- 20 Mart 2008
- 142.010
- 214.058
- 1.423
- 60
Aynen ispat edecek birşey de yok artık..Rahat rahat birden fazla kadına imam nikahı kıyabiliyorlar yani?
Cüzdan yok ortada işte.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen ispat edecek birşey de yok artık..Rahat rahat birden fazla kadına imam nikahı kıyabiliyorlar yani?
Önceden öyleydi cüzdanı görmeden hoca kıyamıyordu nikahı.ben imam nikahi kiydirmadim ama gorumcemin imam nikahina 2 sene once imam,devlet nikahindan sonra kiyarim dedi, hatta bu yuzden dugunde yapacaklari nikahi erkene almak zorunda kaldilar hoca kiymadi yani
Çok haklisinizdevlet nikahi olmadan imam nikahi kiyan imam ve buna uyanda bir ögretmen mi var ortada yani.
adam baştan kokmuş zaten.
e madem nikahta kiyildi istesin ablaniz mehirmi nedir neyse alsin guzelce ayrilsin bi daha kimseye onden nikah kiyip kapiyida carpip cikamasin eniste beyiniz
Resmen geriye gidiyoruz yazık.Aynen ispat edecek birşey de yok artık..
Cüzdan yok ortada işte.
Resmi nikah olmadan imam nikahı kıymak yasak değil mi? Ben öyle biliyorum da.Bu durumu yasayan ablam . Beyefendının yaş 45 canım .her ıkısınınde ıkıncı evlılığı olacak. beyefendı öğretmen . nişanlandılar imam nikahı kıyıldı 15 tatılde de resmı nıkahları yapılacak .Ama bir değil iki değil ailecek şaştık kaldık yahu boyle bır seyı hıc yasamamıştık.havadan sudan nemden her an bunu yapıyor .
Kayıt varmı bilmiyorumda sadece bir kağıda şahitlerin isimleri yazıldı kaç gram altın diyede sadece 100 gr yazıp kağıdı bize geri vermişti hoca.Resmen geriye gidiyoruz yazık.
Benim bi arkadaşım makedonya'da yaşıyor orada da dini nikahı resmi nikahtan önce kıyıyorlarmis ama baya belgeli falan oluyor orada, resmi nikah gibi gün alıyorsun kayıtlara geçiyor. Türkiye'de öyle değil dimi yani bir kayıt vs oluyor mu burada?
Burada da öyle, benim resmi nikahım dini nikahtan bir saat sonraydı, müftülük buna dair resmi bir belge getirmeden nikahımı kıymadı, nikah dairesinden bir saat sonra nikahı olacak gibisinden bir belge aldım tarihli, onu alıp teyit ettikten sonra kıymışlardı. Ben de müftülükten çıkıp nikah dairesine gidip resmi nikahımı öyle kıydırmıştım.Resmen geriye gidiyoruz yazık.
Benim bi arkadaşım makedonya'da yaşıyor orada da dini nikahı resmi nikahtan önce kıyıyorlarmis ama baya belgeli falan oluyor orada, resmi nikah gibi gün alıyorsun kayıtlara geçiyor. Türkiye'de öyle değil dimi yani bir kayıt vs oluyor mu burada?
Sakınnnn nikah kıymasın. İnan ölene kadar huyları değişmiyor. Yaşlandıkça nazları da artıyor. Sadece kendine yazık eder ablanız..Bu durumu yasayan ablam . Beyefendının yaş 45 canım .her ıkısınınde ıkıncı evlılığı olacak. beyefendı öğretmen . nişanlandılar imam nikahı kıyıldı 15 tatılde de resmı nıkahları yapılacak .Ama bir değil iki değil ailecek şaştık kaldık yahu boyle bır seyı hıc yasamamıştık.havadan sudan nemden her an bunu yapıyor .
Bildiğim kadarı ile dini nikahta kayıt yok. Nikah dairesinden çıktık hemen yanındaki camide imam nikahını kıydırdık. Hatta nikah şahidim Kuran öğrenmeye gelmiş, hiç tanımadığım bir abiydi. :)Resmen geriye gidiyoruz yazık.
belki biraz detay olabilir fakat biten evliliklerle ilgili "başarısız" sıfatını kullanmak ne derece sağlıklı bilemedim. pek çok psikiyatrist toplumda yerleşmiş iyi evlilik=başarı kötü evlilik=başarısızlık algılarının boşanan ya da evlenmemiş insanlarda travma yarattığını, hatta pek çok mutsuz, içinde şiddet istismar gibi problemlerin olduğu evliliklerin bu algıdan dolayı bitirilemediğini söylüyor. aslında kötü niyetli olmasa da evlilik ile başarı kelimesini beraber vurgulamak bu algıyı desteklemek şahsi fikrim. "ilk evliliğinde mutlu olamamış" da aynı anlamı karşılıyor, size önemsiz gibi gözükebilir ama eminim boşanmış kadınlar ne demek istediğimi anlayacaktır toplumsal ön yargılar açısından.Aman sakın nikah kıydırmayın. Hiç arkasına bakmasın ablanız kaçsın bu adamdan. Zaten başarısız bir evlilik yapmış ve bitmiş. İkincinde neden mutlu olmasın ki. Böyle biriyle mutluluk hayal. Katlanırım diyorsa bilemem. Yazık günah.
Kendi halina bırak asla arama. Geri geldiğinde eve alma. Bak nasıl mum gibi oluyorMerhaba hanımlar . Fikirlerinizi almak istiyorum . En ufak bir tartışma ve sorunda dahi kapıyı vurup giden , günlerce telefonlarını dahi kapatan , çooooooooook sonra telini açan sen aramadan arayıp sormayan , ilk adımı sürekli senden bekleyen inat erkekler için ne yapmak lazım bu durumu yaşayan var mı ?Sizce ne yapılmalı ?
Yahu, hiç durmasın, ayrılsın. Olacak iş değil bu. Bile bile kendini yakmasın. Yaş olmuş 45, küçük değil. bu saatten sonra hiç değişmez. Ablanız dertsiz başına dert alır. Adam gümbür gümbür geliyorum demiş. Ablanızın bu huyunu gördüğüne şükretmesi lazım.Bu durumu yasayan ablam . Beyefendının yaş 45 canım .her ıkısınınde ıkıncı evlılığı olacak. beyefendı öğretmen . nişanlandılar imam nikahı kıyıldı 15 tatılde de resmı nıkahları yapılacak .Ama bir değil iki değil ailecek şaştık kaldık yahu boyle bır seyı hıc yasamamıştık.havadan sudan nemden her an bunu yapıyor .
Aaa hiç o açıdan düşünmemiştim, başarısız derken kesinlikle ve kesinlikle kadınların başarısızlığından bahsetmemiştim. Çünkü biz kadınlar evlilikte en fazla fedakarlık gösteren tarafız. Mutlu olamamış ifadesi en doğrusu. Uyarınız için teşekkürler.belki biraz detay olabilir fakat biten evliliklerle ilgili "başarısız" sıfatını kullanmak ne derece sağlıklı bilemedim. pek çok psikiyatrist toplumda yerleşmiş iyi evlilik=başarı kötü evlilik=başarısızlık algılarının boşanan ya da evlenmemiş insanlarda travma yarattığını, hatta pek çok mutsuz, içinde şiddet istismar gibi problemlerin olduğu evliliklerin bu algıdan dolayı bitirilemediğini söylüyor. aslında kötü niyetli olmasa da evlilik ile başarı kelimesini beraber vurgulamak bu algıyı desteklemek şahsi fikrim. "ilk evliliğinde mutlu olamamış" da aynı anlamı karşılıyor, size önemsiz gibi gözükebilir ama eminim boşanmış kadınlar ne demek istediğimi anlayacaktır toplumsal ön yargılar açısından.
Merhaba hanımlar . Fikirlerinizi almak istiyorum . En ufak bir tartışma ve sorunda dahi kapıyı vurup giden , günlerce telefonlarını dahi kapatan , çooooooooook sonra telini açan sen aramadan arayıp sormayan , ilk adımı sürekli senden bekleyen inat erkekler için ne yapmak lazım bu durumu yaşayan var mı ?Sizce ne yapılmalı ?
Ama oradaki belge dediğim dini nikahın kıyıldıgina dair bir belge. Dini nikahlari resmi nikah gibi müftülükten bir kağıtla belgeleniyormusBurada da öyle, benim resmi nikahım dini nikahtan bir saat sonraydı, müftülük buna dair resmi bir belge getirmeden nikahımı kıymadı, nikah dairesinden bir saat sonra nikahı olacak gibisinden bir belge aldım tarihli, onu alıp teyit ettikten sonra kıymışlardı. Ben de müftülükten çıkıp nikah dairesine gidip resmi nikahımı öyle kıydırmıştım.