Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
Canım tosun paşam. Seni severim. Yaşadığımız bir şeyi anlatacağım sana.
Gecen ayın ilk günlerinde babam kbb için randevu almamı istedi. En yakınımızdaki hastanede kbb yok. Trabzon ssk ya randevu almak istedim. 28 şubata randevu aldım ( yaklaşık 20 gün sonraya randevu almış oldum) şubatın 25 inde doktorun çalışma programinda oluşan bir değişiklik sebebiyle randevu iptal edildi. Biz de özele gittik. 400 lira ödeyerek muayene olduk.
Sonrasında bu ayın başında hem annemin hem babamın yakın gözlükleri yeterli gelmediği için göz doktoruna gitmek istediler. Randevu için aradık. 21 marta kadar randevu sisteminin dolu olduğunu, 21 marttan sonra aramamiz durumunda nisan ayının 2.haftasına randevu vereceğini söyledi. Kapattık. Optikciye para verip yaptırdik.
Bu senenin başında babam covid atlatmasi gereken süre içinde atlatamadi. Devlet hastanesine 2 kere gittik. Her ikisinde de ağrı kesici yapip yolladılar. Covidin 11.gününde özele götürdük. Acilen yatışı yapalım dedi doktor. Ki babamın halini gören hastaneye yatırırdı zaten bunun için doktor olmaya gerek yoktu. 10 gün yattık. Ben de refakatçisi olarak kaldim. Bir araba para ödeyerek taburcu olduk. Allaha şükürler olsun.
Eniştemin amcası ciger rahatsızlığı hissediyor. Ama öyle çok ağır değil . Randevu alıyor. 10 gün sonra muayene oluyor. Film çekilecek 2 hafta sonrasına film randevusu veriyorlar. 2 hafta sonra film çektirmeye gidiyor. Doktor derhal yatıs veriyor. Ve yattığı gün ölüyor.
Belki babamın maddi imkanı olmasaydı o da bir hiç uğruna ölecekti.
Işte hayaldi gerçek oldu diyenlerin bizi getirdiği son durum.
Kabustu gerçek oldu.
Özel hasyaneye gidemeyenler ölüyor. Devletin eline düşenin Allahtan başka kimsesi kalmıyor.
Allah sonumuzu hayır etsin. Allah sebep olanlardan teker teker hesap sorsun.
1 damla hakkım varsa haram zıkkım olsun.