Endişe, Korku, Kötümserlik hepsini yaşıyorum

Mina0099

minik tatlı cadı annesi ❤️
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
341
288
53
Merhaba arkadaşlar çok uzun zaman sonra bir derdim var. Ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Benim kızım var 3.5 yaşında evliyim son bir kaç aydır sürekli geçmişte kızımın başından geçen ufakta olsa büyükte olsa kazaları çarpmaları unutamıyorum benim hatam diye sürekli gözümde canlanıyor. Uyuyamıyorum rahat oturamıyorum kalbim daralıyor düşündükçe.
Bakamadığımı ona yetmediğimi düşünüyorum sürekli kötü birşey olacakmış yine olacak diye çocuğumuda darlıyorum kendimide. Durup durup ağlıyorum her gün. Bıktım artık bu durumdan.
Ne yapacağımı bilmiyorum. İçimde sürekli bir sıkıntı hali var. Eşimi sorarsanız ilgisiz bana anlatıp benide bunaltma laflarından şeyler söylüyor. Ben ne yapayım bu durumlardan geçmiş birisi varmı ? Birşeyler duymaya çok ihtiyacım var yardıma ihtiyacım cqr

Yardım almayı düşünmez misiniz? Bastırdığınız duygular yüzeye çıkıyordur
başa çıkamıyorsanız bir psikoloğa gitmenizde fayda var :kahve:

Düşmeyen çocuk yok zaten dünyada
Benim dizlerim halen daha iz dolu. Alnımda da var. Çocuk olmanin şanındandır yara bere iz.

Annem napıcaktı. Kollarını açıp etrafımda dolaşacak hali yok ya. Elinden gelen buymuş demek ki.

Ki ben menenjit geçirdim. Az miktarda işitme kaybım var. Annem elinden geleni yapmış. Allah ebeden razı olsun da sizin hesabınıza göre kendini ateşe verip balkondan atlasa anca kurtarır vicdandan.

Kendinizi doldurmayın. Baş edemiyorsanız da bi uzmana danışın.

Yardım almayı düşünmez misiniz? Bastırdığınız duygular yüzeye çıkıyordur
başa çıkamıyorsanız bir psikoloğa gitmenizde fayda var :kahve:
Sebebini bilmiyorum, yardım almayı düşünüyorum ama etrafımda özellikle eşimden hiç destek alamıyorum maalesef. Psikolojik desteğe ihtyacım var sanırım ama bulunduğum yerde maalesef işe yarayacak dr. bulamadım.

Düşmeyen çocuk yok zaten dünyada
Benim dizlerim halen daha iz dolu. Alnımda da var. Çocuk olmanin şanındandır yara bere iz.

Annem napıcaktı. Kollarını açıp etrafımda dolaşacak hali yok ya. Elinden gelen buymuş demek ki.

Ki ben menenjit geçirdim. Az miktarda işitme kaybım var. Annem elinden geleni yapmış. Allah ebeden razı olsun da sizin hesabınıza göre kendini ateşe verip balkondan atlasa anca kurtarır vicdandan.

Kendinizi doldurmayın. Baş edemiyorsanız da bi uzmana danışın.
Bende öyle kendimi sakinleştiriyorum insanlar neler yaşıyor her çocuk kafaasını gözünü vuruyor felan rahatlatıyorum ama yarım saat sonra tekrar gözümün önüne geliyor şöyle olmuştu çok sert vurmuştu ben tutamadım ya hala bir hasar varsa kafasında gibi şeyler dülünüyorum kalbim sıkılıyor. Çocuğum sağlıklı şu an ama bunları içimden aklımdan atamıyorum maalesef

Şeye takıldım, eşinizi ilgisizlikle suçlama sebebiniz bu düşüncelerinizi dinlemek istemiyor oluşu mu, yoksa normal muhabbetler de edemiyor musunuz?
Benim de büyük kızım 3,5 yaşında. Her çocuk gibi o da düşe kalka büyüyor. Elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz ama sonuçta fanusta büyütmüyoruz evlatlarımızı, illa ki bir şeyler oluyor. Anne yüreği, üzülüyoruz tabi ama Allah beterinden saklasın deyip, çocuk bu, düşe düşe öğreniyor deyip yola devam etmek lazım. Olmuyorsa bir uzmandan yardım almak iyidir. Çünkü böyle kendi kendinize kurmanın ne size ne çocuğunuza bir faydası var.

Şöyle düşün olacak olan zaten olur. Sen önlemini alırsın gerisi allah 'ın takdiri biraz tevekkül

Şeye takıldım, eşinizi ilgisizlikle suçlama sebebiniz bu düşüncelerinizi dinlemek istemiyor oluşu mu, yoksa normal muhabbetler de edemiyor musunuz?
Benim de büyük kızım 3,5 yaşında. Her çocuk gibi o da düşe kalka büyüyor. Elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz ama sonuçta fanusta büyütmüyoruz evlatlarımızı, illa ki bir şeyler oluyor. Anne yüreği, üzülüyoruz tabi ama Allah beterinden saklasın deyip, çocuk bu, düşe düşe öğreniyor deyip yola devam etmek lazım. Olmuyorsa bir uzmandan yardım almak iyidir. Çünkü böyle kendi kendinize kurmanın ne size ne çocuğunuza bir faydası var.
Eşimin sohbeti normaldede yok binde bir yani ilgisi alakası yok o da ayrı bir mesele zaten benim için. Uğraşamam yardım edemem ben fln yaptı psikolojim iyi değil deyince.

Eşimin sohbeti normaldede yok binde bir yani ilgisi alakası yok o da ayrı bir mesele zaten benim için. Uğraşamam yardım edemem ben fln yaptı psikolojim iyi değil deyince.
Ya üzüldüm. Bazen sorunlar başka sorunları tetikliyor. Yerinizde olsam psikologa giderim. Belki eşinizle çift terapisi önerir, bilmiyorum yanaşır mı ama... Tamam, eşlerimiz bizim tüm bunalımlarımızı çözemezler belki ama en azından dinlemeleri bile bir çeşit terapidir ve eşleri birbirine yaklaştırır. Ne basit bir şey aslında. Bunu bile yapamıyorsa, eş olarak işlevi nedir?

Sebebini bilmiyorum, yardım almayı düşünüyorum ama etrafımda özellikle eşimden hiç destek alamıyorum maalesef. Psikolojik desteğe ihtyacım var sanırım ama bulunduğum yerde maalesef işe yarayacak dr. bulamadım.
O zaman internette bir sürü destekleyici video var onları izleyebilirsiniz :kahve:

Ya üzüldüm. Bazen sorunlar başka sorunları tetikliyor. Yerinizde olsam psikologa giderim. Belki eşinizle çift terapisi önerir, bilmiyorum yanaşır mı ama... Tamam, eşlerimiz bizim tüm bunalımlarımızı çözemezler belki ama en azından dinlemeleri bile bir çeşit terapidir ve eşleri birbirine yaklaştırır. Ne basit bir şey aslında. Bunu bile yapamıyorsa, eş olarak işlevi nedir?
Aynen öyle senelerdirde böyle artik takmamaya çalışıyorum belkide alıştım ne yaptıysam ne konuştuysam değişmedi. Kendimden geçtim kızıma bile ilgisi yok.

Siz elinizden geldiğince koruyup kollayın, günümüzde ihmale gelmez. Düştüğü için falan demiyorum tabii bunu elbette düşecek ama gözünüzün önünden ayırmayın. Daha bu bilinçte olmayan anneler var.

Back
X