Endisem cok fazla artti ? Kitlik ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, doğrudur.
Ünide okurken bir kamu spotu çektim su kıtlığıyla alakalı.
Sanırım 2012 ya da 2013 de çektik ve o zaman su kaynakları aynı oranda kullanılmaya devam ederse 60 sene sonra 1 damla suya muhtaç kalacağımız bilimsel bir gerçekti.
Hiçbir şey değişmedi, süre azalıyor...

Gecicek bu günler atlatıcaz Allahin izniyle. Ulkece psikolojik buhran geçiriyoruz ama güçlü durmamiz lazim derdi veren dermani da verir

aklıma su geldı

Yahu biraz uzaklasin su sosyal medyadan Allah askina her duydugunuza inanmayin millet siyirdi iyice coronadan

Bir uyenin dedigi gibi önce koronayi atlatalim. On sekiz yil once falan küresel isinmayi okur ozon tabakasindaki deliğin gittikce buyudugune cok üzülürdüm. Gecenlerde baktim. Ozon tabakasi kendini yeniliyormuş delik kapaniyormus mutlu oldum ama bu dunyayi gercekten biz mahvettik yesillik alanlar azaldı her yer bina dolu kullandigimiz atiklar kimyasallar daha bircogu. Yine iyi yaşıyoruz bence

Böyle şeylere kulak asmayın bence yarına çıkacağımizin garantisi yokken ilerisi icin kaygılanmamak lazim sadece biz elimizden geldiğince tasarrufu davransak yeter

Kıtlık yok stokçular var türkiye gayet iyi durumda ama stokçula yüzünden sürekli gıda yönünde yada diğer şeylerde saklamaya gidildiği için fiyatlar arttırıldı insanlara kıtlık var algısı oluşturuldu insanlar sırf onlar yüzünden paronoyak oldu deli gibi alışveriş yapanları söylemiyorum bile şu dönemki sorunumuz paronoyaklık kıtlık değil insanlar aşırı paranoya ve stresli bi hale girdi sakinleşmemiz gerekiyor

bu mesajı 60 kişiye yollamazsan akşama odana cin gelicek tarzı mesajlara da inanıyor musunuz böyle hemen?
yahu okuma yazmanız var çok şükür, açın o interneti makale , bilimsel kaynak, resmi sayfaları, elde edilen istatistiksel dataları okuyun.

Endişeniz metnin içindeki 4658568 hatadan anlaşılıyor

eğer eller yıkanırken o süre boyunca herkes muslukları açık bırakırsa tabi bir miktar su sorunu olabilir.
kıtlık olma ihtimali zayıf. bildiğim kadarıyla ambarlarımız vs dolu. ayrıca kıtlık için hiç yağmur yağmaması, ekinlerin olmaması falan gerekiyor.
böyle endişelerle bağışıklığınızı zayıflatmayın. şu an korku ve endişe en büyük düşmanlarımız.
bir de nolur kimse böyle paniklerle stok yapmasın. zaten stoğun da sonu var da, bir anda bir sürü şey alamayacak ancak günlük yada haftalık alışveriş yapanları da düşünmemiz lazım.

Gelecekte kıtlık olması İçin bu salgına gerek yoktu ki ? Veya kehanetlere? Biz kendi ellerimizle sattık fabrikalarımızı. Herseyimiz dışardan ithal. Sarımsağa kadar nerdeyse. Kıtlık olacak bence de ama üretimimiz durduğu İçin.Yani korkmakta haklısınız

Abi herkes dellendi virustur bilmemnedir derken. Evet susuzluk bir anda cikti dimi arkadasim? Yillarca kenar mahallelerde sokaklara halilari serip hortumla yikarken akliniza gelmemisti. Halihazirdaki problemleri daha yeni basgostermis gibi algiliyorsunuz ya ne diyeyim bu cehalete

Zombilerin de gercek olma ihtimali var biliyosunuz değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…