Doğuma Hazırlık en yeni kız isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İKRA İSMİ NASIL ACABA KIZIMA KOYMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Ikra isminin Arapca karsiligi ''oku'' manasinda.. Ben, anlami guzel olan baska bir isim koymanizi oneririm.
Peygamber Efendimiz, cocuklariniza anlami guzel olan isimler koyun tavsiyesinde bulunmustur. Ama cogumuz bunu malesef Kur'an'i Kerim'den isim koymakla karistiriyoruz..

kızlar ülkü ismi nasıl sizce kızıma koymayı düsşünüyorum
Bir yakınımın ismi Ülkü. Zamanında Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'den esinlenilerek konulmuş ancak çok zorluk çekmiş. Ülkücüler kendilerinden görmedikleri için, solcular isminden dolayı dışlamış, hiçbir yere ait olamamış. Bence zor siyasi ve demode bir isim ve içinde Ü harfi barındırması da ayrı bir zorluk.
Bilge çok daha güzel...

Kızlar bende daha şimdiden isim araştırmaya başladım ama neyin ne olacağı belli olmaz tabi ki lakin bir sorum olacak sizlere...
"Eva" ismi yaratılan ilk kadın, havva demek.
Mantıken Kuran'da illa geçiyordur diye düşünüyorum, eşimde yabancı isim diyor.
Ama yaratılan kadın sonuçta Havva anamız, neden yabancılara maal olsun diye karmaşık düşüncelerdeyim. Sizce?

Kızlar bende daha şimdiden isim araştırmaya başladım ama neyin ne olacağı belli olmaz tabi ki lakin bir sorum olacak sizlere...
"Eva" ismi yaratılan ilk kadın, havva demek.
Mantıken Kuran'da illa geçiyordur diye düşünüyorum, eşimde yabancı isim diyor.
Ama yaratılan kadın sonuçta Havva anamız, neden yabancılara maal olsun diye karmaşık düşüncelerdeyim. Sizce?
Eva almanca kökenli bir isim havva ile aynı anlama geliyor. Zamanla ingilizceye de geçmiş. Yine dediğin gibi türkçe depil ama yaratılan ilk kadın anlamında.

Eva almanca kökenli bir isim havva ile aynı anlama geliyor. Zamanla ingilizceye de geçmiş. Yine dediğin gibi türkçe depil ama yaratılan ilk kadın anlamında.

Öyle ama sadece müslümanlık dışında başka bir dine mensup olması ne derece doğru Kuran'da Havva anamıza hitap eva diye mi sorgulama yapı orum bende kendimce merakımdan (:

Gerçekten bu isim konusu oldukça zor 12 gün sonra sezeryan olacağım kismetse 2 kez anne olacağım ve bir kızım daha olacak ilk kızım 4 yaşında ve adı asya beren daha 16 haftasında karar vermiştik şuanda 37 haftalik gebeyim ama hala ismine karar veremedik gökçe nehir duru ve nil isimleri dikkatimizi çekti sizce nasıl

Back
X