• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzirmeyi bırakmak :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
günaydın kk nın güzel hatunları
birkaç gündür oğlumun emme konusunda isteksiz hali ve gece uykularının bir türlü düzene girmemesinden artık sütten kesmeye karar verdim dün zaten hiç emmedi birkaç gündür de zorlayarak emzirdim ama resmen eziyete dönüştü bi yanım devam et iki yaşına kadar diyo( 6 ayımız var) bir yanım da yeter bu kadar artık sende o da rahat etsin diyo
sizlerden sütten kestiğinizde neler yaşadığınızı bana tavsiye edeceğiniz önerilerinizi istiyorum hanımlar..
doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum lütfen cevaplarınızı esirgemeyin

Ben her iki çocuğumu da 1 yaşında kestim, 6. aydan sonra çorba, yoğurt ve meyve püresi yemeye başladıkları için çokta iştahlı emmiyorlardı.

Bende yaklasik 1 yasina kadar emzirdim sayilir..ama artik yok denecek kadar az geliyordu sutum..calisan bir anneyim bu yuzden cok zor gunler gecirdim..uykusuz geceler bir kac saatlik uykuyla ise gelmeler vs vs…cocuk sadece sut icmiyor ayni zamanda anneyle duygusal bir bagi olusuyor ve tabiiki birde aliskanlik meselesi haline geliyor…saatlerce memede durmak istiyordu, emzikte emmedi hic..bu yuzden cok zor olmustu…1 yasinda kesmemin sebebi nerdeyse sut gelmemesi..belki toplamda 1-2 yudum geliyordudur…ama sonradan biraktirmak daha zor olurdu benim acimdan…sonrasinda rahat ettim..once gunduzleri kestim sonrada geceleri…dusunuyorumda oglumu simdi biraktirmak isteseydim cok zor olurdu…halbuki biraktiktan bir kac ay sonrasinda vermeye calistim memeyi almadi hatta bana “anne n’apiyorsun” der gibi bakip guldu (: hahahaha calisan bir anne icin 1 yas guzel bir yas bana gore..hele 1,5-2 yas samda kayisi olurdu.

Senin bebeginde yeterince emmis bana kalirsa..doktor televizyodna diyorki 2 yasina kadar 2 su bardagi anne sutu verin..yahu o kadar bol sutu kim kaybetmis biz bulalim..keske o kadar sutum olsaydida verseydim..ama maalesef olmadi…

günaydın kk nın güzel hatunları
birkaç gündür oğlumun emme konusunda isteksiz hali ve gece uykularının bir türlü düzene girmemesinden artık sütten kesmeye karar verdim dün zaten hiç emmedi birkaç gündür de zorlayarak emzirdim ama resmen eziyete dönüştü bi yanım devam et iki yaşına kadar diyo( 6 ayımız var) bir yanım da yeter bu kadar artık sende o da rahat etsin diyo
sizlerden sütten kestiğinizde neler yaşadığınızı bana tavsiye edeceğiniz önerilerinizi istiyorum hanımlar..
doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum lütfen cevaplarınızı esirgemeyin
Bence yeteri kadar emmiş, benim oğlum beni 2,5 ay emmişti :KK61:

Ben 4 ay anne sütü icmisim. O yüzden cocugunuza bırakın emmek istemiyorsa zorlamayın. Teyzem dinledi doktorları 2 yaşına kadar emzirdi ve cok zorlandı. Çocukta tamamen alışkanlığa dönüyor bi süre sonra zor bırakıyor

Bakara suresinde de 2 yıldan bahsediyor emzirmeyle ilgili.
Mutlaka bir anlamı faydası vardır diye düşünüyorum..

Bir damla bile olsa emmeye devam etsin.anne sütü sıfadir , doğal antibiyotiktir . Dinimizce bile iki yil çocuğun hakkıdır.sonradan bırakmak bence zor olmuyor.benim oğlum tam iki yaşına gelince kendiliğinden kesti...

Maşallah bir buçuk yaşına kadar emmiş keşke ben de o kadar emzirebilsem kizim altı buçuk aylık ama son günlerde memeyi reddetmeye başladı uğrasiyorum didiniyorum emsin diye eğer reddetmiyorsa bırakın emsin kesmeyin ama emmiyorsa çok yıpratmayın kendinizi sonuçta bir buçuk yaşında

Bende yaklasik 1 yasina kadar emzirdim sayilir..ama artik yok denecek kadar az geliyordu sutum..calisan bir anneyim bu yuzden cok zor gunler gecirdim..uykusuz geceler bir kac saatlik uykuyla ise gelmeler vs vs…cocuk sadece sut icmiyor ayni zamanda anneyle duygusal bir bagi olusuyor ve tabiiki birde aliskanlik meselesi haline geliyor…saatlerce memede durmak istiyordu, emzikte emmedi hic..bu yuzden cok zor olmustu…1 yasinda kesmemin sebebi nerdeyse sut gelmemesi..belki toplamda 1-2 yudum geliyordudur…ama sonradan biraktirmak daha zor olurdu benim acimdan…sonrasinda rahat ettim..once gunduzleri kestim sonrada geceleri…dusunuyorumda oglumu simdi biraktirmak isteseydim cok zor olurdu…halbuki biraktiktan bir kac ay sonrasinda vermeye calistim memeyi almadi hatta bana “anne n’apiyorsun” der gibi bakip guldu :-) hahahaha calisan bir anne icin 1 yas guzel bir yas bana gore..hele 1,5-2 yas samda kayisi olurdu.

Senin bebeginde yeterince emmis bana kalirsa..doktor televizyodna diyorki 2 yasina kadar 2 su bardagi anne sutu verin..yahu o kadar bol sutu kim kaybetmis biz bulalim..keske o kadar sutum olsaydida verseydim..ama maalesef olmadi…

aynen ya benimde sütüm iyice azaldı eskiden ucunu biraz sıktığımda fışkırırdı şimdi damla bile gelmiyor:( peki göğüste şişme olmaması için ne yaptınız tşk cevabınız için

aynen ya benimde sütüm iyice azaldı eskiden ucunu biraz sıktığımda fışkırırdı şimdi damla bile gelmiyor:KK43: peki göğüste şişme olmaması için ne yaptınız tşk cevabınız için

Sisecek kadar sut yoktu zaten..goguslerimde alistikti calistigim icin gunde 10 saat cocuk emmiyordu zaten..yavas yavas biraktirdim..bir damla sutte olsa rahatsiz eder gene seni…sende yavas yavas birakacaksin..hani sutunu sagsan zaten giden sute yazik..ama bu sefer surekli sut yeniler kendini..bu yuzden mesela once gunduzleri bir kac saat biraktir derken aksama kadar verme..sonra geceleri biraktirirsin..ilk zamanlar gogusler agriyor biraz ama geciyor yavas yavas biraktirirsan.

İki yaşına kadar emzirin bence de.
Kendi istemezse ayrı.
bu ara yaklaşık bir ay kadar oluyor kendi istemiyor resmen zorla ağzına sokuşturuyorum memeyi yada evin içinde dolşa dolaşa emziriyordum bırakmasın diye ama bende de sabır kalmadı artk

bu ara yaklaşık bir ay kadar oluyor kendi istemiyor resmen zorla ağzına sokuşturuyorum memeyi yada evin içinde dolşa dolaşa emziriyordum bırakmasın diye ama bende de sabır kalmadı artk

Zorlamayın tabi ki.. Ama deneyin. İstemezse vermeyin.
Emmezse aç kalmayacak ya..
Böyle zorlayarak inatlaşmayı öğretiyorsunuz çocuğunuza..

AH AH içimde yaradır bu benim kız ilk 2 ay o kadar güzel emdiki hatta yeni doğduğunda tutamaz dediler ama öyle yapıştıki göğsüme görenler şaştı kaldı ama gel görelimki bu çok uzun sürmedi 2. aydan sonra emmeyi red etti neler yaptım ne taklalar attım yerde yatarken gezerken her türlü denedim ama olmadı sadece uyurken emiyordu mecbur gün içinde sağarak verdim o kadar yıpratıcıydı ki anlatamam keşke bende emseydi de 2 yaşına kadar emzirseydim... red etmesi zor bir durum... ama maşallah yine baya emmiş..

Zorlamayın tabi ki.. Ama deneyin. İstemezse vermeyin.
Emmezse aç kalmayacak ya..
Böyle zorlayarak inatlaşmayı öğretiyorsunuz çocuğunuza..
haklısınız son zamanlarda tavırlarında da bir değişim farkediyorum zaten belkide ben kötü etkiliyorum çocuğumu

AH AH içimde yaradır bu benim kız ilk 2 ay o kadar güzel emdiki hatta yeni doğduğunda tutamaz dediler ama öyle yapıştıki göğsüme görenler şaştı kaldı ama gel görelimki bu çok uzun sürmedi 2. aydan sonra emmeyi red etti neler yaptım ne taklalar attım yerde yatarken gezerken her türlü denedim ama olmadı sadece uyurken emiyordu mecbur gün içinde sağarak verdim o kadar yıpratıcıydı ki anlatamam keşke bende emseydi de 2 yaşına kadar emzirseydim... red etmesi zor bir durum... ama maşallah yine baya emmiş..
nazar değmiş sizinkine :( sıkma canını elinden geleni yapmışsın
ben çalışıyorum ve bu zamana kadar çok iyi idare ettim ama inşaallah sıkıntısız atlatırım teşekkürler

Back
X