"... kimse benim yanımda yıllarca kalamaz ailem dışında. Misafir sayılırlar yani bir bakıma. Herkes bir yerde dönüp hayatına bakıyor."
öncelikle arkadaş/arkadaşların bir yerde dönüp hayatınıza baktıkları anda sizin arkadaşınız/arkadaşlarınız olduğunu hatırlatmak isterim, çok doğru söylemişsiniz yukarıda, "misafir sayılırlar bir bakıma" aslında sayılır demek de yersiz, onlar misafirler, ama siz de ev sahibi değilsiniz unutmayın, birbirine aynı anda misafir olanlarsınız, belli bir ev sahibi yok, eşzamanlı bir konukluk: siz onların hayatına (onların izin verdiği ölçüde, sınırlı şekilde) eşlikte, onlar da aynı ölçütlerde sizin hayatınıza sizin hayatınız olarak eşlik etmekte.
bu yüzden aile gibi arkadaşlıktan da bir ömürlük saadet umamayız çünkü zorunda da değil hiçbir arkadaş sizinle sizin hayatınıza baş koymaya, böyle bir prensip olur mu ölüme kadar beraberiz dağlar devrilse biz biriz vs. gibi (bu arada aile bile artık çok uzun ömürlü değil, küslükler dargınlıklar pek sık yaşanıyor).
kafanızın uyuştuğu, birlikte eğlenebildiğiniz ya da aynı zamanda aynı dertlerle kederlenebildiğiniz dostluklara henüz denk gelemediğiniz için bir sorgulamışsınız olan biteni, hakkınızdır. ama emin olun bir kişi de olsa hayatınızın herhangi bir döneminde anlamlı bulduğunuz bir paylaşımınız muhakkak olacak herhangi biriyle. biz hepimiz insanız, sosyallik/sosyalleşme ve paylaşım bizim can damarımız.
kendinizi bir tane de olsa bir arkadaşım olsun/olmalı zorlantısında bulup arkadaşlık müessesesinden illallah edeceğiniz bir beraberliğe sokmadığınız sürece bu kadar olumsuz ya da karamsar olmaya gerek yok sanki. güzel, anlamlı, size iyi gelecek arkadaşlıklar dilerim :))
ek 1: benim en yakın arkadaşım bir tekir.
ek 2: çaktırmıyor ama onun da en yakın arkadaşı benim.