- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi karisikkkafa
Ben böyle konularda eşim bana bunu yapsa ne olurdu diye düşünür cevaba göre hareket ederdim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ..ve bu durumun devamı gelecek.Merhaba sevgili üyeler. Çok uzun yıllardır sessiz takipçilerinizdenim. Bu konuyu çok sevdiğim hatta en sevdiğim arkadaşımın yaşadıkları sonucunda benim nasıl davranmam gerektiğini bilemediğim için açıyorum. Arkadaşım ile üniversiteden ev arkadaşıydık ve şu an aynı devlet kurumunda çalışıyoruz. Arkadaşım evli. Ama ne kadar mutlu bazen kestiremiyorum. Çok iyi bir insandır herkese koşar maddi manevi her zaman destektir. İş yerinde başarılı. Ailesi ile arası baya iyi. Yalnız eşinin ailesi ile araları hiç iyi olmadı yıldızları hiç barışmadı. Neyse konu şu ki bizim dairede bir erkek arkadaş var o da evli. Ben uzun bir zaman önce bu erkek arkadaşın benim arkadaşıma uzaktan uzaktan baktığını farkettim ama tabi kimseye demedim. Arkadaşıma dediğimde ise yok canım falan dedi geçiştirdi. Sonra ben de unuttum konu kapandı gitti.
Geçen hafta sonu tatilden döndüğümüzde pazartesi öğle arasında bana sana bir şey anlatacağım diye geldi. Ben allah dedim hadi bakalım geliyor konu. Kısacası tüm hafta sonu mesajlaşmışlar arkadaşım konuyu kapatıp defalarca kez iyi tatiller demesine rağmen konu hiç kapanmamış evlilikten mutsuzluktan her şeyden konuşmuşlar.
Son olarak adamın eşi evde değilmiş ben yalnızım demiş sanırım rahat rahat konuşabildiğini belirtmek için. Arkadaşım da yalnızlık bazen iyi olsa da uzun sürerse kötü. hanıma söyle seni yalnız bırakmasın demiş. Adam da ben zaten bundan sonra yalnız yapamam demiş. arkadaşım o zaman hanım şanslı demiş. Adam ben hanım için demedim allah herkese gönlündekini versin demiş. Arkadaşım amin demiş sonrada bir şeyleri bahane edip konuyu kapatıp bir daha cevap vermemiş.
şimdi ben napacağım diyor.
Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Arkadaşım da yaşamadı eminim. Konuşurken kendimi çok tuhaf hissettim ama nedensiz bir biçimde mutlu oldum diyor. sohbet etmek bazı konularda aynı fikirde olduğumuzu bilmek anlamsız şekilde huzur verdi diyor. şimdi de köşe kapmaca gibi adamdan kaçıyor. yaptığım hataydı daha fazla konuşmak istemiyorum ama yaşadığım mutluluğu sana anlatamam diyor. anlatırken gözleri doluyor. üç sigara peş peşe içti.
inanılmaz bir vicdan azabı yaşıyor bunu görüyorum. ama canım gibi severim mutlu olmasını çok isterim. karışmıyım diyemem bu zamana kadar her şeyi birlikte yaşadık kan bağımız yok lakin sağlam can bağımız var.
sadece sohbet etmek ettiği sohbetten mutlu olmak suç mu diyorum kendi kendime. ama burası devlet kurumu ve aynı zamanda tam bir dedikodu kazanı. çok büyük sonuçlar yaratabilir.
şimdi ben eşimi mi aldattım deyip duruyor. ne cevap vereceğimi bilmiyorum. ben evli değilim bu arada. belki de bu yüzden sorusunun cevabını bilmiyorum ve size soruyorum.
şimdi eşini aldatmış mı oldu?
Karışma Hicbirsey konuşmamışsiniz gibi davranMerhaba sevgili üyeler. Çok uzun yıllardır sessiz takipçilerinizdenim. Bu konuyu çok sevdiğim hatta en sevdiğim arkadaşımın yaşadıkları sonucunda benim nasıl davranmam gerektiğini bilemediğim için açıyorum. Arkadaşım ile üniversiteden ev arkadaşıydık ve şu an aynı devlet kurumunda çalışıyoruz. Arkadaşım evli. Ama ne kadar mutlu bazen kestiremiyorum. Çok iyi bir insandır herkese koşar maddi manevi her zaman destektir. İş yerinde başarılı. Ailesi ile arası baya iyi. Yalnız eşinin ailesi ile araları hiç iyi olmadı yıldızları hiç barışmadı. Neyse konu şu ki bizim dairede bir erkek arkadaş var o da evli. Ben uzun bir zaman önce bu erkek arkadaşın benim arkadaşıma uzaktan uzaktan baktığını farkettim ama tabi kimseye demedim. Arkadaşıma dediğimde ise yok canım falan dedi geçiştirdi. Sonra ben de unuttum konu kapandı gitti.
Geçen hafta sonu tatilden döndüğümüzde pazartesi öğle arasında bana sana bir şey anlatacağım diye geldi. Ben allah dedim hadi bakalım geliyor konu. Kısacası tüm hafta sonu mesajlaşmışlar arkadaşım konuyu kapatıp defalarca kez iyi tatiller demesine rağmen konu hiç kapanmamış evlilikten mutsuzluktan her şeyden konuşmuşlar.
Son olarak adamın eşi evde değilmiş ben yalnızım demiş sanırım rahat rahat konuşabildiğini belirtmek için. Arkadaşım da yalnızlık bazen iyi olsa da uzun sürerse kötü. hanıma söyle seni yalnız bırakmasın demiş. Adam da ben zaten bundan sonra yalnız yapamam demiş. arkadaşım o zaman hanım şanslı demiş. Adam ben hanım için demedim allah herkese gönlündekini versin demiş. Arkadaşım amin demiş sonrada bir şeyleri bahane edip konuyu kapatıp bir daha cevap vermemiş.
şimdi ben napacağım diyor.
Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Arkadaşım da yaşamadı eminim. Konuşurken kendimi çok tuhaf hissettim ama nedensiz bir biçimde mutlu oldum diyor. sohbet etmek bazı konularda aynı fikirde olduğumuzu bilmek anlamsız şekilde huzur verdi diyor. şimdi de köşe kapmaca gibi adamdan kaçıyor. yaptığım hataydı daha fazla konuşmak istemiyorum ama yaşadığım mutluluğu sana anlatamam diyor. anlatırken gözleri doluyor. üç sigara peş peşe içti.
inanılmaz bir vicdan azabı yaşıyor bunu görüyorum. ama canım gibi severim mutlu olmasını çok isterim. karışmıyım diyemem bu zamana kadar her şeyi birlikte yaşadık kan bağımız yok lakin sağlam can bağımız var.
sadece sohbet etmek ettiği sohbetten mutlu olmak suç mu diyorum kendi kendime. ama burası devlet kurumu ve aynı zamanda tam bir dedikodu kazanı. çok büyük sonuçlar yaratabilir.
şimdi ben eşimi mi aldattım deyip duruyor. ne cevap vereceğimi bilmiyorum. ben evli değilim bu arada. belki de bu yüzden sorusunun cevabını bilmiyorum ve size soruyorum.
şimdi eşini aldatmış mı oldu?
Arkadaşınız eşinden ayrılmayı düşünüyor mu? Çocuğu var mı? Karşı taraftan ne kadar emin? Adam heyecan ariyor bile olabilir.. Arkadaşınız adamdan uzak durmali.. ayrıca aynı kurumdayız demissiniz ortaya çıkma ihtimali korkutmuyor mu? Sizin dikkatinizi bile çektiyse başkalarının da çekmiştir emin olun bu bakışmalar yakınlaşma falan.. duyulabilir ve bu arkadaşınıza çok büyük bir prestij kaybı yaşatır emin olun. Yol yakınken dönsün.. aldatmak sayılır mı sanmıyorum
İste malesef onu yapamam dedigim gibi bugune kadar her seyi birlikte yasadik. Tum iyi ve kotu anlarimda yanimdaydi. Bir yanlis yapiyor ve onu yanlistan dondurmek dostluk vazifem. Tum yorumlarima ve uyarilarima rgmen devam edip kendisine duydugu ve diger herkesin ona duydugu saygiyi kaybederse bile yanlisini yuzune soylerim ama yine de yalniz birakamam o istedigi surece. Sana ne karisma der benden uzaklasirsa ki sanmiyorum ancak o zaman birakirim ne yaparsa yapsin.Karışma Hicbirsey konuşmamışsiniz gibi davran
Seni anlıyorum senin bu uzak duramama durumunu üniversite de ben yaşadım. Evlilik yoktu ama evlilik düşündüğü erkek arkadaşını aldattı arkadaşım. Fiziksel değil ama duygusal aldatma oldu. O çocuğun yüzüne bakmaya utanıyordum. Aslında arkadaşım sevgilisini çok seviyordu çocuk çok fedakardı çok iyi biriydi tek sorun yaşam tarzları farklı. Kız siyasi olarak bakıyordu ileride nasıl olur babası ülkücü çocuğun ailesi yedi göbek solcu. Kızın babası ülkü ocaklarına gidiyor sadece düşünce değil iki tarafta siyasi görüşü bayağı önemsiyor aileleri. Neyse kız ülkü ocaklarından bir çocukla sohbet etmeye başladı ama çocuk katıksız geri zekalı. Bir yerlerde gizli yemeğe gitmeler başladı sonra yaz tatilinde kız oğlanın memleketine gitmiş tüm gün gezmişler. Dönüşte ben arkadaşıma böyle gitmeyeceğini ayrılması için baskı yapmaya başladım. Hangisi olacağına karar ver ve diğerinden ayrıl. Sevgilisinden ayrıldı diğeriyle de olmadı. Bence yanında ol ama hatasına destek çıkma. Evlilik yokken bile ben çocuğa çok üzülüyordum. Evlilik çok daha ciddi bir durum.İste malesef onu yapamam dedigim gibi bugune kadar her seyi birlikte yasadik. Tum iyi ve kotu anlarimda yanimdaydi. Bir yanlis yapiyor ve onu yanlistan dondurmek dostluk vazifem. Tum yorumlarima ve uyarilarima rgmen devam edip kendisine duydugu ve diger herkesin ona duydugu saygiyi kaybederse bile yanlisini yuzune soylerim ama yine de yalniz birakamam o istedigi surece. Sana ne karisma der benden uzaklasirsa ki sanmiyorum ancak o zaman birakirim ne yaparsa yapsin.
Seni anlıyorum senin bu uzak duramama durumunu üniversite de ben yaşadım. Evlilik yoktu ama evlilik düşündüğü erkek arkadaşını aldattı arkadaşım. Fiziksel değil ama duygusal aldatma oldu. O çocuğun yüzüne bakmaya utanıyordum. Aslında arkadaşım sevgilisini çok seviyordu çocuk çok fedakardı çok iyi biriydi tek sorun yaşam tarzları farklı. Kız siyasi olarak bakıyordu ileride nasıl olur babası ülkücü çocuğun ailesi yedi göbek solcu. Kızın babası ülkü ocaklarına gidiyor sadece düşünce değil iki tarafta siyasi görüşü bayağı önemsiyor aileleri. Neyse kız ülkü ocaklarından bir çocukla sohbet etmeye başladı ama çocuk katıksız geri zekalı. Bir yerlerde gizli yemeğe gitmeler başladı sonra yaz tatilinde kız oğlanın memleketine gitmiş tüm gün gezmişler. Dönüşte ben arkadaşıma böyle gitmeyeceğini ayrılması için baskı yapmaya başladım. Hangisi olacağına karar ver ve diğerinden ayrıl. Sevgilisinden ayrıldı diğeriyle de olmadı. Bence yanında ol ama hatasına destek çıkma. Evlilik yokken bile ben çocuğa çok üzülüyordum. Evlilik çok daha ciddi bir durum.
Tabi boyle de bir sey var. ikisi de bosandilar ve birlikte oldular diyelim. Bir kere baskasiyla konusan yine konusabilir. Bu adam icin de arkadasim icin de gecerli. Bu acidan da su anda bakiyorum. Bu yuzden burayi seviyorum insana bakic acisi katiyor.evliyken (sevgilisi varken de olabilir tabi, arkadaşınız evli diye dedim) başka biriyle konuşmak bu kadar heyecanlandırıyorsa var olan ilişkisinde zaten sorun var demektir.
önce bunu düzeltebilir mi hatta düzeltmek istiyor mu bunu bulsun..
şayet düzelmeyecekse de bence kesinlikle ayrılsın eşinden. çünkü bu konuşma masum ve arkadaşça bir dertleşme değil.
adam açıkça zarf atmış. asla cevap vermek istemese muhakkak sohbeti keser, tüm haftasonuna yaymazdı.
konu kemiğe dayanınca kesmiş zaten mevzuyu. ama o raddeye dek ilerletmiş işte. kendini kandırmasın.
öncelikle kendi iç dünyasına dürüst olsun.
şahsi fikrim eşinden ayrılacaksa da bu adam doğru adam değil.
çünkü bir kişi varken aklı ikinciye kayan için çözüm bambaşka biri olabilir ancak.
evliliği bitirip bu adamla yolunu kesiştirmeyip kendine uygun, istediği sevgiyi ve mutluluğu verecek kişiyi arasın.
yok ben evliliğimi düzeltmek istiyorum, eşimi seviyorum diyorsa da kendisini ilişkisine odaklasın.
Psikolog bence çok iyi fikir. Mutlu olmadığı halde evlilik sürdürmektense ayrılması daha mantıklı olur. Önce eşini halen seviyor mu evliliği ile ilgili sıkıntısı ne bunu anlaması lazım. Diğer taraf için söylediğin doğru belki birçok kişiye yazıyor olabilir eşiyle hiçbir sorunu olmayadabilir. Belki eşine çok normaldir sapıklık varsa ruhunda. Allah doğru yoldan şaşırtmasın.Cidden yorumuna cok sevindim. Karisamam ne hali varsa gorsun diyebilecegim biri degil. Kardesim gibi. O zaman oz be oz kardesim bu hataya kalksa ona da mi karismayacagim. Zaten az once ayrildik yarim saat konustuk. evet hatasina olumlu bir yorum asla yapmadim. Yaptiginin yanlis oldugunu, adamin karisi yokken rahatca yazabiliyorken ona yazdigini soyledim o olmasa belki de baskasina yazacakti hatta yazdi nerden biliyorsun dedim. Tanimiyoruz huyunu suyunu bilmiyoruz evet belki senden etkilendi bu da bir ihtimal ama senin esini adamin esini herseyi gectim sen kendine saygili ol dedim. Evliyken olmaz sevsen de sevmesen de adam esini sevse de sevmese de mutlu olsaniz olmasaniz da evliyken olmaz dedim. Evliliginde mutlu degilsen cozum yollarinda ya da bosanma konusunda her zaman en buyuk destekcinim dedim. Hatta o gelmeden yasadigimiz sehirde iyi bir psikolog aile danismani vb aradigimi internetten ve buldugum anda ona soyleyecegimi soyledim. vb vb vb
Sonuc olarak haklisin ben neden devam ettirdim konusmayi bilmiyorum kafama dank ettigi anda kapattim hic cevap yazmadim yazmayi dusunmuyorum hatta kurumda gormek dahi istemiyorum kaciyorum dedi. Ne kadar sanimi tam cozemedim kac yillik arkadasimi bir garip hissediyorum su anda. Umarim yalan soylemiyordur ve devam etmez. Takipteyim. Dedigim gibi karisma sana ne demedigi surece karisirim.
Psikolog bence çok iyi fikir. Mutlu olmadığı halde evlilik sürdürmektense ayrılması daha mantıklı olur. Önce eşini halen seviyor mu evliliği ile ilgili sıkıntısı ne bunu anlaması lazım. Diğer taraf için söylediğin doğru belki birçok kişiye yazıyor olabilir eşiyle hiçbir sorunu olmayadabilir. Belki eşine çok normaldir sapıklık varsa ruhunda. Allah doğru yoldan şaşırtmasın.![]()