ahh bee sevvaalim keşki o tarifin hanği sayfada olduğunu da yazsaydın bizeboshayallersmileboshayallersmile
mutfak böcükleri merhaba. bu aralar salata dışında bişey yapmıyorum mutfakta. vaktim kalmıyor. koştur koştur. mutfağı da sizleri de özledim. elleriniz dert görmesin, bereketiniz daim, lezzetiniz bol olsun.
bana lazımmmm :gitme: ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın olumunekankayizsmile yerimseniben Rabbime emanet olun :Saruboceq:ablam yardım lazımsa gelelim tüm kızlar
bana lazımmmm :gitme: ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın olumunekankayizsmile yerimseniben Rabbime emanet olun :Saruboceq:
bana lazımmmm :gitme: ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın olumunekankayizsmile yerimseniben Rabbime emanet olun :Saruboceq:
canım evet büyük ihtimal Kayseri ye taşınıyoruzşehir de mi değiştiriyosun şifaacım?yaklaşıyon mu bizlere yoksa diye sordum:))
canım benim evet bayağı zor :gitme: sağolun canım arkadaşlarım ALLAH razı olsun ,düşünmeniz yeter olumunekankayizsmilesifaa kullanıcısından alıntı
bana lazımmmm ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın Rabbime emanet olun
kolay gelsin şifaacımm bilirim ev toplamak ,yerleştirmek vs karışık ve zordur Allah yardımcın olsun yakın olsaydık yapardık hep birlikte
selam kızlar bu paçavra böreğini kremasız yapsak olur mu ki?bilmiyorumkismile ayrıca patatesli olsa..çok şey mi istedim paçavralıktan çıktı buşakkıdı
ben krema yerine süt koyarak yapıyorum lezzeti güzel oluyo
ama patates nasıl olur bilmem ölçüleri azaltarak dene istersen
iki yufka iki yumurta gibi mesela lezzeti olmazsa ziyan olmamış olur
ama patatesi nasıl koyvcan haşlayıp rende mi yapıcan denersen bilgi verirmisin
merak ettim
Ben de bir tarif yazayım dedim. Bu kurabiyeyi annemin günü için yaptım dün. Çok beğenildi.
Rize Kurabiyesi (Sofra dergisi ekinden)
Malzemeler:Üzeri için:
- 300 gr oda sıcaklığında margarin (yarısını tereyağ kullandım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
- 1 çorba kaşığı toz antepfıstığı
- 50 gr kuru üzüm
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
- File ya da kıyılmış fındık
- 1 yumurta sarısı
Tüm malzemeyei derin bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış/yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
sen fındık kullanarak mı yaptın bu kurabiyeyi minikbeyazbulutcum
Evet. İçinde bir kaşık da toz fıstık var.
Yanlış mı? bilmiyorumkismile
yok canım acaba başka alternatif ne olabilir diye düşündüm de ondan sordum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?