Zaten sağlık sorunu da oldu bebeğimin,sütüm çok çabuk kesilmişti:KK43:
kıyamam canım sana... :KK43: umarım önemli bi sorun yoktur yavruşunda... ayyy aynen öyle nasıl vicdan azabı yaratıyorlar ben de anlatamam zayıf kalacağım diye yemiyosun kızı aç bırakıyosun. babam bile bişe söylüyorum eee kızcağız aç tabi diyor..

Doğumlarımdan sonraki 20 kg fazlalığı hep sabah ılık sirkeli du+sporla verdim evlatlarımda gayet iyi ve sağlıklı gelişti.sorun yok deneye bilirsin
yaaaa gerçekten mi süpermiş yaaa... kaç ay emdiler peki çocukların? yani emzirme sürecini etkiledi mi acaba?

bence sen bir 6 ay daha bekle canım :)
sporu ben de biliyorum laktik asit üretiliyor vücutta.. emziren anneler için spor önerilmiyor.
bir ara diyetsiyene gitmiştim, o da önermemişti..
hadi yaa... hmmm iyi bakalım ne yapalım kuzuş daha önemli bi altı ay daha beklesin kilolar canım ne yapalım... :)

yemeyle içmeyle süt çoğalmaz onu yiyeyim bunu yiyeyim biraz bahane aslında.en iyisi dengeli beslenebilmek.ilk bebeğimde yaptım öyle bir hata zor verdim kiloları ikincisinde normal yedim her şeyi sütüm yetti Allaha şükür.benim kızım da 9 aylık emziriyorum diye diyet yapamyorum süt etkilenir o da zayıflar falan :) sabah güzel bi kahvaltı öğlen atıştırmalık akşama da normal bi yemek abartmadan ,booool su yavaş yavaş gider .ama aburcubur hamur işleri tatlılar kökten kesilmeli bence.bir de spor yapmaya vakit olsa tamamdır.bebek çok ufak 1 yaşına kadar idare edin bu zamanlar geri gelmiyo:KK46:
bol su içiyorum çok abur cuburum da yk ama hiç yok değil arada çikolata tastlı vs yiyorum.. ama dediğin gibi 1 yaşına kadar sabretmek en güzeli sanırım..

Emzirirken bol su için.Herkes için öylemi bilmiyorum ama ben acayip susuyordum.Serap görecek kıvama geliyordum emzirirken.4-5 litre su içmezsem eğer.
23 kilo alan biri olarak 21 kilosunu verdim ama yavaş yavaş.
Kızım 20 aylık halen emiyor.

Emzirirken bol su için.Herkes için öylemi bilmiyorum ama ben acayip susuyordum.Serap görecek kıvama geliyordum emzirirken.4-5 litre su içmezsem eğer.
23 kilo alan biri olarak 21 kilosunu verdim ama yavaş yavaş.
Kızım 20 aylık halen emiyor.
oyyyy maşaallah, Allah nazarlardan korusun... benimki de en azından 1 yaşına kadar emse diyorum ama çalıştığım için gün içinde emmiyor ancak akşamları emzirebiliyorum..
ben de çok susuyorum dediğin gibi günde 4 litreden az su içtiğim zaman günlerdir susuz kalmış gibi oluyorum ama hala kilom kaldı bakalım gider inşallah..

oyyyy maşaallah, Allah nazarlardan korusun... benimki de en azından 1 yaşına kadar emse diyorum ama çalıştığım için gün içinde emmiyor ancak akşamları emzirebiliyorum..
ben de çok susuyorum dediğin gibi günde 4 litreden az su içtiğim zaman günlerdir susuz kalmış gibi oluyorum ama hala kilom kaldı bakalım gider inşallah..
Bende çalışıyorum canımcığım.2. ayından itibaren hemde.Yıkılmak yılmak yok dedim işte sütümü sağdım 1 yaşına kadar.
Sonrada sabah ,işten gelince,akşam,gece emzirdim.
Şimdi sabah ve yatarken emiyor kuzum.
Bebiş daha çok küçük 1 yıla kadar toparlanırsın canım acele etme.

benimde 2,5 aylık oğlum var emziriyorum ve 1 haftadır beslenmeme dikkat etmeye başladım 3 kg verdim

sirke işine falan girmeyin hiç aç kalmayın ,kahvaltı hariç ekmeği hayatınızdan çıkarın, pilav, makarna,patates, tatlılardan uzak durun bakın nasıl gidiyor kilolar. emzirmenin avantajı var bizde unutmayın

hem bebeğiniz 6 aylık olmuş yavaş yavaş oturma emekleme dönemlerine geçmeye başlar ,kilo vermenize daha çok yardımcı olur.

ilk aklıma gelen
sirkenin o ekşi tadının sütüne geçip geçmeyeceği oldu
başka zararı olmaz
ama eğer sütüne geçerse
bebeğin emmeyi erken bırakabilir
bu da hem onun için hemde
ilerde onun daha sık yaşayacağı hastalıklar için
seni olumsuz etkileyecektir
biraz daha sabretmelisin
yada çok az nmiktarlarda başla
ve bebeğini iyi gözlemle
emmesinde bir değişiklik fardersen
hemen bırakırısn

Bende çalışıyorum canımcığım.2. ayından itibaren hemde.Yıkılmak yılmak yok dedim işte sütümü sağdım 1 yaşına kadar.
Sonrada sabah ,işten gelince,akşam,gece emzirdim.
Şimdi sabah ve yatarken emiyor kuzum.
Bebiş daha çok küçük 1 yıla kadar toparlanırsın canım acele etme.
ayy maşallah yaa.. inşallah canım bakalım.. :KK68:

Back
X