Yaklasik 9 yildir yedigimiz ictigimiz ayri gitmeyen arkadasim yeni bir iliskiye basladi. Adam evliymis ama evine gittigi yok haftada 5 gun arkadasimin yaninda kaliyo 2 gun evine cocuklarinin yanina gidiyomus. Bosansin dedim hatta adamlada konustum seviyosan secim yap diye zorlamadim degil. Amaci ne arkadasimin ne benim yuva yikmak Allah korusun.Arkadasim evine git cocuklarin ozlemistir diye yanimda bile defalarca soyledi Seviyorum diyor israr ediyo yani ayri ev kurmak istiyo evine cocuklarini gormeye gittigini ama asla bosanamiycagini soyluyo. Arkadasimi vazgecirmek icinde cok ugrastim. 5 aydir beraberler ve annesi dahil hepimiz konusuyoruz. Hic kimse sevmemis beni diyerek bizi susturuyo bildigim kadariyla adamin eside durumdan haberdar ama yerinden kipirdamiyor. Sizce ne yapmaliyim? Vazgecirmeye calistikca dahada baglandiklarini gordum. Sizce nasil bir yol izlemeliyim?
Gerçekten arkadaşlığına değer verdiğim kimseye kolay kolay sırtımı dönmedim bugüne kadar. Ki dönülmemesi gerektiğini de düşünüyorum. Herkesin karakterinin zayıf olduğu noktalar, olmadık hatalar yaptıkları anlar var.
Ama sırtını dönmemek başka sey, hatasının arkasında durmak başka şey.
Adamla konuşmak ne demek bi kere, hem de boşan diye. Aklınıza mantığınıza yattı mı gercekten gidip de o konuşmayı yapmak.
Sizin yerinizde olup da illa o adama bi şey söyleyecek olsam diyecegim tek sey " çek pençelerini arkadaşımın üstünden yoksa karına delille ispatla gider, boşanma davanda ön sıradan tanıklık yapar kaydırırım hayatını" olurdu. Ki bu da denmez o adamla yüz yüze dahi gelinmez ya aslında hani illa bi sey söyleyecek olsam ne söylerdim diye düsünüyorum, bu olurdu herhalde.
Sizin yapacagınız sey bu konunun yanınızda açılmasına dahi müsade etmeden dostlugunuzu sürdürmek. Arkadasınıza bunun utanması gereken hatalı bi davranıs oldugunu hissettirmek.
Sanki arkadaşınızın böyle bi iliskisi hic yokmus gibi devam edin. Ki iliski falan yok ortada zaten, onun kendini kandırdıgı bi durum var. Siz ortak olmayın bi kandırmacaya. Adamla ilgili agzını acmaya mı kalktı, hatasını kısaca hatırlatın ve tıkın agzına lafı. Bu sürecin sonunda ya o uzaklaşır sizden, böylece sırtını donen siz olmazsınız. Ya da fark eder bi halt ettigini bi çıkış arar, o zaman da elinizi uzatırsınız.