En yakın arkadaşım yarın doğum yapacak ve ben ne yapmalıyım?

Uyuyamıyorum hanımlar,

En yakın arkadaşım yarın doğum yapacak. İlk doğumu, benim de liseden beri arkadaşım.

Sanki kendim doğuracak gibi heyecanlıyım. Benim çocuğum yok, tek çocuğum, yeğenim filan da yok. Hani sonradan bebek ziyaretine gitmek dışında böyle bir ana tanıklık da etmedim.

Uyuyamıyorum heyecandan. Şimdi ben ne yapayım, ne götüreyim, ne bileyim en yakın arkadaşlar ne yapar? Annesi, kayınvalidesi olacak da yanında ben ne yapmalıyım?

Sabah 8'de hastaneye geçeceklermiş, 11'de doğuma alacaklar, ben kaçta gitmeliyimi bile stres yaptım.

Valla uzaktan bakınca derde benzemiyor, en kötü dert de böyle olsun da böyle ağlarım filan ben hastanede işe yaramamaktan korkuyorum. Bu kızın kız kardeşi, doğum yapan bir yakını da yok anneleri saymazsak. Kendimi sorumlu hissettim.
i
Ya da yapmasan iyi olur dediğiniz bir şey var mı?

doğuma gitmelisiniz. doguma girmeden orda olmalısınız. inanılmaz mutlu ediyor insanı. bir kutu lokumla yada cicekle gidebilirsiniz.dogumdan sonrada biraz durur kalkarsınız. sonra evine hediye yada takiyla gidersiniz ama mutlaka doğumda yanında olun

en yakın arkadasım doğum yaptı .. gerçi onlar kimseye hbr vermediler hastane kalabalık olmasın her kafadan ses çıkmasın diyee.. benmde onn doğum yaptgı sırada nişanm vardı gidemedim. 1 hafta sonra gittim evine ne eksiği var diye sordum o da söyledi gittim aldım bir de gram altın göturdm .. hee hoş evine gititm nişanlmla ama bana pek ii davranmadı sonuc suan sebepsz yere aramz bozuk..

madem yeri ve zamanını biliyorsun hastaneye giderken çiçek götur.. daha sonra yıne hedıyesnı alıp gidersin ..

canım Allah saglıklı sihhatlı doğum yapmak nasip etsin.. Doğum odasını süslemeyi istiyorsa arkadaşın iki tane güzel uçan bolan alabilirsin. Bebek odası hazırlamak ıcın arkadasınla beraber gidebilirsin.Çiçeğe çelenk e gerek yok.Zaten odaya almayacaklar.Anne de gidip göremeyecek. Eve de götüremeyecekler ÇOK daha anlamlısı Tema vakfına bebek adına ağaç bağışı yapıp sertifikasını anneye iletirsiniz. Emin ol çok mutlu olacaktır. Zaten gün sonrası akışına göre hareket edersiniz. Allah size de nasip etsin bu heyecanları inş. Bana da :KK200:

Uyuyamıyorum hanımlar,

En yakın arkadaşım yarın doğum yapacak. İlk doğumu, benim de liseden beri arkadaşım.

Sanki kendim doğuracak gibi heyecanlıyım. Benim çocuğum yok, tek çocuğum, yeğenim filan da yok. Hani sonradan bebek ziyaretine gitmek dışında böyle bir ana tanıklık da etmedim.

Uyuyamıyorum heyecandan. Şimdi ben ne yapayım, ne götüreyim, ne bileyim en yakın arkadaşlar ne yapar? Annesi, kayınvalidesi olacak da yanında ben ne yapmalıyım?

Sabah 8'de hastaneye geçeceklermiş, 11'de doğuma alacaklar, ben kaçta gitmeliyimi bile stres yaptım.

Valla uzaktan bakınca derde benzemiyor, en kötü dert de böyle olsun da böyle ağlarım filan ben hastanede işe yaramamaktan korkuyorum. Bu kızın kız kardeşi, doğum yapan bir yakını da yok anneleri saymazsak. Kendimi sorumlu hissettim.

Doğuma girmeden bir elini tut mutlaka herkes olur ama sen başka iyi gelirsin ona

Uyuyamıyorum hanımlar,

Cok yakinsaniz dogum saatine yakin gidip odasinin suslenmesine vs yardim edebilirsin o an kimsenn aklina bu gelmez belki sorarsin katkin olur. Hediye olarak simdi birsey almana luzum yok gibi bebek gormesine zaten gidince hediyeni verirsin ancak anne taci gibi seyler olabilir o ana ozel seyler bunu da arkdsnla knsunca Anlarsin sahsen benm hastane odami biri suslese cok hosuma giderdi lakin suan esim disinda kimse yardm edemicek :(

Anneleri ile birlikte evinin girişini,varsa bebek odasını da süsleyebilirsiniz.

Çiçekleri odaya almıyorlar bence yiyecek birsey makbule gecer ben kardesime minik muffinler götürmüştğm gelen giden de yemişti. Bir termosa da kayısı kompostosu hazırlayabilirseniz o da anneye şifa olur.

Ben kendi adıma doğuma girmeden arkadaşımı yanımda görmek, destek görmek isterdim. Giderken, başka bir üyenin yazmış olduğu gibi sütlü bir tatlı çok güzel olabilir.

Giderken bence çiçek götürmeyin, yeni doğanlar çok hassas olabiliyor. Parfüm filan da sürmeyin.

Esas lohusalıkta size çok ihtiyacı olacak. O size cevap veremese de mesaj atmayı, ihtiyacını sormayı, arada yemek yapıp götürmeyi, ziyaret ettiğinizde bebeği ben oyalarım bir duşa gir çık ya da bir kuaföre git gel demeyi ihmal etmeyin :)

Sezeryan sanırım 12gibi gitseniz yeterli olur.
Hastaneye çiçek almazlar genelde gitmeniz yanında olmanız bile ona iyi gelecektir 💕
Darısı size olsun en kısa zamanda. Ben yakın arkadaşımın doğumuna hastaneye giderken bir şey götürmedim, 20 gün sonra eve giderken bebeğe ve anneye hediye götürdüm.

Hanımlar ne kadar tatlısınız, çok şaşırdım ben, ne diyeceğimi bilemiyorum. Keşke yakın olsak da her birinizin arkadaşı olsam. :KK23:

Benim niyetimin karşılığı arkadaşımın emeği. Yalan değil, 20 yıllık arkadaşız, onun emeği bende daha çoktur.

Evlenirken çok korkmuştum uzaklaşırsak diye, aksine eşi de çok iyi biri, daha da yakın olduk. Eminim harika ebeveynler olacaklar.

Arkadaşım sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi çok şükür. Kendisi de iyi ama çok ağladı narkozdan çıkarken. O ağladı, o ağladıkça annesiyle ben daha çok ağladık. Annenin önceliği kendi canı, onu bir daha gördüm. Kadıncağızın gözü ancak kızı çıkınca torununu gördü.

Doğumhanenin kapısında beklerken bizimle kritik durumdaki hastalarını bekleyen bir aile daha vardı. Onlar sürekli ağladıkları için etkilendik. Pek sevinç gösterisi yapamadık. Bebeğimizin çıktığı anda o hastanın doktoru da çıktı. Hastanın durumunun kritik olduğunu, beklemelerini söyledi. Hani film sahnesi gibi bir an yaşadık. Biri canıyla cebelleşirken diğer yanda yeni bir can dünyaya geliyor ve siz buna tanıklık ediyorsunuz. Çok ilginç bir duygu deneyimi oldu. Ömrüm boyu unutmam sanırım. Umarım o hasta da iyileşir.

Bebeğin odasını süsleyemedik maalesef. Hastaneden çıkmadan bir, iki balon yetiştirdim.Süsler haftaya gelecekmiş, bebek erken geldi. Meyve suyu gibi bir şeyler aldım. Bol bol fotoğraf çektim. Bebek çok güzel bir şey, insanın bakarken gözleri doluyor. Bi de dediğim gibi benim için bu kadar yakında olduğum ilk deneyim oldu.

Şimdi de gayet iyiler, artık son durumu her birinize tekrar tekrar teşekkür ederek bildirmiş olayım. Bebek isteyenlere tez zamanda güzel haberler, bebek bekleyenlere tez zamanda sağlıkla kucağa almalar, evlat sahibi olanlara da evlatlarıyla birlikte esenlikler dilerim.:KK200:

Son düzenleme:
Keşke benim için de aynı duyguları paylaşan nir arkadaşım olsa. Çok şanslı arkadaşınız

Güzel bir çiçek yaptırın saat 10 da gidin odada durmasanız bile varlıgınız oda destek olur iyi gelirsiniz. Çıktıgındada yanında olursunuz oda musait oldukca

Back
X