• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozis

endometriozis rahatsızlığı olan varmı?

• endometriozis olupta çoçuğu olan oldumu?

OY: 2 66,7%
  • butür bir sorunla nasıl başa çıktınız anlatın?

OY: 1 33,3%

• Ankete Katılan
    3
  • Anket Kapalı .

adolf_ozge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
14
0
86
43
Ankara
:sm_confused:ben 28 yaşında 5 yıllık evli bir kadınım.çoçuğum yok.ben birçok doktor ve hastaneye gittim.sorun sürekli yumurtalıklarımda oluşan kistler.ve buna bağlı FSH ile E2 hormanlarımında yükselmesi tabi. 1 kez açık ameliyatla sağ yumurtalığımdan kist alındı.sonu hiç gelmeyen sürekli oluşan kistlerle savaş verdim son 4 senedir. tabi bunun yanı sıra sol tüpüm de sıvı topladı ameliyat oldum.ama tüpüm sağlıklı olmamasına ramen alınmadı.daha sonra vajenden yine kist boşaltıldı.büyük yada küçük sürekli operasyonlardan dolayı CRP yükseldi.bir hafta hastanede yattım.sonra birgün sabah kalktığımda nefes alamıyordum akşam üzeri fenalaşıp hastaneye gittim rahimle karın arası boşluğumda kanama olduğunu acil tedaviye alınmam gerektiğini söylediler ve ben hastaneye yatmak istemediğimi söyleyip ilaç kullanarak bu sorunu atlattım geçen ayda yine acillik oldum rahimde kistin patladığını söylediler.bunun üzerine gittiğim hastanenin doktorlarından biri bana sabit bir doktorumun olması gerketiğini bununla başa çıkamayacağımı söyleyip dokt.ismi verdi bende dokt gittim fakat dokt bana dosyamı inceledikten ve muayene ettikten sonra asla doğal yoldan çoçuk sahibi olamayacağımı yumurtalıklarımın artık çok yıprandığını yaşımın genç olmasına ramen 40 yaşında bir kadın yumurtalıklarını taşıdığımı acilen tüp bebek yöntemi ile çoçuk sahibi olmam gerektiğini söyledi fakat FSH ve E2 hormonlarım bir türlü düşmüyor.tüp bebek yöntemin de bu iki hormonun aynı seviyelerde olası gerektiğini söylüyor.ve bana tüp bebektede %45 gibi bir şans veriyor çok korkuyorum.benim gibi endometriozis rahatsızlığı olan kişiler bana yazın lütfen:emir_bebek:

canım bu pek anket gibi olmamış...açık uçlu soru tarzında.neyse konuya gelelim..bu tür çok konu açıldı önce onları incele derim.daha açıklayıcı olur..ben endoluyum 3 seneden beri...belki daha önce de vardı ama bilmiyordum.pek bir belirtisi yoktu hala da yok!önce kendiliğimden hamile kaldım ama gelişmedi ve 6.haftada alındı bebeğim...sonra bir yıl denedik olmadı.bu bir yılda lucrin depot iğne tedavisi gördüm ve kistim küçültüldü...aşılama yapıldı bir kez ama tutmadı..tedaviyi bırakır bırakmaz kist büyüdü.bende ameliyata diye gittim ama ordaki merkezde tüp bebeğe karar verdik...ilk denememizde hamile kaldım..bebişlerim şimdi beş aylıklar...hatta tam bir yıl önce bugün transferim yapılmıştı:)

sanırım bende de endomeriosiz var.dün doktora gittim ve sanki var gibi acele etmeyelim daha belli olmaz çok küçük dedi.geçen aydan kalan bir yumurtalıkta olabilir dedi.bu sabahta kan verdim.hormon testi için.hamile kalabilirim inş.

ben 2008 den beri endometriozisle savaş veriyorum laparoskobi,6 aylık iğne,hsg,tüp bebek,3 kez kimyasal gebelik(düşü)yaşadımgeçen ay historoskobi ardından 2.tüp bebek ve sonuç negatiffff okadar yoruldumki hayatım hep bunun üzerine 3 yıllık bir mücadele olacak ve bu adar şey denedim ama olmadı demekki neymiş zamanı gelmeyince olmuyormuş.bir gün olacak diye sabretmeye devam edeceğim inşalahhh Allah tüm isteyenlere versinnn

ben 2008 den beri endometriozisle savaş veriyorum laparoskobi,6 aylık iğne,hsg,tüp bebek,3 kez kimyasal gebelik(düşü)yaşadımgeçen ay historoskobi ardından 2.tüp bebek ve sonuç negatiffff okadar yoruldumki hayatım hep bunun üzerine 3 yıllık bir mücadele olacak ve bu adar şey denedim ama olmadı demekki neymiş zamanı gelmeyince olmuyormuş.bir gün olacak diye sabretmeye devam edeceğim inşalahhh Allah tüm isteyenlere versinnn

Allah yardımcın olsun.ben doktordan iğneden korkan biriyim onun içinde hep geciktirmiştim gitmeyi doktora.ama 2 yıl oldu artık evleneli ve çok istiyoruz bebek.tedaviye bende başladım sayılır.laparoskopi olucam büyük ihtimalle haftaya.dün kanım alınmıştı.hormon testine göre belli olucak tabi..
Allah herkese acil şifalar versin ve bebek isteyen herkese en kısa zamanda hayırlısını versin.aminnnn

saol canım allah hepimizin yardımcısı olsun.seninde yolun açık açık olsun tedavinde inşalahhh.alah hepimizin yüzünü güldürsün en kısa zamandaa...

Kızlar bende varım bu illet hastalıktan çeken bendede belirti vermedi mide için gittiğimde tesadüfen öğrendim 1 yıla yakın doğum kontrol hapı kullandım sonra rutin kontroller doktorum gebe kalabilirsin sorun değil dedi ama ben gebe kalamadım sonra 1 kez aspire edildi ama yine tekrarladı sol overde benimki yaşım 35 uğraşıyoruz neler yapmadımki otlar, kürler, yumurtlama günleri takibi ama nafile gribim çok fena düzeleyim reglimi görünce tekrar doktora gidecem ben öğreneli 2 yıl belki fazla oldu ama geçen yıl saydım 14 kez doktora gitmişim bıktım inanın kızlar Allah yinede beterinden korusun bir çok kez bu sitede kendiliğinden gebe kalabilenleride okumudum umutlandım çabaladım ısı takibi eşime keçiboynuuzu yedirdim ama nafile yaşımda geçiyor doktor geçen sefer aşılamadan bahsetti bakalım hayırlısı her şeyin başı sağlık umarım bizlerinde bebişleri kısa zamanda gelir kendinize iyi bakın Allah yardımcımız olsun:71:

ALLAH YARDIMCIN OLSUN KONUMA DAHİL OLDUĞUN İÇİNDE AYRICA TŞK EDERİM BÜTÜN YAZAN ARKADAŞLARIMA DA.BEN İNANIYORUM ALLAH BİZE DE BU BEBEK SEVGİSİNİ TATTIRACAK MORAL BOZMAK YOKKKKKKK:emir_bebek:

Allah seninde yardımcın olsun sakın pes etme konumla ilgilenmene benimle paylaşmada da ayrıca çok sevindim tşk ederim tüm arkadaşlarımada senin nezlinde ..:emir_bebek:

Hepinize ayrı ayrı tşk ederim allah herkesin gönlüne göre versin konumla ilgilenen herkese tşk ederim yanımda oldunuz beni yanlız bırakmadığınız için.allah hepinize acil şifalar versin adolf_ozge :69:

endometriozis olup hamile kalan arkadaşlar yada bu yolda bitkisel vs yoldan ne gibi çabalar sarfettiğimize yazalım belki birbirimize faydamız olur :)

Merhaba kızlar
doktora gittim bana bebek isteğim olup olmadığını eğer istemiyorsam yumurtalığımı aldırmamı bebek istiyorsam hiç uğraşmadan tüp bebek denememi söyledi ve sanhırım maliyeti 10 bin liraya yakın tutuyormuş ve biz kredi çekmiştik değil tüp bebek bu sıralar zor geçiniyoruz tüp bebek yaptıramam doğal yollardanda olmayacak sanırım kafam çok karışık bir doktara daha gideceğim aşılama isteyecem olabilirse bu ne ya ne kötü bir kistmiş neyse ben moralinizi bozmayayım artık bebek fikrini kafamdan çıkarmaya karar verdim bu doktorda tüp bebek derse tümden bırakacam her işte bir hayır vardır kendinize iyi bakın

Merhaba kızlar
doktora gittim bana bebek isteğim olup olmadığını eğer istemiyorsam yumurtalığımı aldırmamı bebek istiyorsam hiç uğraşmadan tüp bebek denememi söyledi ve sanhırım maliyeti 10 bin liraya yakın tutuyormuş ve biz kredi çekmiştik değil tüp bebek bu sıralar zor geçiniyoruz tüp bebek yaptıramam doğal yollardanda olmayacak sanırım kafam çok karışık bir doktara daha gideceğim aşılama isteyecem olabilirse bu ne ya ne kötü bir kistmiş neyse ben moralinizi bozmayayım artık bebek fikrini kafamdan çıkarmaya karar verdim bu doktorda tüp bebek derse tümden bırakacam her işte bir hayır vardır kendinize iyi bakın
hayırlı kandiller canım inşalah tez vakitte moralini yine topla bitkiselde olsa yine çabala birde devlette tüp bebek fiyatları biraz daha uygun kendinizi toparlayınca yaptırırsın belki bu zaman içinde kendiliğinden de oluverir bebeğin inşalahh.çok zor bi hastalıkmış insanın bezdiriyo gerçekten çok büyük çabalar sarfetmek gerekiyo bu yolda ne kadar çok uğraşıyoruz.bende bazen yeter deyip bırakmak istiyorum kendimi olmuyorrr ALLAH dualarımızı kabul etsin inşallah bebklerimizi tez vakitte nasip etsin bu yoldada bizlere dayanma gücü versin...............................

hayırlı kandiller canım inşalah tez vakitte moralini yine topla bitkiselde olsa yine çabala birde devlette tüp bebek fiyatları biraz daha uygun kendinizi toparlayınca yaptırırsın belki bu zaman içinde kendiliğinden de oluverir bebeğin inşalahh.çok zor bi hastalıkmış insanın bezdiriyo gerçekten çok büyük çabalar sarfetmek gerekiyo bu yolda ne kadar çok uğraşıyoruz.bende bazen yeter deyip bırakmak istiyorum kendimi olmuyorrr ALLAH dualarımızı kabul etsin inşallah bebklerimizi tez vakitte nasip etsin bu yoldada bizlere dayanma gücü versin...............................

Canım moralin için sağol teşekkür ederim, sende çok uğraşmışsın bıktım inanki burda bir arkadaşım var geç evlendi kızı 6 yaşında kendisi 40 yaşında ikinciye karar vermişler hemen olmuş birde baya bir kilolu tansiyon problemi var 1 aylık gebe bazı insanlar ne kadar rahat kalabiliyor ama biz neyse Allah beterinden saklasın daha kötü hastalıklar çıkmasında buna razıyız neyse doktor işlerim var tekrar regl olmayı bekleyecem sanırım 2 hafta sonrada yeni bir hocaya gidecem inşallah seninde bebişin olur kendine iyi bak teşekkürler.

Merhaba kızlar

Salam, canim sakin kendini burakma!!!!bak burda sadece iyi endometriozise uygun duzgun beslenmeyle 6 aydan sora hamile kalanlar bile var, bu konuyla ilgili forumlari incele , ve umudunu kayb etme, Insallah hayirlisi olur, Rabbim sana hayirli bi evlat nasib etsin, Amin

merhaba kizlar, subatda Istanbulda doktora gitdim, endometriozis askarlandi ben de, 6-7 ay icinde cok kotu agrilarim vardi rahimimde, dayanamiyodum, bazen acil bile geliyodu
doktor bana hic bi hormonal test yaptirmadan belara dogum kontrolu ilacini 3 ay kullanacagimi soyledi, ilk ayim sona geldi, tum ay boyunca adet akintilarim bitmek bilmedi, migrenim, rahimideki agrilarda azalmamis, daha iki ay icecem Insallah sorada laproskopi olacakmisim.
bu hastalikdan kurtulmagin tek yolu hamile kalmakmis, ama benim cok sukur bi oglum var, ve oglumu dogurdukdan sora 3 defa arka arka hamile kaldim, ve 12-13 haftalik hamileyken dusuk yapdim, doktorlar kocamdan bulasdigim bi mikrop nedeniyle oldugunu soylediler, zaten bu dusuklerden o kadar etkilendimki, bir daha hamile kalmaya korkdum, sorada kocamla aram bozuldu,bosanmak istiyorum ve cocuk dusunmuyorum kocamdan
beni endiselendiren sey bu kistlerin tekrarlanmasi,bi siteden okudumki, hormonal tedavi her hastaya ozel oalrak yazilamli, hormanal tahlillerin cevaplarina gore, ne bilim, 2 seneye yakindir bu hastalik varmis bende, beni en cok uzen sey, tekrarlanan ameliyyatlar diyil, cunku ameliyyat olmaya alisigim,beni uzen hayatim boyunca hormonal ilac almak zorunda kalmagimdir, ama her basimiza gelene sukr etmeliyiz, bi fikriniz varsa, Istanbulda, ya Adanada bildiyiz iyi bi doktor varsa, tavsiye edin kizlar lutfen
cevaplarinizi bekliyorum

Back
X