- Konu Sahibi archangela
-
ahh ahh ne derttir iyi bilirim..benimde senelerim dışarıda okumakla geçti,evlendim de duruldum:)))
hemen anlatayım,biz genelde dışarıda yerdik ama evdede mutlaka haftada 3-4 gün yenirdi..ev arkadaşım vardı biz iki kişiydik aynı bölümden..
annelerinize sarma sardırabilirsiniz dipfrize...
sigara böreği,ciğer kavurma,tavuş haşlama,patatesli peynirli börekler...ama börekler pişmiş olmalı..sadece yiyeceğiniz zaman teflon tavada ısıtırsınız...
kurabiyeler mesela hiç bozulmaz...
kek yapabilirsiniz cevizli,fındıklı üzümlü kekler,meyveli kekler...ve onları dilimleyip dolapta saklayabilirsiniz...
mantılar olabilir..hazırda alabilirsiniz paket paket..
Tavuk göğüs ya da budunu marketten alır almaz yıkayıp biraz dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar ile terbiye ediyor ve fırın poşeti ile derin dondurucuya atıyorum. Böylece fırında tavuk pişirmem gerektiğinde derin dondurucudan çıkararak zaten fırın poşetinin içinde her türlü baharatı ve terbiyesi ile hazır olan tavuğu başka hiçbir işlem yapmadan direkt fırına atıyorum. (Ancak bu durumda normalde fırın poşeti ile ortalama 45 dakika olan pişirme süresi, çözülme sürecinin de eklenmesi ile 75 dakikaya çıkıyor.)
aklıma ilk bunlar geldi...geldikçe yazarım ben:)
ben sigara boregi,kofte,pirasa-karnibahar-lahana yikayip dograyip biraz pisiriyorum,balik,simit,kusbasi et,sarma,dolma bunlari hazirlayip atiyorum dipfrize hemen yemek oluyor:))elimin altinda da sogan,patates,makarna,bulgur,pirinc herzaman bulunur..
mesela patatesleri dograyip dipfrizden cikardigim kofteleri de tepsiye koayrim uzerine salcali sos atarim firina 40 dakika da hazir..tatli istersem de biskuvi mutlaka saklarim arada mozaik pasta oldu bitti:))))
aynı problemi ben de yaşıyorum canım
çok yemek yapıp yiyen biri değilim genelde basit şeyler yapıyorum. zaten bi akşam yemeği yapıyorum ona da menemen patates makarna köfte tavuk çorba vs.. bazen de sebze yemekleri ki onlar çabuk pişiyor. tek çeşit yediğim için çok zaman almıyor. öyle bi yemek yapayımm da yanına pilavv falan üşenirim
ama buzluğa börek vs arada atarım haftasonları için güzel oluyor.
Teşekkürler cevabın için canım:) Yalnız değilim süper:) böreği donducuya atmayı hiç düşünmemiştim :)
Merhaba arkadaşlar. Ben şehir dışında üniversitede okumaktayım. 3 arkadaşımızla birlikte evde kalıyoruz. Fakat üçümüzün dersi de birbirinden ağır, ben aynı zamanda açıköğretimden 4 yıllık işletme okuyorum aynı anda örgün olarak gıda mühendisliğini okuyorum ve üstten ders alıyorum. Haliyle çok yorucu ve uzun süre çalışma gerektiren bir durumdayız. Diğer ev arkadaşım da benle aynı durumda ve bir diğerinin bölümü hepimizden ağır... Akşam okuldan eve gelip yemek pişirmek kimi zaman bize dert olabiliyor. Çok pratik olamıyoruz. Yemek yapalım diyoruz bir bakıyoruz ki 3 saat geçmiş biz yapana yiyene ve bulaşığını yıkayana kadar :))))
Taktiğimiz şöyle, özellikle sınav döneminde bunu uyguladık. Haftasonu evimizde ne kadar baklagil varsa çıkarttık, yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, barbunya, karnıkara(börülce) gibi... Sonra üşenmeden düdüklü tencerede bunları ardarda pişirip üçümüze yetecek kadar dondurma kaplarına koyup, kapların üstüne ne yemeği olduklarını yazıp buzluğa atmak.
Sabahleyin birini aşağı indirip akşam geldiğimizde çözünmüş olduğundan yanına pilav, makarna veya hazır çorba ekleyip yiyoruz :)
Fakat böyle olunca haliyle içimiz dışımız baklagil oldu.
Onun haricinde köfte yapıp küçük kaplarda onları da dondurucuya atıyoruz.
Şimdi size soruyorum, hazır olması veya kolay yapılması bakımından, bana hangi yemekleri tavsiye edersiniz?
Okumakta olan, okulu bitmiş olan, çalışmakta olan, çocuğu olan, çocuğu olmayan, yemek yapmaya üşenen, üşenmeyen:)) ? Hepinizden yardım bekliyorum bayanlar...
Şimdiden teşekkür ederim. :)
(Bu da dert mi diyeceksiniz ama öyle bir dert kiiii )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?