En ufak bir şeyi kişisel algilama ve degersizlik hissi

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Ya hayati kendime dar ediyorum
Bosver demeyi asla ogrenemiyorum
Her seyi kisisel algilayip coook degersiz hissediyorum. Insanlarin beni sevmedigini, ise yaramaz goruldugumu, istenmeyen bi insan oldugumu, bana gıcık olundugunu fln düşünüyorum.
Biraz once basima gelen iki durumu ornek veriym. Isyerinde koridorda bi arkadasimi gordum. Ayakustu sohbet ederken calistigimiz bi kadin arkadasima ismiyle hitap edip merhaba x hanim dedi ben oylece kaldim. Neden yani niye. Niye boyle yapti niye bana bisey demedi diye takiyorum. Diger olay da is icin bi grup olusturulmustu. Simdi ogrendim ki ben o gruptan çıkmışım. Zaten gitmek istemiyodum ama kararsizdim da en son gitmeye karar verdim. Simdi gruba baska biri eklenince ben cikmisim. Gitmek istemiyodum ama cikarildigimi da farkli sekilde duymak beni rencide etti.
Ne biliym bi yan bakis bi tavir beni hemen dusuruyo. Asiri degersiz hissediyorum kendimi. Nolcak böyle basil asabilecegimi bilmiyorum bunu. Hayat cidden cok zor geciyor bu halde

Gerçekten iyi bir psikolog bu işi çözer bence.
Bunu kendi başınıza gerçekten aşamazsınız.
Bunu bende yapamıyorum ama kendinizi üzmeyin,hayat o kadar boş ve kısa ki bu zamanları harcamak için.

Bunlar kimsenin hoşuna gitmez zaten. Böyle şeyler olunca Amaaan çok mu lazım diye düşünün. Bir de insanlar genelde bu kabalıkları bilerek yapmıyorlar, kafada bir sürü şey olunca davranışlarının kabalık olacağını düşünemiyorlar. Kötü niyetle yapanı da Allah görür zaten. Onun halledeceği işi siz yüklenip yorulmayın

Gerçekten iyi bir psikolog bu işi çözer bence.
Bunu kendi başınıza gerçekten aşamazsınız.
Bunu bende yapamıyorum ama kendinizi üzmeyin,hayat o kadar boş ve kısa ki bu zamanları harcamak için.
Gercekten elimde degil gunlerce dusunuyorum sonrasinda. Disardan belki takmiyo gibi gorunuyorum ama oyle degil eve gidince butun gun aklimda oluyo. Psikologa basladim. Ama bunu asmak icin cok firin ekmek yemem lazim sanki kendimi biliyorum

Bunlar kimsenin hoşuna gitmez zaten. Böyle şeyler olunca Amaaan çok mu lazım diye düşünün. Bir de insanlar genelde bu kabalıkları bilerek yapmıyorlar, kafada bir sürü şey olunca davranışlarının kabalık olacağını düşünemiyorlar. Kötü niyetle yapanı da Allah görür zaten. Onun halledeceği işi siz yüklenip yorulmayın
Ya belki bunlar somut ornek. Ama soyut seyler de var. Mesela odaya biri girse herkese karsi konusup bana bakmasa niye bana bakmadi herkrse konustu beni secti fln diye bozuluyorum. Bosver demeyi o kadar istiyorum ki gunlerce dusunuyorum bunun yerine

Ya belki bunlar somut ornek. Ama soyut seyler de var. Mesela odaya biri girse herkese karsi konusup bana bakmasa niye bana bakmadi herkrse konustu beni secti fln diye bozuluyorum. Bosver demeyi o kadar istiyorum ki gunlerce dusunuyorum bunun yerine
Ben bir ortamda konuşurken mesela masada oturuyorsak oradaki herkesle göz teması kurarım. Birisi tam tersini yapıyorsa bana bakmıyor da başkalarına bakıyorsa onun ayıbıdır fözgüsüzdür kendisi. O konuşurken ben de mesaj yazarım ya da kafamı çevirir etrafa bakarım.

İnsanlar pozitif enerji aldıkları kişilere yönelirler. Siz olsanız siz de kendinizi iyi hissettiren kişilere ister istemez yakın davranırsınız. Bunlar size özgü değil, kişisel algılayıp kendinizi üzmeyin

Özguven eksikligi unutmayin siz kendinize saygi duymazsaniz kendinizi degerli kilmazsaniz önemsemezseniz her onune gelen ezmeye calisir once siz kendinize saygi duyun oturun bir dusunun neyiniz eksik?Tabikide hix birseyinz eksik degil derin bir nefes alin ve dik durun emin ve kararli adimlat atin.

Back
X