En yakın arkadaşım yarın doğum yapacak ve ben ne yapmalıyım?

Uyuyamıyorum hanımlar,

En yakın arkadaşım yarın doğum yapacak. İlk doğumu, benim de liseden beri arkadaşım.

Sanki kendim doğuracak gibi heyecanlıyım. Benim çocuğum yok, tek çocuğum, yeğenim filan da yok. Hani sonradan bebek ziyaretine gitmek dışında böyle bir ana tanıklık da etmedim.

Uyuyamıyorum heyecandan. Şimdi ben ne yapayım, ne götüreyim, ne bileyim en yakın arkadaşlar ne yapar? Annesi, kayınvalidesi olacak da yanında ben ne yapmalıyım?

Sabah 8'de hastaneye geçeceklermiş, 11'de doğuma alacaklar, ben kaçta gitmeliyimi bile stres yaptım.

Valla uzaktan bakınca derde benzemiyor, en kötü dert de böyle olsun da böyle ağlarım filan ben hastanede işe yaramamaktan korkuyorum. Bu kızın kız kardeşi, doğum yapan bir yakını da yok anneleri saymazsak. Kendimi sorumlu hissettim.

Ya da yapmasan iyi olur dediğiniz bir şey var mı?
Bence doğmadan gitme ben malesef birkez gitme gafletinde bulundum çok korktum sancı çekerken falan odada duramadım...

Benim en yakin arkadasim saat 8 de hastaneye geldi , ona bebegi takip etme gorevi vermistim maalesef boyle bir takintim var benim , ben hazirlanirken hep yanimizdaydi , esimle beraber ameliyathane kapisina geldi , dogumu bekledi , zaten o ara 3 arkaasim daha gelmisti ,ben ameliyethaneden cikinca ilk esimi sonra arkadaslarimi gormustum , bebegi cikardiklarinda en yakin arkadasim bebegi takip etti , odaya gelinceye kadar hic ayrilmadi basindan :)

Durun kizlar ne yapasini gerektigini söylüyorum.
Hastanede laylaylom bir sekilde isler bitince arkadasiniz müsait oldugu zamanlarda evine gidip bebege baksan o da dus alsa uyusa falan, paha bicilemez bir destek olur söyliyeyim.

Uyuyamıyorum hanımlar,

En yakın arkadaşım yarın doğum yapacak. İlk doğumu, benim de liseden beri arkadaşım.

Sanki kendim doğuracak gibi heyecanlıyım. Benim çocuğum yok, tek çocuğum, yeğenim filan da yok. Hani sonradan bebek ziyaretine gitmek dışında böyle bir ana tanıklık da etmedim.

Uyuyamıyorum heyecandan. Şimdi ben ne yapayım, ne götüreyim, ne bileyim en yakın arkadaşlar ne yapar? Annesi, kayınvalidesi olacak da yanında ben ne yapmalıyım?

Sabah 8'de hastaneye geçeceklermiş, 11'de doğuma alacaklar, ben kaçta gitmeliyimi bile stres yaptım.

Valla uzaktan bakınca derde benzemiyor, en kötü dert de böyle olsun da böyle ağlarım filan ben hastanede işe yaramamaktan korkuyorum. Bu kızın kız kardeşi, doğum yapan bir yakını da yok anneleri saymazsak. Kendimi sorumlu hissettim.

Ya da yapmasan iyi olur dediğiniz bir şey var mı?
benimde arkadaşım olur musun lüüüütttttfffffeeeeeennnnnnn

Anne ne isterse onu yapacaksınız, arada boşta kalınca da bol bol fotoğraf çekeceksiniz, birşey lazım olunca getir-götür, hastane odasını bulamayan ziyaretçileri karşıla, tarzı şeyler yapacaksınız muhtemelen.

Aklıma gelen götürebileceğiniz şeyleri yazayım

1) priz çoğaltıcı/usb şarj/çoklu şarj adaptörü: anneler, hamile, siz, eş vs. Derken minimum 5 kişi takılacaksınız hastane odasında mutlaka telefonların şarj edilmesi gerekecek priz yetmeyecek. Evinizde şu az yer kaplayan çoğaltıcılardan ya da diğer saydıklarımdan varsa çekinmeden atın çantaya illa birine lazım olur iş görür.

2) Bir şişe kaliteli kolonya,hem klasik bir hastane ziyareti hediyesidir hem bebeği görmeye gelenlere ikram edersiniz anneyle bebeğe yanaşmalarından önce, en azından daha steril olurlar.

3) Yine iyi bir lohusa hediyesi seçeneği olarak organik kuru meyve sepetleri oluyor. Öyle bir set alıp götürebilirsiniz hem anneye süt, şifa , enerji olsun hem de doğum sonrası kabızlık hiç istenmeyen bir durum olduğu için annenin işine yarar diye.

4) Bebeğe tabiki altın ya da künye.

Sen ne tatlı bir arkadaşsın...bilmem bilir misiniz kuymak yada prüze derler netten tarif alın yapın termosa koyun götürün hemen yiyemez ama akşam yağ gibi aktıkça çok büyük zevkle yer birde çorba yapa bilirsiniz sezaryanla doğum yapacaksa neskafe alın oda lazım oluyor vücuttan narkozu daha kolay atabilmek için doktorumuz öner mıştı gece gece eşim aramaya gitmişti..şahsen benim için çiçek getirenlerden çok bunları getirenler aklımda kalmış tavsiyem o yüzdendir

Muhtemelen dogum olmustur ama:) ben olsaydim dogumdan once orda olur, dogumdan odaya geldiginde de kafasina kirmizi tac goturur takardim.

Muhtemelen annesi ve kv dogumdan sonra bebegin basina ususeceklerdir, o yuzden arkadasiniz ile ilgilenmeniz daha iyi olur. Agrin varmi nasil hissediyorsun bisey istermisin vs...

Keske benimde boyle bir arkadasim olaydi:) benimkiler ziyaretime bilw gelmedi sagolsun

Bu arada bana bir lohusa sepeti hazirlamislardi cok hosuma gitmisti cok ta guzel isimi gormustu.

İcinde, ped, gogus pedi, kuru kayisi, malt icecek, kahve, boza, kimyon, su, kupa, gogus ucu icin krem,kuru incir filan vardi. Epey sure keske alaaydim
Dedigim herseyi onu karistirip buldum sahane bir sepetti

Allah'ım ne güzel şeyler yazmışsınız. Daha hamile değilim ama inşallah beni de bu kadar düşünen insanlar olur yanımda :):KK200:

Ben bir arkadaşıma lohusa atıştırmalıkkutusu gibi bir şey yapmıştım, hurma gün kurusu vb. başka yemişler koymuştum. Bir de baby girl diye balonlar var ya, öyle bir balon almıştım. Sade, küçük bir demetle ( minik pembe güller veya papatya gibi) bunları kombinlemek güzel olur gibi geldi. Çok tatlısınız ayrıca:)

Back
X