Hahaha yok

antrikotlu bı yemekti zaten sadece onun kilosu baya tuttu. Beğendili,kremali mantar soslu et yapmıştım. Mantar 10 TL krema 10 TL patlıcan 30 TL. Yan urunleride oluyor tabi bu işlemleri yaparken. Hesapladım 200 tuttu
ya ben bu kadar uğraştıracak hiç bir yemek yapmıyorum evde
kremalı beğendili soslu şeyleri evde yapana kadar dışarıda yiyorum (ya da sevgilimle yiyoruz)
genelde 1 kişiyim ayda 3-4 gün sevgilimleyim
valla zaten evden çalışan insanım hem evden çıkma ihtiyacım var
hem o kadar uğraşasım yok, zamanım az
hem de zaten daha ucuz değil ki...
mantar alıyorum mesela terayağında kavurup üstüne yumurta kırıyorum sabah, protein niyetine.
böyle basit şeyler yapıyorum.
ama kahvaltıyı severim ben (kahvaltı insanıyımdır) ezine alıyorum 27 filandı liraydı sene başında aldığım paket şu an 48- o da ben stoklu alırım son günlerde zam geldiyse haberim yok (neredeyse %100) demek. e yuh 3 ay oldu daha sene...Allah herkese kolaylık versin e ben eve zaten 3-5 çeşit bir şey alıyorum...ekmek yemediğim için de günlük çarşıya pazara hiç çıkmam, çok şartsa ancak çıkarım...malum... az yemek yaptığım için bir de donmuş pizza alıp evde fırına atmaktansa ben direkt pide söylerim, en azından taze taze geliyor, esnaf kazansın, öyle bir mantığım var
hesap tutmuyorum pek ama şunu biliyorum:
benim gelirim %80 yabancı para cinsinden -bu paraya dokunmuyorum. yurtdışına gidince ya da büyük bir şey (laptop vs) alırken harcıyorum senede 1-2 kez.
sadece %20'si Türk parası. önceden bu para bana yetiyordu, üstüne bir de artıyordu bile. (masraflar TL)
Aralık Ocak döneminde o parayla ucu ucuna geçindim.
Şimdi %40 zam geldi ama yine ucu ucuna geçincem galiba. Bir de benim kağıt deterjan kişisel bakım ürünlerim hep stokludur. Yemek grubu az stoklu çünkü bozulur stoklasam.
Çocuğu olan arkadaşlar mazur görsün.