Bana pek güzellikle halledilecek gibi gelmedi. En iyisi siz annenizle anlasin, hastaneden ciktiginiz zaman eve degil de annenizin yanina gidin. Tamam hazirlamissiniz yataginizi bebeginizin odasini, tabiki de en rahati insanin kendi evi ama sizin ev timarhaneye dönecek anlasilan. Anneniz simdi kendi evine gitsin, siz de dogum yaptiginiz gün iyi degilim, agrim var, bebegin bakimina yardim lazim, annem olmadan yapamam falan deyip annenizin evine gidin. Hadi kayinvalideyi anladik, iki yaramaz cocuk ve devamli sigara icen anneleri. Cizdiginiz profile göre bir ise elini sürmeyen, cocuklarina dur,sus, yapma demeyen bir görümceniz var. Ilk cocugunuz oldugu icin tecrübeniz yok. Bebege meme ver gazini cikar sonra da koy yatagina uyusun olmuyor. Her iki üc saatte bir emzireceksiniz, kesintisiz deliksiz uyuyamayacaginiz icin hep sersem gibi olacaksiniz. Bazen bebek ne yaparsaniz yapin devamli aglayacak, gazi olacak bir yeri agriyacak...
Bu durumda en ihtiyaciniz ve size yardimci olacak olan en önemlisi annenizin tecrübesi. Anneniz bebeginizle ilgilenirken siz de biraz olsun uyumaya, dinlenmeye calisacaksiniz. En aradiginiz sey sessizlik ve huzur olacaktir. Siz bu duruma devam ederseniz ne bebeginizden ne de lohusaliginizdan birsey anlarsiniz. Anneniz emin olun size degil, kayinvalide ve görümcenize hizmet edecek. Size bakim lazim onlara degil. Esinizin simdi bunu anlamasi mümkün degil. Ilk doguran senmisin diyecek, annemle ablam da yardim eder ne güzel iste diyecek, ben isteyken aklim sende kalmaz diyecek... Iki kücük ve yaramaz cocuguyla yeni dogum yapmis lohusa kadinin evine gidip kalmayi düsünen görümceniz kadar; daha sagduyulu olmasi gereken ve kizim sen evine git bebek dogunca hastaneye gelir görürsün ayip simdi hepimiz birden kadinin basina cökmeyelim demeyen kayinvalideniz de düsüncesiz.
Benim annem mutfaktan cikmazdi o süt yapar bu süt yapar diye pisirir dururdu. Sen yedin mi diye sorardim yerim kizim atistiririm ben derdi. Tek kendi olunca ekmek arasi bile yapiliyor da böyle kalabalik olunca mutlaka 3 ögün sofrasi, temizligi, derlenip toplanmasi... Tüm bunlari cani gönülden yapacaksa, köstek degil destek olacaksa bu saydiklarim kayinvalideler icin de gecerli cünkü onlarin da cocugunun evi, torunu. Ama böyle bir derde derman olmadiklari gibi son derece bencil davranan o da gelsin bu da gelsin oglumun evi, bir ablasini mi sigdiramiyorlar gibi sacma sapan düsüncelere sahip kayinvalide de bir zahmet gölge etmesin. Emin olun mutlaka tatsizlik cikacak. Esiniz tatli dilden anliyorsa ne ala, ama anlamiyorsa ablam da ablam diyorsa buyursun gelsin takilin ailece ama ben sakin ve sessiz oldugu icin annemlere giderim deyin. Sen hasta olsaydin yatman uyuman dinlenmen gerekseydi ablamin cocuklariyla gelmesini, evde devamli sigara icmesini kabul eder miydin diye sorun. Baktiniz halen anlamiyor iyi ben de ablami (yoksa da evli cocuklu kuzenimi) cagirayim deyin.
Ya yemin ediyorum ben regli olunca bile gitme gelmeyi istemiyorum mümkünse. Önceden söz vermissem veya önemliyse dayaniyorum bir sekilde ama degilse de ne evden cikmak istiyorum ne de misafir agirlamak.