Endometriozis Olanlar?

Endometriozis teşhisi çikolata kistini görünce konmaz öyle. Ultrasonda görünen bir şey değil. Laparoskopi falan yapılması lazım teşhis için. Benim başka bir ameliyat esnasında ortaya çıkmıştı. Karın içerisinde derin ve yaygın endometriozis odaklarimin olduğu söylendi. Normal gebelik çok zor ancak tüp bebek dendi hep.
Bir defa hamile kaldım kendiliğinden ama kalbi durdu. Şu an ilkinden tam bir yil sonra yeniden hamileyim.
Doğal yolla mı hamile kaldınız?

Bende hulusi hocaya gitmeyi düşünüyorum şimdiye kadar 5 doktor gezdim ama hiç bir işlem yaptırmadım solda 9 sağda 7 cm benimde kistler. Hiç bir ağrım şikayetim yok. Normal yolla hiç sevemedim vakit kaybetmemek adına tüp bebeğe başlayacağım.

Merhaba ben 13-14 yaşlarında bir ay içinde iki defa regll olunca kadın doğuma gitmiştim doktor o zaman kistin var ama bu genç kızlarda oluyor bir sıkıntı olmaz dedi. Yıllar sonra yaş oldu 23 şiddetli kasık ağrısıyla acile gittiğimde sağ yumurtalığımda 6 cm çikolata kistim olduğunu ve kistte kanama olduğu için ağrım olduğunu öğrendim. Kadın Doğuma gittim ertesi gün 1 yıl visanne kullandım sadece yarım santim küçüldü ve evleneceğim için bıraktım hapı doktorum kalırsın hamile ben sıkıntı olacağını sanmıyorum dedi. Bu arada regl elden ayaktan kesicek kadar ağrılı geçiyordu. Ve sürekli kasık ağrım vardı hep orda bir şişlik vardı. Evlendim 2.5 ay oldu içim içimi yiyor semt polikliniğinde kadın doğuma randevu aldım muayene sonrası doktor kistin 7 cm bu kist 8 cme kadar çıkmış ameliyat olman lazım dedi evliyim çocuğum olur mu diye sorduğumda endometriozis hastalığı kısırlık yapıyor tüp bebeğe kadar gidiyor bu hastalık dedi ben yıkıldım tabi çok çocuk istediğim için. Eşime söyledim ve bir profa gittik Ocak 2021 de laparoskopi ameliyat oldum sol tüpüm enfeksiyondan tıkanmıştı bağırsaklarımda yapışıklıklar olmuş açıldı ama tüpüm açılmamış yumurtalığa yakın yerden tıkalı açılmaz dedi doktorum ama diğeri canavar gibi çalışıyor gençsinn (yaş 25) kalırsın hamile dedi ameliyat olalı henüz 3 ay ama gebelik yok 3 ay daha olmazsa bende tedavilere başlayacağım hayırlısı insanın psikolojisini bozuyor bu hastalık 8 Aylık evliyim ama sanki hiç çocuğum olmayacakmış gibi çocuk bebek görünce ağlıyorum öyle piskolojimi bozdu. Şuan tek istediğim bu hastalıktan kurtulmuş olmak(zor ihtimal yeniliyormuş) ve evlat sahibi olmak tez zamanda.Hayırlısı diyorum Allahtan inşallah Allah bekleyen isteyen herkese nasip eder evlat🤲🏻

Endometriozis gebelige engel maalesef. Bunu doktorum direkt yuzume söylemişti.
Bana da teşhis konuldu ve tanisal laparoskopi ve histeroskopi oldum. Ve Endometriozis odagi varmis rahmim arkasinda ve sag tüpümün yizde 30 kismini da hasar vermis. Bir yil erteledim olmadim ameliyati keske daha ilk zamanda olsaydim. Temizlemis doktor artk sorun yok dedi . Bende kist yoktu sadece Endometriozis kaynakli odaklar olusmus rahmin dis duvarinda kurtuldum şükür gelecek ay denemelere başlayacağız yine bakalm ne olacak. Siz neden ameliyat olmuyorsunuz? Kist buyuyebilir varsa Endometriozis odagi bagirsaklara kadar sicrayabilir ertelemeyin ne gerekiyorsa yapin
merhaba sizin bağırsağa yapışmıydı

Back
X