- Emoji Skoru
- 3.553
- Puanlar
- 83
Sizinkiler neydi?Hani birinci oldum mu![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizinkiler neydi?Hani birinci oldum mu![]()
Baklava sütlaç ibiza baklava birinci zatenSizinkiler neydi?
Ben sevdiklerimi seçtim ilk olduğu için acemiliğime geldiBaklava sütlaç ibiza baklava birinci zatensen hiç stratejik oylayamamışsın
Valla bende sevdiklerimi seçtim zaten :)Ben sevdiklerimi seçtim ilk olduğu için acemiliğime geldiama rüşvet gibi algılamazlarsa değişiklik yapabilirim
![]()
Aramızda kalsın değiştirdim seçimlerimi bütün oyum sizeValla bende sevdiklerimi seçtim zaten :)
Kız hahaha kimseye oy verilmiyor kiAramızda kalsın değiştirdim seçimlerimi bütün oyum size![]()
Verdim nasıl verilmiyorKız hahaha kimseye oy verilmiyor kine anladın yurdagül
![]()
Yahu burda sadece sevdiğin tatlilara oy vermiş oluyorsun verdiğin tatlilardan biri kazanırsa o tatlıya oy verenler arasında proluk için kura çekilecek :) anladın inşallahVerdim nasıl verilmiyorboşa mı gitti
Oyunuzu değiştirin butonu var altta
E tamam. Bende verdim işte.Yahu burda sadece sevdiğin tatlilara oy vermiş oluyorsun verdiğin tatlilardan biri kazanırsa o tatlıya oy verenler arasında proluk için kura çekilecek :) anladın inşallah![]()
Aşure, kadayıf ve zerde, zerdeyi kimse seçmemişti bende dahil ama yabana atılacak bir tatlı değil o yüzden yalnız kalsın istemedimHaftanın En Tatlı Yarışması Başladı!
Tatlı krizine hazır mısınız?
Tatlı severler buraya!
Kadınlar Kulübü’nde bu hafta tatlılar arasında kıyasıya bir rekabet var.
“Hangi tatlı gönüllerin birincisi olacak?”
Kararı siz veriyorsunuz
Nasıl Katılabilirsin?
Favori 3 tatlını seç ve oyunu hemen ver!
En çok oyu alan tatlı “Haftanın Tatlısı” olacak
Oylama sonunda kazanan tatlıya oy veren üyeler arasından 1 kişi rastgele seçilerek PRO Üyelik kazanacak!
Eğer Pro üye ise PRO üye olmayan arkadaşına hediye edebilecek.
Yorumlara neden o tatlıyı seçtiğini yazmayı unutma — en tatlı yorumlar Kadınlar Kulübü’nde öne çıkarılacak
![]()
Ne kadar güzel bir kadınmışTatlı benim vazgeçilmezim, keyfim, mutluluk iksirlerimden birisi :))
Listedeki birçok tatlıyı seviyorum, özellikle Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ama içlerinden 3 tanesinin yeri ayrı.
Profiterolü çikolataya olan bağımlılığım yüzünden çok seviyorum, evde de sık sık yapıyorum.Eki Görüntüle 3673371
Aşure ve Zerde’yse çocukluğum, rahmetli annem ikisini de çok güzel yapardı, bizde veya yakınlarımızın evinde ne zaman mevlid okunsa annemin yaptığı zerdeler ikram edilirdi, mis gibi karanfil ve gülsuyu kokardı, kokusu ve tadı hala hafızamda.
Annem her yıl Muharrem ayında kilolarca aşure kaynatıp hem komşulara dağıtırdı hem de kol kanat gerdiği evsizleri dükkanımıza toplar yedirir içirirdi.
O yüzden birçok tatlıyı çok severim ama zerdeyle aşurenin yeri başkadır bende.Eki Görüntüle 3673372
Teşekkür ederim, amin inşallahNe kadar güzel bir kadınmışanneciğinizin mekanı cennet olsun
![]()
zerdeyi kimse seçmemişti bende dahil ama yabana atılacak bir tatlı değil o yüzden yalnız kalsın istemedim![]()
Zerde’nin güzel bir tatlı olduğunu bilenler grubu
İstanbul’da olup tatmak isteyenler SultanAhmette tramvay yolu üstünde bir derneğin tarihi pastahanesi var. Muhakkak yenmeliZerde’nin güzel bir tatlı olduğunu bilenler grubu
Zerde her ne kadar Türk mutfağına özgü bir tatlı olmasa da bizim tatlılarımız arasına girmesi çok çok eskilere dayanır.
Hz. Hamza’nın vefatı sonrası zerdenin yas tatlısı olarak dağıtıldığını Evliya Çelebi’nin aktardığı rivayet edilir ama yüzyıllar önce bizim mutfağımıza düğünlerde kutlamalarda ikram edilen bir tatlı olarak girmiş, hem Osmanlı Saray mutfağında hem de Türk mutfağında sünnetlerde düğünlerde bebek kutlamalarında Zerde yapılıp ikram edilirdi.
Günümüzde artık pek sık rastlanan bir tatlı değil zira tatlıya rengini veren safranın 3-5 gramının bile 4-5 bin lira olduğunu düşünürsek, evlerde eskisi gibi sıkça pişirilmemesi normal.