• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En buruk bayramim :(

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
33 yasindayim ve hic bu kadar buruk ve yanliz bir bayram yasamadim.annem babam memlekette.yedi kardesim var ben en kucuguyum.biri haric hicbiriyle gorusmuyorum.anca biri ölürse cenazede filan.sebep yasam tarzi farkliligi.benim buyugum canimin ici dunyanin bir ucunda.onu da goruntulu konusmalarda
gorebiliyorum.
Esimin anne tarafi de kalabalik ama o da benimkilerden beter.kayinpederimi gectigimiz ramazan bayrami arefesinde kaybettik.kayinvalidem artik bizle yasiyor.o da cok uzgun.kurban kesemedik durumumuz el vermedi.burnu buyuk akrabalarin hicbiri ne aradi ne sordu ne de et yolladi.77 yasinda kadin hayatimda ilk defa kurban eti yemedim diye gozleri doluyor.
Biz de sabahtan kabristanlara gittik.esim de kurban eti yoksa biz de kebapciya gideriz dedi.gittik.
Kurban bayraminin ilk gunu kebapcida et yedik.
Elden gelen kurban etine muhtac degiliz sukur ama....
Sıla-i rahim unutulmus,akrabalar yok olmus.
Cocuklar icin kendi kendimize evde bayram havasi estirmeye calisiyoruz iste....
Uzun oldu kusura bakmayim.cok doluyum ama bir o kadar da yalniz...

Canınızı sıkmayın.Bütün aile bir aradasınız.En önemlisi bu :)
Açın bütün aile şöyle güzel neşeli bir film izleyin gülün eğlenin biraz :)
İnsanlar bir garipler zaten işleri düştüğü zaman canım cicim derler böyle önemli günlerde ne ararlar ne sorarlar sıkmayın canınızı onlar için.
Hayırlı bayramlar bu arada :)

Canınızı sıkmayın.Bütün aile bir aradasınız.En önemlisi bu :)
Açın bütün aile şöyle güzel neşeli bir film izleyin gülün eğlenin biraz :)
İnsanlar bir garipler zaten işleri düştüğü zaman canım cicim derler böyle önemli günlerde ne ararlar ne sorarlar sıkmayın canınızı onlar için.
Hayırlı bayramlar bu arada :)
Tesekkur ederim sizlerin de bayrami mubarek olsun.evde cocuklara yansitmiyoruz elbet ama icimiz kalbimiz kirik.

Tesekkur ederim sizlerin de bayrami mubarek olsun.evde cocuklara yansitmiyoruz elbet ama icimiz kalbimiz kirik.

Kendiniz için de yapın bir şeyler :) Çıkın gezin isterseniz biraz ya da dediğim gibi hep birlikte bir şeyler izleyin,bir şeyler yapın :) Size de çok iyi gelecektir hem çocuklar da sevinir :)
Bazı insanların söylediklerine,yaptıklarına takılarak ömür geçmiyor ne yazık ki.Ömrümüz ne ki böyle şeyler için üzülelim ? Kalkın neşelenin biraz kardeşinizle de konuşun eğer müsaitse bayramın tadını çıkarın :)

Canim benim, oncelikle hayirli bayramlar. Kurban kesebilip kesememek ya da et yiyip yiyememek hic onemli degil inan bana. Rabbim sabreden kullarini sever. Kirginliginizi anliyorum, uzgunum. Ama saglik olsun, birarada olun, onemli olan bu.

33 yasindayim ve hic bu kadar buruk ve yanliz bir bayram yasamadim.annem babam memlekette.yedi kardesim var ben en kucuguyum.biri haric hicbiriyle gorusmuyorum.anca biri ölürse cenazede filan.sebep yasam tarzi farkliligi.benim buyugum canimin ici dunyanin bir ucunda.onu da goruntulu konusmalarda
gorebiliyorum.
Esimin anne tarafi de kalabalik ama o da benimkilerden beter.kayinpederimi gectigimiz ramazan bayrami arefesinde kaybettik.kayinvalidem artik bizle yasiyor.o da cok uzgun.kurban kesemedik durumumuz el vermedi.burnu buyuk akrabalarin hicbiri ne aradi ne sordu ne de et yolladi.77 yasinda kadin hayatimda ilk defa kurban eti yemedim diye gozleri doluyor.
Biz de sabahtan kabristanlara gittik.esim de kurban eti yoksa biz de kebapciya gideriz dedi.gittik.
Kurban bayraminin ilk gunu kebapcida et yedik.
Elden gelen kurban etine muhtac degiliz sukur ama....
Sıla-i rahim unutulmus,akrabalar yok olmus.
Cocuklar icin kendi kendimize evde bayram havasi estirmeye calisiyoruz iste....
Uzun oldu kusura bakmayim.cok doluyum ama bir o kadar da yalniz...

Allah yardimciniz olsun kardesim herkesin derdi sikintisi farkli iste. Ne yapalim sabretcez. Allah kolaylik versin insallah

Canim benim, oncelikle hayirli bayramlar. Kurban kesebilip kesememek ya da et yiyip yiyememek hic onemli degil inan bana. Rabbim sabreden kullarini sever. Kirginliginizi anliyorum, uzgunum. Ama saglik olsun, birarada olun, onemli olan bu.
Elbetteki et yiyip yememek mesele degil benim icin.hatirlanmamak umursanmamak.normal gunlerde cok takilmam ama bu bayram kirginim.iyi bayramlar size de.

Eşiniz kv niz ve cocuklarınız yanınızda şükredin..
Ama kardeşlerinizle görüşmemenize şaşırdım..
Ben de sasiriyorum.onlar coook asiri zengin.biz anca kendimize yeten isci sinifi.onlar kendilerince cook modern ben dinime biraz daha bagliyim diye ciban basi yobazim.bunlari bizzat duydum.falan filan......

Burda o kadar konu açılıyor eşiyle sorunu olanlar aldatilanlar dayak yiyenler kaynana kayinpeder... uzar gider. Ne güzel esinizle evinizdesiniz. Allah daha beter etmesin. Halinize sukredip sıkıntı yapmayın. Bundan sonraki bayramlariniz çooook güzel geçsin ins. Hayirli bayramlar. .

Kendiniz için de yapın bir şeyler :) Çıkın gezin isterseniz biraz ya da dediğim gibi hep birlikte bir şeyler izleyin,bir şeyler yapın :) Size de çok iyi gelecektir hem çocuklar da sevinir :)
Bazı insanların söylediklerine,yaptıklarına takılarak ömür geçmiyor ne yazık ki.Ömrümüz ne ki böyle şeyler için üzülelim ? Kalkın neşelenin biraz kardeşinizle de konuşun eğer müsaitse bayramın tadını çıkarın :)
Biz de bu dort gunu gezerek gecirmeyi planliyoruz.cok fazla kafama takmis degilm oyle bi geldi.efkarlandim.

Burda o kadar konu açılıyor eşiyle sorunu olanlar aldatilanlar dayak yiyenler kaynana kayinpeder... uzar gider. Ne güzel esinizle evinizdesiniz. Allah daha beter etmesin. Halinize sukredip sıkıntı yapmayın. Bundan sonraki bayramlariniz çooook güzel geçsin ins. Hayirli bayramlar. .
Tabi canim ne dertleri var insanlarin.ben oyle dertlendim,efkarlandim biraz.benim gibi kardesten akrabadan uzak mesafeli yasayanlar varsa dertlesiriz dedim.Allah herkesin evine huzur selamet versin.

Allah önce sağlık sonra huzur mutluluk sonra maddi değerler versin. Allah da senden razi olsun yaşlı k.v ye baktığın için üzülme canım allah aile butunlugunuzu bozmasin. Ama malesef ki insanlık öldü manevi duygular bitti. Kurban kesilip dağıtılmalidir. Ama kimse bunun bilincinde değil kimsenin umurunda da değil malesef.

bayraminiz mubarek olsun .. arayip anne babaniizin bayrmaini kutlastyadiniz,sesini duymak yetmez ama size iyi gelebilir

benim annem rahmetli oldu, babam bide kardesim var ikisde uzak, bu sehirde kimsem yok .. esim sabah ise gitti, ordan kurban kesmeye gitti, ordanda geri gelip ise basladi, su an hala iste, uç saatde gelmez daha ..

iki çcougum var, ogleden sonra onlar ne istiyorsa onu yaptik,alisveris yaptik, parka gittik, abur cuburla piknik yaptik ,butun gun sokaklarda gezdik yani .. sonuç olarak onlar eglendimi eglendi, banada bu yetiyor,alistim yalnizliga ..

konuuzu benim konu gibi yazip duuryorum ama onemli olan saglik olsun,nice çokk bayramlar gorun,ailenle sevdikelrinizle birlikde .. uzulmeyin,çocuklar bayram havasindaysa daha ne olsun demi :)

Bayramlar eski bayramlar gibi değil.
Kurbanlar eskisi gibi gerçekten ihtiyacı olana değil de, durumu olup da keyiften kesmeyene dağıtılıyor artık.
Niyeymiş eş, dost, yakın, komşuymuş diye.

Allah daha büyük dert vermesin..
Yuvanızdan huzuru, beraberliği eksik etmesin..
Üzülmeyin..

bayraminiz mubarek olsun .. arayip anne babaniizin bayrmaini kutlastyadiniz,sesini duymak yetmez ama size iyi gelebilir

benim annem rahmetli oldu, babam bide kardesim var ikisde uzak, bu sehirde kimsem yok .. esim sabah ise gitti, ordan kurban kesmeye gitti, ordanda geri gelip ise basladi, su an hala iste, uç saatde gelmez daha ..

iki çcougum var, ogleden sonra onlar ne istiyorsa onu yaptik,alisveris yaptik, parka gittik, abur cuburla piknik yaptik ,butun gun sokaklarda gezdik yani .. sonuç olarak onlar eglendimi eglendi, banada bu yetiyor,alistim yalnizliga ..

konuuzu benim konu gibi yazip duuryorum ama onemli olan saglik olsun,nice çokk bayramlar gorun,ailenle sevdikelrinizle birlikde .. uzulmeyin,çocuklar bayram havasindaysa daha ne olsun demi :)
Annemlerle konusmaz miyim hemde dort bes kez ama cok ozluyorum.tatil diye bir gittiler iki aydir oradalar.bir de annem ameliyat oldu orada.amaaan bak yine ozledim.

Hiç buruk olma canım bende ailemle görüşmüyorum eşimin aileside uzakta senden tek farkım ufak bir koyun kesebildik kalktım kahvaltı hazırladım güzel şık bir sofra kurdum sonra kolu komşu gezdim mezarlığa gittim canımız sağ oğlum eşim yanımda şükür rabbim dedim sende üzülme en değerli varlıkların seninle

mesele et değil de konu komşu da mı getirmedi

Back
X