ENDOMETRİOZİS (çikolata Kisti) OLUP, ÜMİTSİZ OLANLAR,

bence o iğneleri kullanma menopaza girme ben 6 ay kullandım onlar senın hormonunu bozuyor snra yumurtalıkları ve ilerde erken menopoz oluyor.o iğneler menopaza girince kisti önluyör ama bünyeyi mahvediyor.

Artık çok geç değerli arkadaşım, son iğnemi de yaptırdım, evet doğal olmayan herşey bünyeye zararlı ama denize düşen yılana sarılır. benim doktorum 3 tane verdi, daha da kullanmam zaten. Senin sonucun nasıl oldu bu iğnelerden sonra hamile kalabildin mi, Allah herkese en hayırlısından versin, bu arada aile huzursuzluğu çekenlere de Rabbim hayırlı geçimler versin.

ben 3o yasında, 3 yıllık evliyim. bir yıldır korundamadan deniyoruz olmuyor. bir sürü doktor laparoskopi dedi ama ben direndim. 2cm 3cm iki çikolata kistim var. en son dun gittiğim bir tüp bebek uzmanı. yaşımın ve yumurtalık rezervlerimin ameliyata uygun olmadığını ya gidip denemem gerektiğini ya da tüp bebek yapmam gerektiğini söyledi. devlet ameliyat etmeden asılama yapmadan rapor vermiyor. tüp bebek tutar mı tutmaz mı muallak.. kararsızım:43:

Merhaba

Benimde çikolata kistim 4,5 cm ve 2cm di .2 ay önce amelıyat oldum laparoskopi (Kapalı ameliyat ) . 19 aylık evliyim çok istiyorum bende sizin gibi bebek sahibi olmak.Bu ay klomen ve ovitrella iğnesi kullandım 2 test yaptım negatif 30 .günüm ve hala regl olamadım göğüslerim çok acıyo belim ağrıyo karnımda henüz bı ağrı yok bıde ara ara akıntım oluyo ama negatif çıktı işte idrar testim allah hepimize yardım etsin ....

selam bayanlar. öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun,gerçekten çok zor. bende 3 senelik evliyim ilk iki sene bana endometriozis teşhisi koyamadılar. sürekli küçük kist var ama önemli değil dediler. 2 kez hapla gebelik denedik,bir kez aşılama yaptırdık. ve bu yaz hastalığımın teşhisi özel bi merkezde laparoskopi ile konuldu,yapışıklıklar ilerlemiş sol yumurtalık rahim arkasına yapışmış. fakat bunlar ultrasonda gözükmüyor. kist 3 cm civarı küçük diye almadılar yapışıklıklarıda temizlemediler,yumurtalık rezervi zarar görebilir biz sana direk tüp bebek öneriyoruz dediler. ve tüp bebek denedik maalesef o da başarısız oldu. pes ettim artık uğraşmıyorum. üni hastanesine rapor için gittik şimdi dediler 2 aşılama yapmalıyız ancak o zaman rapor verebiliriz. durumumu bile bile ki elimde belgelerle gittim hastalığımı görüyorlar,aşılamanın çok gereksiz olduğunuda biliyorlar ama sırf yönetmelikte yazıyor diye aşılama yapmadan rapor vermiyorlar. sağlık sektörü kesinlikle insan bedeniyle oynuyor,hiç düşünmüyorlar bu insan gereksiz yere hormon yemesin diye. maalesef böyle bi ülkede de yaşıyoruz zaten çaresiziz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız artık ne söylerlerse yapıyoruz deneme tahtasına döndük resmen. inşallah tez zamanda isteyen herkesin ve benimde bebeğimiz olur.

6 yıllık evliyim ve iki tane kocaman çikolata kistim var, çaresizlik o kadar kötü ki anlatamam, denemediğim bitkisel ilaç, macun kalmadı iki defa tüp bebek yaptırdık, şimdi de 3 aylık menepoza soktu doktorlar beni. Inançlı bir insan olmama rağmen isyan bayraklarını çekmek üzereyim, tek tesellim "görelim mevla neyler neylerse güzel eyler" cümlesi. Dermansız dert yaratmayan allah bize ve tüm hastalara derman versin. Tükenmişlik çok kötü, eşimden bir kez hayırlısı olsun, hayat çocuktan ibaret değil, biz mutlu olalım yeter gibi cümleler duysaydım belki bu kadar yıpranmazdım. 3. Tüp bebek denememi de yapacağım olmazsa adliyenin yolunu tutacağım kimseyi bu duygudan mahrum etmeye hakkım yok. Görelim mevla neyler neylerse güzel eyler.

çok geçmiş olsun üzülmeyin benim bir akrabamda endometris rahatsızlığı vardı hatda eşinde de düşük sperm sayısı ama tedaviyle çocukları oldu.ankarada iyi bir profa gitmişler.bence psikolojik destek alın çünkü çok önemli eşinizide kafanıza takmayın.bizde şuan çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz tüp bebek yapıcaz kısmet olursa yumurta rezervim çok düşükmüş doktor ilk tüp denemeni yap olmazsa ikinciye başlamadan anti deprasan tedavi uygulararız dedi.çünkü psikolojik olarakda yumurta rezervi azalırmiş.sizde gönlünüzü ferah tutun inşallah olur.

Merhaba

çikolata kisti ameliyatı geçirdiğimi yazmıştım daha önce , bu ay klomen içtim çatlama iğnesi vuruldum 31. günüm batımın .Test yaptım dün yine negatif . ama çok fazla akıntım var gaz sancım oluyo devamlı göğüslerım fecı acıyo uçları. Doktorumun randevusu da dolu şu aralar aranızda böle olan var mı yardımcı olun lütfen...

2 ay önce ameliyat oldum bende çikolata kistinden.doktorum en geç ağustosa kadar beklememi söyledi.daha sonra tüp bebek deneyebilirsin eğer olmazsa dedi.şu sıralar btikisel şeyler kullanıyorum.eşimde varikoselden ameliyat olmuştu.3.5 senelik evliyim artık anne olmak istıyorum bakalım rabbimden hayırlısı

Artık çok geç değerli arkadaşım, son iğnemi de yaptırdım, evet doğal olmayan herşey bünyeye zararlı ama denize düşen yılana sarılır. benim doktorum 3 tane verdi, daha da kullanmam zaten. Senin sonucun nasıl oldu bu iğnelerden sonra hamile kalabildin mi, Allah herkese en hayırlısından versin, bu arada aile huzursuzluğu çekenlere de Rabbim hayırlı geçimler versin.

hayır kalamadım..simdi fshım20 ve yumurta azlığı var.bu ay eğriçayır arı sütü cam kapsulu kullandım gercekten de yumarta sayım arrttı inş olurr sizinde kullanmanızı tavsiye ederim

Arkadaşlar bende ameliyattan yana olanlardanim. Sakin korkmayın 1 haftada duzeleceksiniz. Çünkü bebek tedavileri bu kist patlatilmadikca aonuc vermeyebilir. Çünkü kist etrafinada toksin atmaya ve zamanla rahimde yapisikliklara sebep olarak rahimi yumak haline getirmer başlıyor. Ben tam bu tür bi evrede iken ameliyat oldum. kısa bir süre önce ağrılarım geçti. Tek tupum zarar görmüş o alındı. Ama yinede tek tüp var şükür aşılama denedik bu ay ilk kez sonuç bekliyoruz.sakın ihmal etmeyin kötü dusunmeyin. Sonumuz iyi olacak inşallah Allah dermansiz dert vermesin

umutsuzluğa kapılmayın lütfen, ilk teşhisimde sol yumurtalıkta 4 cm vardı, doğal yoldan 1.5 sene denedim 2 negatif aşılamam var olmadı yani, sonra baktım böyle olmuyor laporoskopiye karar verdim , yine olmazsa tüpe geçerim dedim,geçen sene 23 martta ameliyat oldum,8 cm kist çıkarıldı, uludağ ünv.sinde infertilite bölüm başkanı barış ata yaptı ameliyatımı , bir sonraki döngümde mayıs ayında doğal yoldan
hamile kaldım, şu anda 2 aylık oğlum var, rabbim hepinize nasip etsin inşallah ,ama laporoskopi şansını deneyin derim

Son düzenleme:
6 cm .sagdada soldadda var.adeta bişay batıyoor kasıklarıma amelıyatıda goze alamıyorum :((

canm geçmiş olsun öncelikle...benmde sol yumurtalığımda 6 cm lik kistim vardı 20 nisan 2013 yani 2 hafta önce laparoskopi ile ameliyat oldum.ve 4 günde sapasağlam oldum çok şükür.bende çok korkardım ama sana tavsiyem kesinlikle ameliyat ol sakın geciktirme...

arkadaşlar, ben de 3 sene önce tiroidimin tamamını aldırdım, ilaç kullanacağım ömür boyu..sonra bir de endometrium belası çıktı başıma, doğum kontrol hapıyla bitkisel kürlerle falan boşuna uğraşmayın..ben gidip laparoskopik cerrahiyle ameliyat oldum, sonra da istediğim ay hamile kaldım..bir arkadaşım daha benim gbi ameliyat oldu ve ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldı..nolur korkmayın ve bu kistin yumurtalıklarınızı çürütmesini beklemeden gidip aldırın..çekeceğiniz 3 gün, sonra yoluna girecek her şey..allahım hepinize yardım etsin

kesinlikle katılıyorum korkmayın laparoskopiden 2 hafta önce oldum çok şükür iyiyim bebek için çalışmalara başladık bile :) içiniz rahat oluyor...

umutsuzluğa kapılmayın lütfen, ilk teşhisimde sol yumurtalıkta 4 cm vardı, doğal yoldan 1.5 sene denedim 2 negatif aşılamam var olmadı yani, sonra baktım böyle olmuyor laporoskopiye karar verdim , yine olmazsa tüpe geçerim dedim,geçen sene 23 martta ameliyat oldum,8 cm kist çıkarıldı, uludağ ünv.sinde infertilite bölüm başkanı barış ata yaptı ameliyatımı , bir sonraki döngümde mayıs ayında doğal yoldan
hamile kaldım, şu anda 2 aylık oğlum var, rabbim hepinize nasip etsin inşallah ,ama laporoskopi şansını deneyin derim

benimde kistlerim olduğu için defalarca tüp bebek denedim ama olmadı sana sormak istediğim tıp fakültesinde barış ata laporoskopi ameliyatın da başarılmı birde para alıyorlarmı yoksa ssk üzerinden mi oldun ameliyatını bana biraz bilgi verebilirmisin canım .allah bebeklerini uzun ömürlü günlerde büyütmeyi nasip etsin.

Arkadaşlar bende ameliyattan yana olanlardanim. Sakin korkmayın 1 haftada duzeleceksiniz. Çünkü bebek tedavileri bu kist patlatilmadikca aonuc vermeyebilir. Çünkü kist etrafinada toksin atmaya ve zamanla rahimde yapisikliklara sebep olarak rahimi yumak haline getirmer başlıyor. Ben tam bu tür bi evrede iken ameliyat oldum. kısa bir süre önce ağrılarım geçti. Tek tupum zarar görmüş o alındı. Ama yinede tek tüp var şükür aşılama denedik bu ay ilk kez sonuç bekliyoruz.sakın ihmal etmeyin kötü dusunmeyin. Sonumuz iyi olacak inşallah Allah dermansiz dert vermesin

Merhaba arkadaşım, aradan bir hayli zaman geçti kusura bakma, aşılama sonucun inşallah pozitiftir. Selam ve Şifa ile....

kızlar merhaba benimde çikolata kistim var 6cm laparoskopi diyor doktorlar.laparoskopiden önce rahim filmi çektiren varmı.ben laparoskopiden önce çektirsemmi diye düşünüyorum ama

6 yıllık evliyim ve iki tane kocaman çikolata kistim var, çaresizlik o kadar kötü ki anlatamam, denemediğim bitkisel ilaç, macun kalmadı iki defa tüp bebek yaptırdık, şimdi de 3 aylık menepoza soktu doktorlar beni. İnançlı bir insan olmama rağmen isyan bayraklarını çekmek üzereyim, Tek tesellim "Görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler" cümlesi. Dermansız dert yaratmayan Allah Bize ve tüm hastalara derman versin. Tükenmişlik çok kötü, Eşimden bir kez hayırlısı olsun, hayat çocuktan ibaret değil, biz mutlu olalım yeter gibi cümleler duysaydım belki bu kadar yıpranmazdım. 3. Tüp bebek denememi de yapacağım olmazsa adliyenin yolunu tutacağım kimseyi bu duygudan mahrum etmeye hakkım yok. GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.

merhabalar.bugün bir sevinç yaşadım ve bunu benim gibi çikolata kisti olup bütün umutlarını kaybetmişlere umut olsun diye yazıyorum çünkü her gün çikolata kisti olup gebe kalan var mı diye arıyordum internet sitelerinde.bir yıllık evliyim iki taraflı 5 cm ve 2 cm lik çikolata kistlerim vardı ve tüplerimden biri tıkalıydı gebe kalamıyordum amh değerim 0.5 di tüp bebek denemem oldu olumsuz sonuçlandı.çok doktora gittim kesinlikle ameliyat olmalısın tüp bebek bile şansı yok dediler.ben adet gördükden sonra bu ay ameliyat olmaya karar verdim adetimi beklerken geçikdi test yaptım ve şuan hamileyim Rabbimin bir mucizesi diyorum.çikolata kisti olanlar doğal yollarla gebe kalabiliyormuş.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşalllaaaaaaaaaahhhh

Arkadaşlar merhaba, iki defa negatif olan tüp bebekten sonra ameliyata karar verdim ve doktora gittim. Ankarada Murat Sönmezer'ni yeni bir teknikle kist ameliyatı yaptığını duydum. konuştuk aslında çok farklı bir şey söylemedi ama bu ameliyatı çok iyi yaptığını söyledi. ve sağ taraftaki 4 cm.lik kistim 2 cm. düşmüş ama sol taraf çok berbat durumda. doktor belki sağa hiç dokunmayız dedi. arkadaşlar böyle bir tekniği duyan var mı, varsa çok rica etsem bilgi verirmisiniz. bu arada sülük tedavisi ile ilgili sorular sormuştum ama kimseden yanıt alamadım. bu tedaviyi de düşünüyorum. eğer böyle bir tedaviyi kendisi yapan veya çevresinde yapanı duyan varsa bilgi verebilir mi?
RABBİM HERKESİ ACİL ŞİFA VE HAYIRLI EVLATLAR VERSİN.

Bende de var maalesef 1.5yildir ugrasiyorum tedavilerim olumsuz sonuclandi tup bebek dusunuyorum.umudunu kaybetme bende oyle yapmaya calisiyorum.laparoskopi denedin mi?

iyi akşamlar, bebeğiniz hayırlı olsun.
nasıl hamile kaldınız tüp mü doğal mı?
bişeyler uyguladınız mı?
şimdiden teşekkürler...

iyi akşamlar, bebeğiniz hayırlı olsun.
nasıl hamile kaldınız tüp mü doğal mı?
bişeyler uyguladınız mı?
şimdiden teşekkürler...

Iyi aksamlar tup bebekle hamileyim cok sukur kistim icin hicbirsey yapilmadi rabbim tez zamanda sizede nasip etsin ins.

Back
X