Malzemeler :2 adet yufka
3 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet soğan
1/2 eritilmiş sana
1 bardak süt
2 yumurta akı
1 avuç kıyma
1 paket galeta unu
Tuz karabiber pulbiber
Yapılışı :margarini eritip içine sütü ilave ediyoruz soğanı yemeklik doğrayıp tuzunu atıp bir güzel kavuruyoruz kıymayı ilave ediyoruzpiştikten sonra incecik kıydığımız pırasaları ve rendelediğimiz havucu da koyup bir güzel soteliyoruz 1.ci yufkayı yayıyoruz üzerine sütlü karışımı bir güzel yağlıyoruz 2.ci yufkayıda üzerine koyup aynı şekilde yağlıyoruz yufkayı 12 parçaya bölüyoruz kenarına harcı koyup sigara böreğinden biraz gevşek olacak şakilde sarıyoruz ilkönce yumurta akına sonra galeta ununa buluyoruz tepsiye diziyoruz 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz
pırasalı börek ya da pide çok sık yaparım..çok değişik bi alternatif oldu..diğer tarifler de çok değişik..teşekkürler...
Sizin tarifini vermiş olduğunuz katmer poğaça ve kaynanaboğanı sabah yaptım çok nefis ve değişik bir şey oldu eliniz kolunuz dert görmesin çok teşekkür ederim
Nekadar güsel tarifler arkadaşlar tebrikler hepinize dün akşamdan beri tek tek bakmaya çalışıorum sayfalara.. yeni tarifler değişik tatlar bulmayı çok seviyorum bende. Şuan işyerindeyim ama akşam gittiğimde bende olanlarıda eklemeyi düşünüyorum benide aranızda görmek isterseniz tabii :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?