- Konu Sahibi adolf_ozge
:sm_confused:ben 28 yaşında 5 yıllık evli bir kadınım.çoçuğum yok.ben birçok doktor ve hastaneye gittim.sorun sürekli yumurtalıklarımda oluşan kistler.ve buna bağlı FSH ile E2 hormanlarımında yükselmesi tabi. 1 kez açık ameliyatla sağ yumurtalığımdan kist alındı.sonu hiç gelmeyen sürekli oluşan kistlerle savaş verdim son 4 senedir. tabi bunun yanı sıra sol tüpüm de sıvı topladı ameliyat oldum.ama tüpüm sağlıklı olmamasına ramen alınmadı.daha sonra vajenden yine kist boşaltıldı.büyük yada küçük sürekli operasyonlardan dolayı CRP yükseldi.bir hafta hastanede yattım.sonra birgün sabah kalktığımda nefes alamıyordum akşam üzeri fenalaşıp hastaneye gittim rahimle karın arası boşluğumda kanama olduğunu acil tedaviye alınmam gerektiğini söylediler ve ben hastaneye yatmak istemediğimi söyleyip ilaç kullanarak bu sorunu atlattım geçen ayda yine acillik oldum rahimde kistin patladığını söylediler.bunun üzerine gittiğim hastanenin doktorlarından biri bana sabit bir doktorumun olması gerketiğini bununla başa çıkamayacağımı söyleyip dokt.ismi verdi bende dokt gittim fakat dokt bana dosyamı inceledikten ve muayene ettikten sonra asla doğal yoldan çoçuk sahibi olamayacağımı yumurtalıklarımın artık çok yıprandığını yaşımın genç olmasına ramen 40 yaşında bir kadın yumurtalıklarını taşıdığımı acilen tüp bebek yöntemi ile çoçuk sahibi olmam gerektiğini söyledi fakat FSH ve E2 hormonlarım bir türlü düşmüyor.tüp bebek yöntemin de bu iki hormonun aynı seviyelerde olası gerektiğini söylüyor.ve bana tüp bebektede %45 gibi bir şans veriyor çok korkuyorum.benim gibi endometriozis rahatsızlığı olan kişiler bana yazın lütfen