Endişeliyim

Smeacar

Sadece aşk
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
420
444
33
Iyi akşamlar arkadaşlar.4 yaşında bi meleğim var ve sorun şu ki kızım el ayak tırnaklarını koparıyor oynuyor kesmeme fırsat vermiyor bazen çok derin koparmış oluyo kızarıp kanıyor.son 1 2 aydır da hayali iki arkadaşı var leyla ve irem diye evde sürekli onların adını kullanıyo oyun oynarken sanki onlarla oynuyormuş gibi ve bana gelip biz arkadaşlarımla suraya gitcez bunu yapcaz falan diye sizce normal mi yoksa pskologa mi götürmeliyim çok endiseliyim uzgunum bunlar disinda sukur bisey yok gayet düzenli eglenceli civil civil ve çok akilli napsam bilemedim

muhakkak pedogoga goturun tabi burdanda güzel fikirler gelir ama en dogrusu uzman ile görüşmek tirnaklarini kanatacak kadar kopariyorsa ters giden bir durum olabilir ic dunyasinda

Çocuk psikoloğuna danissaniz en sagliklisi olur. Gerçek arkadaşı var mı peki oynayabileceği?

Iyi akşamlar arkadaşlar.4 yaşında bi meleğim var ve sorun şu ki kızım el ayak tırnaklarını koparıyor oynuyor kesmeme fırsat vermiyor bazen çok derin koparmış oluyo kızarıp kanıyor.son 1 2 aydır da hayali iki arkadaşı var leyla ve irem diye evde sürekli onların adını kullanıyo oyun oynarken sanki onlarla oynuyormuş gibi ve bana gelip biz arkadaşlarımla suraya gitcez bunu yapcaz falan diye sizce normal mi yoksa pskologa mi götürmeliyim çok endiseliyim uzgunum bunlar disinda sukur bisey yok gayet düzenli eglenceli civil civil ve çok akilli napsam bilemedim Siz 2. Çocuğu düşünüyor musunuz yani ona kardeş yapmayı. Çocuk sıkılıyor . Görümcem 3 yaşında krese verdi kızını. Şimdi hatim etti çok da zeki. 4 yaşında çocuğun 1 günü nasıl geçiyor mesela?

Yemiyor değil mi? Koparıyor sadece? Benim kızım da maalesef 2 yaşindan beri tırnağını kesmiyorum 8 yaşında şu an bir şey diyemiyorum çünkü aynısını ben de yapıyorum :( Hayali arkadaşlar normal kabul ediliyor ama rahat edecekseniz uzmandan fikir alın.

Hayali arkadaşları sadece oyun oynarkenmi var ?yoksa süreklimi? evcilik oynarken yapıyorsa normaldir bence ama oyun dışında sürekli söylüyorsa doktora danışmakta fayda var .

Çalışıyor musunuz, siz dışında kim bakıyor yavrunuza ?

Bu tur alışkanlıkların altında muhakkak içe atılan bir duygu olurmuş.

Baskı, şiddet, kardeş, kıskançlık, ilgi azlığı v.s

Hayali arkadaşa bıraktığı isimler kimlere ait ?

Benim kardeşim olmasına rağmen küçükken hayali arkadaşım vardı ve nedense kardeşimle küs olduğunda ortaya çıkar ona hava atardım :)) Bu normal karşılanıyor ancak tırnak yeme koparma vs. biraz daha ciddi dilerseniz linke tıklayın bir araştırmayı paylaşmak istedim daha önce okumadıysanız belki diye.
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/235455

Pek anlamam bu işlerden ama hayali arkadaş sanırım çoğu çocukta oluyor.komşumuzun kızının hayali arkadaşı kanuni sultan süleymandı:)bor süre sonra unuttu

Tırnak yeme yada koparma kızımda vardı
17 yaşında hala var.degiştirmek istemiyormuş bu alışkanlıgını bana da karışma diyor.
You tube izliyor mu?
Orda oyunvakları konuşturan videolar dan fikir oluşuyor olanilir.
Kıxımım arkadaşının adı hayal arkadaşı onunla oynar konuşurdu.
Şimdi kendisi gülüyor anlatırken çok güzel oluyormuş
Siz yine de üstüne gitmeyin
Hepimizin hayalleri var onunda bu

Hayali arkadaşın sağlıklı olduğunu duymuştum, çocuğun hayal gücüyle alakalı bir durum ama kulaktan dolma bilgi de olabilir. En iyisi pedagog yardımı elbette... Tırnak yeme normal değil ama. Genelde endişe ve stres belirtisi olabiliyor.

hayali arkdaş çok normal benım oğlumunda var bıçok çocuğun vardır yaşı ıtıbarıyle normal ama tırnak koparma basite ındırgeme gıt konuş çocuk psikolgları var ne kaybedersin?

Çocuk psikoloğuna danissaniz en sagliklisi olur. Gerçek arkadaşı var mı peki oynayabileceği?
Sürekli bir araya gelip oynadığı yok ama sitedeki cocuklar yegenlerim arkadaşımın çocuklarıyla fırsat bulup görüştüğümüzde oynuyor

Yemiyor değil mi? Koparıyor sadece? Benim kızım da maalesef 2 yaşindan beri tırnağını kesmiyorum 8 yaşında şu an bir şey diyemiyorum çünkü aynısını ben de yapıyorum :KK43: Hayali arkadaşlar normal kabul ediliyor ama rahat edecekseniz uzmandan fikir alın.
Çok sinir bozucu ama bile bile canını acitmasi

Çalışıyor musunuz, siz dışında kim bakıyor yavrunuza ?

Bu tur alışkanlıkların altında muhakkak içe atılan bir duygu olurmuş.

Baskı, şiddet, kardeş, kıskançlık, ilgi azlığı v.s

Hayali arkadaşa bıraktığı isimler kimlere ait ?
Çalışmıyorum şuan ben bakıyorum eşimle sorumluyuz ama yansıtmamaya çalışıyorum maddi ve manevi olarak iyi bi hayat sunduğumu düşünüyorum bilemiyorum neden böyle biri hiç çevremizde yok bi taneside kuzenimin yakın arkadaşı sürekli ondan bahsediyo bize geldiginde

Back
X