- 11 Nisan 2023
- 1.255
- 998
- 38
Sanırım ilk etapta doğru yonlendirilmek çok önemli. Ben prematüre doğdum minicikti zaten göğsüme iki kere getirdiler yaladı tutamadı bı baktım silikon aldırmışlar ne olduğunu bilmiyorum etrafımda kullanan hiç görmedim aç kalmasın kilo kaybı çok olmasın dediler zaten gelen sütte üç beş damla bisey tamam dedik başladık. Hatta biraz mama da getirdiler aç kalmayacak dediler onada tamam dedik zten sarilik olmuştu öyle başladık devam ettik.Büyük oğlumda ilk 3-4 gün süt olmadı. Mama da verdirmediler bir şekilde. Yada çok çok az verdik.. boş boş emerken sürekli yara oldu gogsum. O kadar çok yara olmuştu ki parça bile kopmuştu. Kilosu çok fazla olmasa da 40+3 de doğduğu için biraz daha büyüktü. Yani az ense doyardi belki daha küçük doğsa ama doymuyordu. Bağıra bağıra enziriyordum. Emzirmeyi hiç sevmedim. Sürüm zar zor arttı derken süre doldu işe başladım. İş stresi vs süt daha da azaldı. Hep mama ile karışık gittik. Ben emzirmeyi sevmediğimi söylediğimde ben çok seviyorum hatta başka emen çocuk gördüğümde hoşuma gidiyor diyenleri anlayamıyordum bile. Ac olduğu için ağlıyor sürekli uyaniyordu ben de ne uyuyabiliyordum ne yemek yiyebiliyordum. Öyle böyle 7-8 aylıkken birakti emmeyi. Sonra yaşına yakın annemin zoruyla bir gün emzirdim geri emmeye başladı. İkinci partta emzirmek neymiş anladım. Çalıştığım için eve gelince yatana kadar saatlerce emerdi. Sınavlarım vs olurdu o yüzden iki yaşında mecbur biraktirdim.
İkinci çocukta süt sorunum olmadı. Yara olmadı. Ücretsiz izin alabildim. Emzirme grupları sayesinde emzirmenin sadece doyurmak olmadığını anladım.ve gerçekten emzirmeyi sevdim. Şimdi ben de emen çocuk görünce çok hoşuma gidiyor. Küçük oğlumda süt çoktu ve çok severdi emmeyi. Kana kana su içer gibi emerdi iştahla. Büyüktü süt olsa belki o da öyle emerdi ama onun kısmeti öyleymiş.
Ben büyük oğlumda aylarca yara ve acı ile uğraştım. Sonra sağıp biberonla vermeye başladım. Bu arada göğüs yarami iyilestirmeye çalıştım. Tamamen iyileşince normal emzirmeye gecebildim.
Emzirmenin anne bebek arasindaki köprü olduğuna güzel bı bağ olduğuna inanıyorum emzirmekten nefret etmiyorum sadece böyle sancılı geçmesi beni yıpratıyor bebeğim gazlı bı bebek bazen emse sakinlesecek daha iyi olacak diye düşünüyorum ama silikonu emip sütü çıkarana kadar ya ağlama krizine giriyor ya da yorgun düşüp uyuyakaliyor. Aciktigi zaman gogsumu çıkarıp onu da kendimi de yormadan emzirebilmek istiyorum şuan evden cikmadigim için doymadiginda kalkıp mama hazırlayıp veriyorum ama acil bı durumda ya da dışarıda bu imkanlar kısıtlı olacak