EN BÜYÜK KABUSUM HAMİLELİK VE DOĞUM:(((

patisga

Elhamdülillah....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2015
562
337
103
Kızlar nolur bana yardım edin hamilelik ve dogumdan cok korkuyorum kendimi hamilelige hazirlayamiyorum kendimi nasıl hazır hissetmeliyim bilmiyorum dogum zaten kabus gibi geliyo bana sezeryan tek umudum ama dogum öncesi ve sonrasi pskolojik olarak nasıl toparlancam bilmiyorum:KK43:(

Kızlar nolur bana yardım edin hamilelik ve dogumdan cok korkuyorum kendimi hamilelige hazirlayamiyorum kendimi nasıl hazır hissetmeliyim bilmiyorum dogum zaten kabus gibi geliyo bana sezeryan tek umudum ama dogum öncesi ve sonrasi pskolojik olarak nasıl toparlancam bilmiyorum:KK43:(
Korkma güzel yanlarını düşün
Kalp atışlarını
İlk tekmesini
Hıçkırıklarını
İyi doktorla Doğumun da iyi geçer:KK200::anneadayı:
Bu korkular yüzünden bu mutluluğu erteleme

Neden korkuyorsun? Etrafta duydukların ya da tvde gördüklerin yüzünden mi?
Ben 9 ay bulantı ve kusma yaşadım hamileliğimde ama ona rağmen çok mutlu ve keyifli bir süreçti benim için. Hele o doğum anı apayrı bir güzellik. Sezaryen dediğin şey 15 dk tutuyor 10 dk uyuşman için bekliyorlar 5 dkda bebeği çıkartıyorlar. 2 gün sonra da ağrı sancı kalmıyor. Korkmanı gerektirecek bir durum yok ortada kadınların %95i aynı şeyleri yaşıyor;)

hamilelikyoksa ertele bu işi.

Benden sana tavsiye aklında annelik yoksa hamile kalma yoksa senin için zorlu bir süreç olur kendini bu fikre eşinle beraber hazırlaman gerekiyor ama sırf hamilelik kötü geçecek gibi bir düşüncen varsa bunu kafandan at herkesin aynı olacak diye bişey yok.. doğuma gelirsek bende normal doğumdan korkan hatta 9 ay boyunca her aklıma gelişinde ağlayan ama maddi durumdan dolayı mecbur normal doğum yapan biriyim çocukluğumdan bu yana normal doğum denilince korku içinde o sohbetten kaçardim. bende senin gibi asla yapamam edemem derdim rüyalarıma girerdi öyle korkulu bir süreç geçirdim gel gelelim 2.5 gün sancı sonrası devlet Hastanesi'nde 4.5 saatte bebeğime kavuştum ha zor olmadı mı evet oldu ama inan bana sadece son dakikalar zor oluyor onun dışında bebek çıkarken falan hiçbir şey hissetmiyorsun ... Benim çok zor bir doğum oldu çünkü beni doktor bilincsiz şekilde normal doğuma zorladı halbuki ben sezaryen olacak kdr kötü durumdaydim son dakika beni sezaryene hazırlarken ebeler ikinma ile bebeğin başı göründü ve dünyaya geldi şimdi paşam 36 günlük ve içerde melekler gibi uyuyor :) ... Demem o ki hamilelik çok güzel bir duygu bir de işin ehli bir doktora denk gelirsen değme keyfine ... Benim gibi onune gelen doktora gitmezsen inan herşey çok güzel olur hatta o korktuğun normal doğum bile harika geçer... Beni normal doğuma tövbe ettiren tamamen doktorun sorumsuzluğu ... İnan bana ...

Back
X