En yakın arkadaş benzerliği

Pembepegasus

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
133
15
13
Merhaba hanımlar. Sizce zamanında her gününüzün beraber geçtiği en yakın arkadaşınıza bazı huy ve mimiklerinizin birbirine benzemesi doğal mı? Temel karakter ve düşünceler değil ama dediğim gibi davranışlar ve mimikler? Geçen böyle bir benzetme yapıldı da bana karşı bir rahatsız oldum benzetilmekten hoşlanmam ama üstümden de nasıl atarım bilmiyorum benzeri durum yaşayanınız var mı acaba

Merhaba hanımlar. Sizce zamanında her gününüzün beraber geçtiği en yakın arkadaşınıza bazı huy ve mimiklerinizin birbirine benzemesi doğal mı? Temel karakter ve düşünceler değil ama dediğim gibi davranışlar ve mimikler? Geçen böyle bir benzetme yapıldı da bana karşı bir rahatsız oldum benzetilmekten hoşlanmam ama üstümden de nasıl atarım bilmiyorum benzeri durum yaşayanınız var mı acaba

En yakın arkadaşımla benziyoruz ve bundan mutluyuz :)
Birbirimizden mimik konuşma tarzı vs. kapıyoruz doğal olarak.
Üni de ev arkadaşımdı hala görüşürüz çok yakınız. Bazen eşi konuşma şeklini bana benzetiyor. Bende ondan birşeyler buluyorum kendimde.

Bunda rahatsız olacak bişey yok bence.En yakın arkadaşını insan sever kalpten sever , sevmiyorsanız rahatsızlık duyarsınız gibime geliyor.Çok vakit geçirdiğiniz insanla benzerlikler göstermeniz de olasıdır

Bunda rahatsız olacak bişey yok bence.En yakın arkadaşını insan sever kalpten sever , sevmiyorsanız rahatsızlık duyarsınız gibime geliyor.Çok vakit geçirdiğiniz insanla benzerlikler göstermeniz de olasıdır

Ya bana benzetilmek özentilik gibi geliyor hani ona özeniyorsun gibisine bi şey sanki hani fiziksel olarak değil de kişilik olarak benzemek bilmiyorum özellikle mimik olarak

ben olmam.sevdiğim birine benzetilirsem neden olayımki?siz neden rahatsız oldunuz ?ayrıca zamanla mimik ve konuşma tarzı tabiki benzer.

Ya ben farklı olmayı seven bi insanım benzetilince özentilik yapıyormussun gibi söylendi sanki ya da bana öyle geldi bilmiyorum kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum ama

Ya ben farklı olmayı seven bi insanım benzetilince özentilik yapıyormussun gibi söylendi sanki ya da bana öyle geldi bilmiyorum kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum ama
arkadaşının giyimi, saçı ,makyajı gibi unsurları benzese özenme denebilir ama konuşurkenki tonlama,espri anlayışı, mimikler gibi özelliklerin benzemesi yıllardır bir arada olmanızın çıkardığı sonuçtur.takılmayın bence.belki de siz ona değil o size benzemiştir :KK66:

Birlikte günün çoğunu beraber geçiren insanlar, bir süre sonra birbirlerine her anlamda benzemeye başlarlar normal olarak.
Verdiğiniz tepkiler, anlatı tarzınız, bir süre sonra giyim stiliniz hatta düşünceleriniz zıt olsa bile zaman geçtikçe o konuda daha ılımlı olmaya başlar, anlayışla karşılarsınız.
Çok olağan hatta olmaması yadırganacak bir durum.
Umarım arkadaşınızı gerçekten bir dost gibi görüyor ve seviyorsunuzdur.
Aksi halinde hem benzemek hem de benzetilmek sıkıntı doğurur.

Son düzenleme:
biz de çok benzeriz konuşma espri anlayışı hareket mimik yönünden kendisi benim oda arkadaşım aynı zamanda çoğu zamanımız beraber geçtiği için böyle sanırım, çoğu zaman aynı anda aynı cümleyi kurduğumuz bile olur ve bu çok hoşumuza gider :KK45: bi bakıla filan direk konuyu anlayıp güleriz sonra :KK53:
bunlar çok hoş şeyler çok mutluyum valla ben iyi ki var şapşik:KK49:

Back
X