• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakin arkadasim memnuniyetsiz

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.880
2.252
333
Sorunum en yakın arkadaşım . Çok seviyorum. Her sorununda bugüne kadar yanında oldum . Onunla güldüm onunla ağladım. Çocuğu olmuyordu onun için dualar ettim . Kendi evladımın sevincini bile yaşayamadım o incinmesin diye. Şimdi rabbim onu da bir evlatla müjdeledi ama gene memnuniyetsiz. Her konuda hep üzgün hem sıkıntılı. Ağzından bi kere ayy bugün de ne kadar mutluyum ya dediğini duymadım hep bir sıkıntısını anlatıyor ve malesef hep aynı konu. Artık tahammül edemiyorum . Aradığında açmak bile istemiyorum. Benimde enerjimi aşağı çekiyor . Onu incitmeden nasil soylesem bilmiyorum:(

Sorunum en yakın arkadaşım . Çok seviyorum. Her sorununda bugüne kadar yanında oldum . Onunla güldüm onunla ağladım. Çocuğu olmuyordu onun için dualar ettim . Kendi evladımın sevincini bile yaşayamadım o incinmesin diye. Şimdi rabbim onu da bir evlatla müjdeledi ama gene memnuniyetsiz. Her konuda hep üzgün hem sıkıntılı. Ağzından bi kere ayy bugün de ne kadar mutluyum ya dediğini duymadım hep bir sıkıntısını anlatıyor ve malesef hep aynı konu. Artık tahammül edemiyorum . Aradığında açmak bile istemiyorum. Benimde enerjimi aşağı çekiyor . Onu incitmeden nasil soylesem bilmiyorum:KK43:
Boyle bir furia karşı karşıyayım verecek aklim olsa kendime kullanırdım o yuzden konuyu takipte kalıcam

Ama soyle bir fark varki bir kaç yıldır arkadasimin hayatinda sıkıntılar başgösterdi eşini kaybetti falan ama eskidende öyleydi hala öyle bende bilebilsem keske napacagimi

Ama bence yavaş yavaş is guc bahane edip görüşmeleri azaltabilirsiniz

Böyle negatif olmaya devam ederse görüşmem diyorsan, açık açık söyleyebilirsin. Kaybedecek birşeyin olmaz, en azından bir şans vermiş olursun. Canım sürekli aynı şeyi söylüyosun valla bende sana verecek akıl kalmadı. Bırak artık şu konuyu da kendini üzmeyi de. Pozitif bak hayata biraz dersin.
Ama arkadaşlığım bozulmasın dersen kaçak oynarsın. Konuya başlayınca canım çocuk uyandı der kaparsın. Yemeğe bakmam lazım falan bahanelerle dinlemezsin.

Bir tanıdığım böyle, mecburen yüzyüze görüşüyoruz, ama ben mümkün mertebe az konuşuyorum, hayat zaten zor, başkalarının şükürsüzlüğüyle enerjimi harcayamam, kendi de anladı artık, anlasın, ama hep şikayet hep naz, hayat bize sanki güllük gülistanlık...

Enerji emen mutsuz birisi belli. Ya yönünü olumluya doğru çevirmeye çalışın baktınız olmuyor mesafe koyun.

Kimse mutsuz ve enerjisi düşük bir insan olmak istemez. Siz dinlerken bunalıyorsunuz bı de onu düşünün o neler yaşıyor acaba. Sizin de sıkıntılarınız oluyor sizde illaki anlatıyorsunuz. Gerçekten çok sevdiğinizi söylüyorsunuz zaten çözülmeyecek biseyde değil

Memnuniyetsizsin de. En yakın arkadasınız aranızda bunu söyleyebileyecek samimiyet olmalı. Neden oyle oldugunu nasıl cozebileceginizi konusun, karakter yapısı boyleyse de yapacak bir sey yok. Sahsen benim hos olmayan bir ozelligim olsa ve en yakın arkadasım bu durumdan dolayı bana söylemeden sogusa daha cok kırıcı olurdu.

Üniversitede böyle bı arkadaşım vardi. En yakın arkadaşım değildi ama sürekli iletişimde bulunduğum bı arkadaşımdı. Her olaya en kotu yönüyle bakan asla aksini kabul etmeyen. Hiçbir tavsiyeyi ise yarar bulmayan. Yıllarca sürdü bu durum. Görüşmelerimizi azaltmistim ama yine de görüşmem gerektiğini hissediyordum garip bı sorumluluk duygusuyla her görüştüğümde hayattan soguyordum öyle enerjimi emiyordu. Sonra komple aramayı sormayı kestim. Bu tarz insanlar garip bir şekilde seni suçlu hissettiriyor ben anası babası gibi hissetmeye başlamıştım. İyi bir kızdı ama hayata karşı olan tüm yaşama sevincimi ve inancımı söküp alıyordu resmen her gorusmemizde😅

Yani eğer sizi sürekli aşağı çekiyorsa iletişiminizi komple kesin bu tarz insanlar ne kadar cabalasanizda değişmez kendisi istemedikce. Aramalarını acmadikca ya da arada bir açınca zaten anlar diye düşünüyorum ama muhtemel bu durumdan da şikayet edecektir

Benimde boyle bi arkadasim vardi kendisi benden iyi sartlara sahipti.surekli mizmiz herseyi kotuleyen insani hep asagi cekerdi.cikardim hayatimdan cokta iyi oldu.bazen acaba konussam mi diyorum ama yok kafam rahat basima dert mi alayim.sizde en kisa zamanda kurtulun

Böyle kişileri malesef mesafe koyarak uzak tutabilirsiniz ancak
Söyleseniz de anlamazlar
Bazıları çözüm üretmeyi değil sadece şikayet etmeyi seviyor. Onlara çare yok.

Böyle bi arkadasım vardı benimde varsa yoksa kendı dertleri sıkımtıları beni dinlemezdi bile geçmişinden asla kopamayan bitmeyen çilesi her yeni olayda başa saran hayat hikayesi ama artık dur dedim ve mesafe koydum çok zor oldu benim içinde ama sonradan hafifledim gerçekten . Artık görüşmüyorus gibi birşey baya mesafe koymuşum 😂

Benim öz ablamda böyle hiç bir şeyden memnun olmaz. Aldığı elektrik süpürgesi bile tatmin etmez onu çekiş gücü iyi değil diye arayıp dert yanabilecek cinsten. Sürekli eşinden dert yanar çocukların durmamasından dert yanar yanar yanar aşırı sıkılıyorum konuşmaktan biraz şımarıklıktan yapıyorlar bence şükürsüzlük böyle birşey. Abla neysede arkadaş hiç çekilmez be canım bence söyle kendisine de ki ya sen hiç bir şeyden mutlu olmaz mısın? Enerjimi emcikliyorsun gerçekten kendine çeki düzen ver hayatında hiç mi iyi giden birşey yok kendine gel ya senin iyiliğin için söylüyorum de.

Back
X