Öyle yapmayı deneyeceğim bişey daha sorayım peki diyelim bu belirtiler devam ediyor ne zaman test yapayım adet gecikirse mi
adet gecikirse yap
ben son adetin ustunden 41 gun gecince gitmistim, direkt keseyi gormustum, oncesinde test bile yapmadi
cunku testte cift cizgi hamjlesin demek degil
kan testinde yuksek rakam "hamjlesin" demek degil
ikj gun sonra verdigin kan testindeki artis "hamilesin" demek degil
ondan iki gün sonra verdigin kan testindeki artis "hamilesin" demek degil
ortalama bir hafta on gunluk gecikmenin ardindan gordugun kese "hamilesin" demek degil. onda bile doktor "yedinci haftaya gir tekrar gel, bakalim bebek var mi" diyor.
yani ilk 7 hafta zaten bir muallak. erken ogrenmek sadece stresi arttiriyor.
beni icin 5bucuktan 7ye beklemek bile stresli bir süreçti.
erken ogrenmenin kimseye bir faydasi yok (pihtilasma sorununu bilip sonraki gebeliginde acil kan sulandirici almaya baslamasi gerekenler haric) .
o yuzden zaten 8 ay sonra kavusmussun kocana, keyfini cikar.
soranlara hala korundugunu, olursa mucize olacagini söyle, dalga geç ki "bebek nerede" diyip seni strese sokmasinlar.
sjgarayi birakmaya calis, ekmegi beyaz unu komple evden at, avakadosuz yumurtasiz ceviz bademsiz sofraya oturma, kendini stresten uzak tut..
elbet olur cocugun. hic dusunme. benim var ya degerlerimi gorsen o kadar kotuydu ki. doktorum "benlik isin yok infertiliteye git" diye savdi basindan. ona ragmen stres olmamaya calistim, kendi stresimi regule ettim, allaha sukur ugrasmadan hamile kaldim - yasim 34
senin ki yaşin gencecik, 25sin daha. degerlerin masallah guzel cikmis. evlisin, mutlusun
niye kendini strese sokuyorsun ki?
o bebek elbet gelecek. ha gelmedi, dunya hali. o zaman da aşilama,
tup bebek falan denersiniz elbet hamile kalirsin. ha 26 yasinda anne olmussun ha 30, bebek geldikten sonra bir omur onun annesi olacaksin zaten. bir iki senenin ne önemi var?