haftasonu aşure yapamadım yatılı misafirlerim vardı. büyük ihtimal konya kulu olcak tayinim kesin konuşmayı sevmiyorum inşallah kulu olur diyorum çünkü eşim orda kpss sorularının çalınması bizi de etkiledi bu zamana kaldık. eylülden beri eşim bi uçta ben bi uçta. neyse geçecek inşallah.haftaya cuma günü açıklanacak heyecanla bekliyorum.
huuuuuuuuu huuuuuuuuuuu
kızlar tayinim çıktı çok mutluyum.ev toplama telaşı başlıyor şimdi de. ama tayinim çıktı ya hiç gözümde büyümüyor.
huuuuuuuuu huuuuuuuuuuu
kızlar tayinim çıktı çok mutluyum.ev toplama telaşı başlıyor şimdi de. ama tayinim çıktı ya hiç gözümde büyümüyor.
Canım ben buzluktan geceden cıkarır alt dolaba yerleştiririm sabahda pişiririm çok güzel olur.
Dün misafirlerime yaptım. Fakat, şerbetini döktükten bir saat sonra filan, tepside şerbet şekerlenip, kaskatı kesilmişti. Tatlıları , servis tabağına zor çıkarabildim.Aslında tadı çok güzeldi ama, neden şekerlendi anlamadım? Kıvamı da koyu idi oysa...ben bu tarifle tam not almistim
cok pratik ve bi okadarda lezziz
malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru
1 bardak süt
2,5 yemek kasigi irmik
yarim bardak kadar findik yada fistik ici
3 bardak su
3 bardak seker
bir miktar tereyagi
hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak
milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin
bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin
milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)
hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..
firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür
1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo
AFIYET OLSUN
ben önce kabapudingi döktüm.önce ondan başladım ama olmadı işte çokta hevesle yapmıştım
Merhabalar, eşimle biz sütlü tatlıları çok seviyoruz. Ben sütlü irmik tatlısı yapmak istiyorum. İçine elma, tarçın da koyacağım. Fakat bunları tatlının hangi aşamasında koysam daha iyi olur. Teşekkürler. Sütlü tatlılar konusunda önerilerinizi de bekliyorum.
huuuuuuuuu huuuuuuuuuuu
bir arkadaşım buzluğa sigara böreği atacağı zaman aralarına alimünyum folyo koyuyor yapışmaması için.
Merhaba kızlar, aranızda olmaktan çok mutluyum. Ben tüm tariflerinizi itina ile okudum. Yavaş yavaş deneyeceğim. Sizden bir ricam var. Görme engelli olduğumdan tariflerinizin pişme süreleri benim için önemli. Mutfağı seviyorum. İşten kalan boş zamanlarımda değişik tarifler denemek beni mutlu ediyor. Artık aranızdayım. Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?