- 1 Şubat 2009
- 83
- 3
- 623
- Konu Sahibi purpleangel
-
arkadaslar otizmin tek belirtisi konusma bozuklugu degildir algılama ve anlama çevreye ilgisiz yalnız kalmayı tercih eden bunun gibi bircok sey bir araya gelirse ancak o zaman endişe edin anneler cocukları konusunda cok hassaslar kimsenin panige kapılmasını istemeyiz lütfenOtizmli bir cocuk annesi olarak, bende söyle fikrimi söylemek isterim.
Einstein uzmanlarin görüsüne göre otistik..Büyük ihtimalle de yüksek fonksiyonlu otistik..Akranlarina göre hala konusamayan cocuga Einstein benzetmesi, insanlarin kendini kandirmasi olarak algiliyorum. Cünkü cok yeni istatistiklere göre,otizm rahatsizligi 150 cocukta bir görülürken, bugün her 100 cocukta ve her 91 erkek cocukta görülmeye baslamis.Günümüzde, cig gibi veba gibi yayilan otizm rahatsizligi karsisinda , Einstein benzetmesini yada erkek cocuklar kiz cocuklardan daha gec konusur hurafesine kapilip kendi kendinizi rahatlatmaya calismak yerine böyle durumlarda en yakin cocuk psikiyatrina cocugunuzu götürmenizi tavsiye ederim.
arkadaslar otizmin tek belirtisi konusma bozuklugu degildir algılama ve anlama çevreye ilgisiz yalnız kalmayı tercih eden bunun gibi bircok sey bir araya gelirse ancak o zaman endişe edin anneler cocukları konusunda cok hassaslar kimsenin panige kapılmasını istemeyiz lütfen
arkadaslar otizmin tek belirtisi konusma bozuklugu degildir algılama ve anlama çevreye ilgisiz yalnız kalmayı tercih eden bunun gibi bircok sey bir araya gelirse ancak o zaman endişe edin anneler cocukları konusunda cok hassaslar kimsenin panige kapılmasını istemeyiz lütfen
6 yasinda otizmli cocuk sahibiyim... evet tek belirti konusamama degil ama yukarida saydiginiz belirtilerde bazen her otizmde olmayabiliyor yada daha agiri olabiliyor. Otizm genis bir yelpazeye yayilmistir ve üzülerek söylüyorum, cocuk 3 yasina kadar tek bir kelime yada cümle cikaramiyorsa cevresiyle ilgilense bile derhal en yakin otizm merkezine yada otizm konusunda uzmanlasmis bir psikiyatriste gidilmesi sart...
Cok aile taniyorum bugün-yarin konusur diyerek oyalanip sonrada otizm tanisi alanlari...Herzaman her rahatsizlikta oldugu gibi erken tani cok önemli...Hayatta hicbir zaman olmaz olmaz diye birsey yoktur...Kimseyi panige sokmuyorum. Olabilecek ihtimallerden birisini söyledim, sadece, tipki diger arkadaslar gibi...
Otizm Nedir? sizce.....bu ihtimal dile getirildiginda diger anneleri soka sokacak kadar öcü gibi birsey mi?, erken tani ve egitimle cok iyi yerlere gelmis harika cocuklarimiz var...Dahilerimiz var...Benim cocugum olmaz demeden önce aksilikler görüldügünde kollari sivamak herseyin üstesinden gelmek demek...
"Einstein 1879 yılında Güney Almanya’nın Ulm kentinde dünyaya geldi. Babası küçük bir elektrokimya fabrikasının sahibi; annesi ise, klasik müziğe meraklı, eğitimli bir ev hanımıydı. Konuşmaya geç başlaması ve içine kapanık bir çocuk olması, ailesini tedirginliğe düşürmüşse de, sonraki yıllarda bu korkularının gereksizliği anlaşılacaktı. Giderek meraklı, hayal gücü zengin bir çocuk olarak büyüyordu."
Vikipedi, özgür ansiklopedi
gamyoncuiremsu bide erkek çocukları genellikle kız kaydirigubbakcemile2 çocuklarından geç konuşur...benim çocuklarım gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?