endoluken tüp bebek

perseid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
498
4
96
merhaba,

ben daha önce her iki yumurtalığımdan ameliyat oldum. birinde normal kist, diğerinde endometriosis vardı. son ameliyatımdan 1 yıl geçince kistim tekrarladı. tekrar endometriosisim var. tüp bebek denemeye karar verdik. ancak şu anda kistim 5,5 mm oldu.

bu konuda sizin fikriniz nedir ? ameliyat olup,kist alındıktan sonra mı tüp bebek deneyeyim, yoksa direk tüp bebek mi deneyeyim?

TEşekkürler...

merhaba,

ben daha önce her iki yumurtalığımdan ameliyat oldum. birinde normal kist, diğerinde endometriosis vardı. son ameliyatımdan 1 yıl geçince kistim tekrarladı. tekrar endometriosisim var. tüp bebek denemeye karar verdik. ancak şu anda kistim 5,5 mm oldu.

bu konuda sizin fikriniz nedir ? ameliyat olup,kist alındıktan sonra mı tüp bebek deneyeyim, yoksa direk tüp bebek mi deneyeyim?

TEşekkürler...

merhabalar size net bir cevap verebilmek icin en iyisi sizi muayene ettikten sonra olacaktir sizin durumunuz icin bir genelleme yapmak pek dogru degil kisiye ozel bir durum bir cok parametreye bakip karar vermek dogru olacaktir sevgiler

merhaba,

TEşekkürler...
Merhaba,
Bu konuda yaygın görüş,ameliyat olmadan denemek yönündedir.Ameliyat olmakla olmamamk arasında bir fark olmadığı söylenmektedir.Ama kistin durumunuda değerlendirip ona göre karar vermek gerekir.Özellikle kist olmayan over çok önemlidir.Bu overde yeterli yumurtanın varlığına inanılırsa o zaman ameliyat olmadan denenebilir.burda önemli olan yumurta gelmesi ve bunların döllenmesidir.Eğer yeteri kadar yumurta gelir ve döllenirse ameliyat olanla olmayan arasında gebelik açısından bir fark yoktur.Sevgiler Bol şans

merhaba hocam;
geçen sene nisanda kürtaj geçirdim boş gebelik nedeniyle.kasım ayına kadar çikolata kistim de yoktu. rezervimde her ay ortalama 10 folikül gözüküyordu. ne olduysa kasımdan sonra oldu ve sol yumurtalığımda 2.5 cm çapında çikolata kisti oluştu. ve bir yıldır hamile kalamıyorum. üstelik çikolata kisti nedeniyle sol tarafım hiç folükül üretmiyor. sağda ise sadece 3-4 folükül üretiliyor. yaşım 40 ve çocuğum yok. tüp bebeğe mi geçmeliyim ameliyat mı olmalıyım bilgilendirirseniz çok sevinirim.
selamlar...

merhaba hocam;
geçen sene nisanda kürtaj geçirdim boş gebelik nedeniyle.kasım ayına kadar çikolata kistim de yoktu. rezervimde her ay ortalama 10 folikül gözüküyordu. ne olduysa kasımdan sonra oldu ve sol yumurtalığımda 2.5 cm çapında çikolata kisti oluştu. ve bir yıldır hamile kalamıyorum. üstelik çikolata kisti nedeniyle sol tarafım hiç folükül üretmiyor. sağda ise sadece 3-4 folükül üretiliyor. yaşım 40 ve çocuğum yok. tüp bebeğe mi geçmeliyim ameliyat mı olmalıyım bilgilendirirseniz çok sevinirim.
selamlar...

merhabalar yasiniz dolayisiyla zaman kaybetmemeniz onemli sizin icin tercihim tup bebek denemenizde fayda var daha genc yaslarda olsaydiniz veya kisisel tercih olarak laparoskopi ile endometriozisinizi temizlettirip tekrar gebe kalabilecek hale getirilebilirsiniz sevgiler

hocam merhaba;
halil ibrahim erbıyık bey e muayene oldum. yılbaşında prolaktin değerim 22 idi. nisanda prolaktin değerim 9 fsh değerim de 9. dediğim gibi 2.5 cm çapında çikolata kistim var pco falan yok. rezervim düşük. çikolata kistinden ötürü sol overim folükül üretmiyor. trioid yok şeker yok. bu tarz sorunlarım yok sadece çikolata kistim var.halil ibrahim bey bana birsürü ilaç yazdı şimdi kafam karıştı kullansam mı bilmiyorum?
ilaçları yazıyorum;
parlodel
estrofem
klomen
dekort
glucophage
lütfen önerileriniz benim için hem çok önemli hem de acil. ilgilenirseniz sevinirim. selamlar...

Back
X