En Yakın Arkadaşım Evli Bir Adamla Birlikte Nolur Yardım Edin Bana :(

DeviLeqNa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
181
0
46
Konya
Bu konunun ne kadar tepki alacağını bilsem de yine de yazmak istiyorum çünkü tek başıma işin içinden çıkamadım arkadaşıma yardım etmek istiyorum onu bu kötü seçiminden kurtarmak istiyorum gerçi kendisinin de kurtulmak istediği söylenemez :( yanlış yolda yanlış bir ilişki de 2 çocuk sahibi bir kişiyle birlikte.. Bana bir akl verin ablalarım bunların arasını nasıl bozcam nasıl uzak tutacam birbirlerinden

Merhaba, sizi yanlış anlamıyorum ama arkadaşınızın davranışı da tasvip ettiğim bir durum değil. Ben üniversite birinci sınıftayken, aynı durumda bir arkadaşım vardı. Ve bir insanlık görevi olarak onu uyardığımda sonuç alamamıştım. Yapabileceğim tek şey ona yardım edemediğimi anladığımda kendime yardım ederek bu arkadaşlığı bitirmekti ;) Nacizane tavsiyem budur. Siz ondan tamamen farklı bir insan olursunuz ama sizi onunla gördüklerinde onunla bir anılırsınız daima. Bu standartlarda sonuç maalesef böyle.

Merhaba, sizi yanlış anlamıyorum ama arkadaşınızın davranışı da tasvip ettiğim bir durum değil. Ben üniversite birinci sınıftayken, aynı durumda bir arkadaşım vardı. Ve bir insanlık görevi olarak onu uyardığımda sonuç alamamıştım. Yapabileceğim tek şey ona yardım edemediğimi anladığımda kendime yardım ederek bu arkadaşlığı bitirmekti ;) Nacizane tavsiyem budur. Siz ondan tamamen farklı bir insan olursunuz ama sizi onunla gördüklerinde onunla bir anılırsınız daima. Bu standartlarda sonuç maalesef böyle.

Çok haklısınız aslında ama öle bi kaç senelik arkadaşım deil kendisi 15 yıllık bir dostlugumuz var evlerimiz karşı karşıya hergün birlikteyiz neredeyse yani onu bu yanlış yolda da bırakıp gitmeye vicdanım el vermiyor :(

Bence yapabileceğiniz pek birşey yok.
Belli ki değer verdiğiniz biri ama yapabilecekleriniz kısıtlı.
Sonuna kadar uyarır, konuşurdum ama anlamıyorsa da arkadaşta kalmazdım açıkçası ben.
Bu nasıl arkadaşlık anlayışı ve yanında olmak lazım denilebilir belki şimdi ama ben
kendi ailem bile olsa hiç bir yanlışın arkasında durmam, ama elimden geleni de yaparım en başından tabi.
Ama elimden gelen sadece ısrarla konuşmak olur, onun dışında ayırmak için oyun vs. şeyler yapamam açıkçası.
En yakın arkadaşınız hatta aileniz bile olsa herkes hayatını kendisi yaşıyor ve sizin biryere kadar
müdahele etme hakkınız oluyor.

Her türlü konuşmayı denemişsindir ama üslubunu biraz setleştirmeni öneririm.Vicdandan girip günahtan çıkıp,empati kurmasını sağlayarak bitirebilirsin.
Bu adamla bir geleceği olamayacağını,adamın ona asla ciddi gözle bakmayacağını,kendisine yazık ettiğini...
Eşine ve çocuklara haksızlık olduğunu,ileride kendisinin de aldatılabileceğini,o zaman diğer kadına ne diyeceğini...
Son koz olarak,bu şekilde devam ederse onunla görüşmeyeceğini,metres birisinin arkadaşı olursan,aynı kefeye koyulmaktan korktuğunu söylersin.

arkadasinizin beraber oldugu adamin( sozde adam):20:esini uyarabilirsin. heralde, esi kocasinin boyle haltlar yediginden haberi yoktur.

Bence yapabileceğiniz pek birşey yok.
Belli ki değer verdiğiniz biri ama yapabilecekleriniz kısıtlı.
Sonuna kadar uyarır, konuşurdum ama anlamıyorsa da arkadaşta kalmazdım açıkçası ben.
Bu nasıl arkadaşlık anlayışı ve yanında olmak lazım denilebilir belki şimdi ama ben
kendi ailem bile olsa hiç bir yanlışın arkasında durmam, ama elimden geleni de yaparım en başından tabi.
Ama elimden gelen sadece ısrarla konuşmak olur, onun dışında ayırmak için oyun vs. şeyler yapamam açıkçası.
En yakın arkadaşınız hatta aileniz bile olsa herkes hayatını kendisi yaşıyor ve sizin biryere kadar
müdahele etme hakkınız oluyor.

Her türlü konuşmayı denemişsindir ama üslubunu biraz setleştirmeni öneririm.Vicdandan girip günahtan çıkıp,empati kurmasını sağlayarak bitirebilirsin.
Bu adamla bir geleceği olamayacağını,adamın ona asla ciddi gözle bakmayacağını,kendisine yazık ettiğini...
Eşine ve çocuklara haksızlık olduğunu,ileride kendisinin de aldatılabileceğini,o zaman diğer kadına ne diyeceğini...
Son koz olarak,bu şekilde devam ederse onunla görüşmeyeceğini,metres birisinin arkadaşı olursan,aynı kefeye koyulmaktan korktuğunu söylersin.

Ya neler söyledim ne kadar dil döktüm ama bir türlü vazgeçiremedm.. kendisi de vicdan azabı çekiyor bunu söylüyor ama vazgeçemiyorum falan da diyor.. Ve şunu da söyleyim benim babam da başka bir bayan yüzünden annemden ayrıldı ve bu arkadaşım bunu çok iyi biliyor neler yaşadığımızı annemin ne kadar aci cektiğini arada olanın çocuklara oldugunu vs hala bunu bildiği halde ve bunu dile getirdiği halde devam ediyor :( neymişte erkek eşini sevmiyomuş isteyerek evlenmemişler aileleler zorla evlendrmiş bu tarz bahanelerin arkasına sığınarak kendilerini haklı cıkarmaya çalışıyorlar :@

Böyle ikinci kadin yerine giren insanlar demekki aldatilmak ve aldatmayi normal görüyorlar!

cünkü bu adam sonucta esini aldatiyor yani yarin bu ikinci kadinida aldatabilir.
ve bu kadinda yarin baska bir erkege yönelebilir.

yani bilemiyorum böyle yaptigina göre,ailesinide takmaz herhalde bu insan,eger söyleseniz ailesine...

ya vicdan denen sey var ya......Allah insana versin bu yüce duyguyu!!!

yazik günah o adamin esine hele hele o cocuklara!!!nerde gercek insanlik,sadakat?:50:

sen ancak sözlü olarak müdahale edebilirsin canım...ben olsaydım arkadaşlığım olumsuz etkilenirdi soğurdum böyle bir arkadaştan herhalde..aldatılan eşi uyarmak gerek aslında ama nasıl:(

Bu kadar mı düştü gençlik? Bu kadar mı sever olduk ikinci kadın olmayı biz kadınlar?

Senin yapabileceğin birşey yok arkadaşım... Kadın biliyor, eşi biliyor arkadaşın biliyor poligamiyi seviyorlar demek ki :19:

Ya neler söyledim ne kadar dil döktüm ama bir türlü vazgeçiremedm.. kendisi de vicdan azabı çekiyor bunu söylüyor ama vazgeçemiyorum falan da diyor.. Ve şunu da söyleyim benim babam da başka bir bayan yüzünden annemden ayrıldı ve bu arkadaşım bunu çok iyi biliyor neler yaşadığımızı annemin ne kadar aci cektiğini arada olanın çocuklara oldugunu vs hala bunu bildiği halde ve bunu dile getirdiği halde devam ediyor :( neymişte erkek eşini sevmiyomuş isteyerek evlenmemişler aileleler zorla evlendrmiş bu tarz bahanelerin arkasına sığınarak kendilerini haklı cıkarmaya çalışıyorlar :@

madem öyle arkadasınız bu yalanlara kanmaya devam etsin..
hiç bir erkek mutlu olmadığı insanın yanında durmaz..
madem arkadasınızı çok seviyor evlensin o zaman..
sevmediği karısının koynuna her akşam nasıl giriyormuş
arkadasınız kullanıldığının farkında değil herhalde..
adam bıkınca atacak bir kenara ..
yazık..

Böyle ikinci kadin yerine giren insanlar demekki aldatilmak ve aldatmayi normal görüyorlar!

cünkü bu adam sonucta esini aldatiyor yani yarin bu ikinci kadinida aldatabilir.
ve bu kadinda yarin baska bir erkege yönelebilir.

yani bilemiyorum böyle yaptigina göre,ailesinide takmaz herhalde bu insan,eger söyleseniz ailesine...

ya vicdan denen sey var ya......Allah insana versin bu yüce duyguyu!!!

yazik günah o adamin esine hele hele o cocuklara!!!nerde gercek insanlik,sadakat?:50:

Kızın ailesi yok diyebilirim.. Bbası seneler önce öldü annesi de babasınn ölümünden sonra psikolojik sorunlar yasadı yani ha varlığı ha yoklugu diyebilirim amcaları halaları falan hep yurt dısındalar yanı bir nevi başı boş diyebilirim.. ve bir tane de kız kardeşi var ama o bilmiyor olayları sadece ben biliyorum

yerinde olsam bikaç kez daha uyarma gereği duymam. anlaşılan o seni dinlemekten çoktan vazgeçmiş ama sen ona sırtını dönmekten vazgeçmemişsin. git arkadaşının ailesine söyle. sağlam bi dayak yesin aklı başına gelir. yuva yıkmaya kalkan bi insanın hiçbir zaman haklı bi sebebi olamaz. ailesine söyle bi daha da görüşme. ben öyle yaptım 17 yıldır dost dediğim insana, artık kafam rahat... birileri duyup öğrendiğinde seni de karakteri bozuk görecek insanlar.. olana seyirci kalma çok seviyosan onun için bişeyler yap şimdi değilse de ilerde anlar seni. ama dialog kurma o insanla artık.. bence!!

madem öyle arkadasınız bu yalanlara kanmaya devam etsin..
hiç bir erkek mutlu olmadığı insanın yanında durmaz..
madem arkadasınızı çok seviyor evlensin o zaman..
sevmediği karısının koynuna her akşam nasıl giriyormuş
arkadasınız kullanıldığının farkında değil herhalde..
adam bıkınca atacak bir kenara ..
yazık..

Güya kaç aydır ayrı yataklarda yatıyorlarmış aynı sofrada yemek yemiyorlarmış falan öyle dedi arkadaşım bana.. Ve şöyle aci bir durum da var arkadaşım bu adamla birlikte olmuş yani hayatını namusnu vermiş ona :S ona olan bütün sevgimi herşeyimi bitirdi ama yine de acıyorum onu bu acizliğinden bazı şeyler için geç kalmışta olsam kurtarmak istiyorum daha fazla kayıplar yasamadan once :(

Farkında mısın,onun düşünmesi gerekenleri sen düşünüyorsun.
Uyarını yap,baktın olmuyor ilişkini kes derim.
Aksi takdirde,bu şekilde bir çeşit sorumluluk hissediyorsun ve seni negatif etkiliyor.
Her koyun kendi bacağından asılır.Bazı dersler,yaşamadan çıkarılamıyor maalesef.
Sonu pek hayırlı değil ama arkadaşın uçurumdan atlamaya kararlı görünüyor.
O kendini adamdan çekemiyorsa,sen kendini arkadaşından çekeceksin,başka çaresi yok.

Güya kaç aydır ayrı yataklarda yatıyorlarmış aynı sofrada yemek yemiyorlarmış falan öyle dedi arkadaşım bana.. Ve şöyle aci bir durum da var arkadaşım bu adamla birlikte olmuş yani hayatını namusnu vermiş ona :S ona olan bütün sevgimi herşeyimi bitirdi ama yine de acıyorum onu bu acizliğinden bazı şeyler için geç kalmışta olsam kurtarmak istiyorum daha fazla kayıplar yasamadan once :(

hep aynı yalanlar..
kendi düşen ağlamazmış.. yapacağın tek şey onu kendi haline bırakman..

öncelikle arkadaşının olumsuz davranışlarına rağmen ona gösterdiğin ilgiden sadakatten dolayı seni tebrik ediyorum. çekip gitmeyi değil yardımcı olmayı istiyosun sonunda kötü sen olacaksın bunu bile bile hemde... senin gibi sağlam bir arkadaşa sahip olmak ne hoş bu devirde...
senin yapabileceğin pek birşey yok. sadece konuşabilirsin. kendini fazla yıpratma ama. yardımcı olurken sen zarar görme:34:

bu arkadsin kücük yasta babasiz kalmaktan mi bu yola girmis acaba,ama bu bir özür olabilir mi???

türkiyede erkek mi kalmadi???

öncelikle arkadaşının olumsuz davranışlarına rağmen ona gösterdiğin ilgiden sadakatten dolayı seni tebrik ediyorum. çekip gitmeyi değil yardımcı olmayı istiyosun sonunda kötü sen olacaksın bunu bile bile hemde... senin gibi sağlam bir arkadaşa sahip olmak ne hoş bu devirde...
senin yapabileceğin pek birşey yok. sadece konuşabilirsin. kendini fazla yıpratma ama. yardımcı olurken sen zarar görme:34:

Çok tşk edrm güzel dilekleriniz için.. Ben bu olay yuzunden yeterince zarar gördüm zaten psikolojik olarak çöküntü yaşadım çünkü babamın yaşattıgı olayı başka bir bayanla gidip bizi bırakmasını en yakın arkadaşımda başkasına yapıyor.. Ne arkadasımı ne o adamı nede karısını düşünmüyorum sadece arada olan günahsız yavruları düşünüyorum :( biri 5 yasında biri 2 yasında yazık deil mi onlara yaa off :(

Back
X