emzirmeyle alakalı bir durum kızlar :) yardım edin..

serra_gokce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
5
0
1
36
iki kızım var çok şükür. aralarında bir yaş var.. ben büyük kızımı hiç memeden ayırmadım.. hamileykende sütüm geldi. şimdi büyük 2 küçük 1 yaşında.. büyüğü kesmek istiyorum ama küçüğü emerken görünce o da istiyo.. e tabi çevrede baskı yapıyo bu daha emiyo mu diye. birde birbirleriyle yarışmaya başladılar artık memeyi ilk kapan kazanıyo gibi :) bunaldım artık ikisinide kesmek istiyorum memeden ama küçüğe günah olur mu yaa.. bıraktırıyım mı iksinide.. ya da büyüğü nasıl bıraktırabilirim?

Çevredeki insanlara cevap hakkı vermemelisin bence...
Küçüğünü emzirirken büyüğünün olmadığı odaya gidebilirsin. Daha az görmesi daha az istek yaratabilir. Büyüğü de birden değil de yavaş yavaş kesmen daha iyi olur diye düşünüyorum. Anlatarak. Artık seni anlar çünkü.
Her ikisini de birden kesmenin, küçüğü de tamamen kesmenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Yapma bence.
Psikolojik olarak zor bir durumdur mutlaka. Allah kolaylık versin..

ben hamile isen emzirmeyi birakman gerektiğini biliyorum yani duyuyorum ama öyle değilmiydi yani hamile kaldiginizda buyuk olanı memeden kesmeniz gerekmiyomuydu bende 2.yi sırf oğlumun emmesi lazım diye yapamiyorum ama eğer yanlış biliyorsam benide aydinlatırsaniz sevinirim :)

Çevredeki insanlara cevap hakkı vermemelisin bence...
Küçüğünü emzirirken büyüğünün olmadığı odaya gidebilirsin. Daha az görmesi daha az istek yaratabilir. Büyüğü de birden değil de yavaş yavaş kesmen daha iyi olur diye düşünüyorum. Anlatarak. Artık seni anlar çünkü.
Her ikisini de birden kesmenin, küçüğü de tamamen kesmenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Yapma bence.
Psikolojik olarak zor bir durumdur mutlaka. Allah kolaylık versin..
Ayri oda zor ya pesimi birakiyolar hic ben nereye onlar oraya

ben hamile isen emzirmeyi birakman gerektiğini biliyorum yani duyuyorum ama öyle değilmiydi yani hamile kaldiginizda buyuk olanı memeden kesmeniz gerekmiyomuydu bende 2.yi sırf oğlumun emmesi lazım diye yapamiyorum ama eğer yanlış biliyorsam benide aydinlatırsaniz sevinirim :)
Yok bebegim ya bi zarari olmuyo. Tabi hamilelikte falan bi sikinti cikarsa onu bilemem.. Benim vitaminlerim ve kan degerlerim iyiydi

iki kızım var çok şükür. aralarında bir yaş var.. ben büyük kızımı hiç memeden ayırmadım.. hamileykende sütüm geldi. şimdi büyük 2 küçük 1 yaşında.. büyüğü kesmek istiyorum ama küçüğü emerken görünce o da istiyo.. e tabi çevrede baskı yapıyo bu daha emiyo mu diye. birde birbirleriyle yarışmaya başladılar artık memeyi ilk kapan kazanıyo gibi :) bunaldım artık ikisinide kesmek istiyorum memeden ama küçüğe günah olur mu yaa.. bıraktırıyım mı iksinide.. ya da büyüğü nasıl bıraktırabilirim?

cok hiç rahat gecmedi doguma 2 saat kalana kadar kustum hep bi yorgunluk ağrılar şişlikler oldu ama değer sonuçta
değer tabii bebeişkolar canımız.. ben hiç kusmadım mesela.. sadece ödem oldu bende :))) zaten zor oluyo iki çocuk riske atma küçük paşamızı :)

ah eşimi ikna edebilseydim şu an 2. bebişim yaşına girmişti :) ben çok istiyorum oğlumun kardeşi olsun diye ama sanırım herseyin bi zamani var

Kesinlikle küçük kızını sütten kesme, yazık ona. Ama fildişinin de dediği gibi büyüğü de biranda kesme.Göğsünün ucuna fln o emeceği zaman hoşlanmadığı bişeyi sürmeyi dene.

Back
X