• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

endometriyozisden dolayi gebe kalamayanlar bakin hemen!!!

hayırlı cumalar herkeseeee
endometriozisin evresi önemli değil gibime geliyor bende 4. evre olduğu halde tüplerim açıkken başkasında tıkalı oluyor.ben kimyasalda olsa hamile kalmışken arkadaşım 10 yıldır hiç kalmadı.ama şu bir gerçekki yumurtaları öle etkiliyorki hamile kalsakta bebek tutunma savaşı veriyor bana ilk düşükte kromozon bozukluğu deyip geçtiler tekrar aynı şeyi yaşadığımda araştırma yapıldı temiz çıktı .tüp bebek merkezine gidip 2 kez tüp bebek yaptırdım onlar hiç tutmadı oysa orda yumurtalar için ilaç alınıyor......
ben tekrar kendiliğimden hamile kaldım 3. kez ama oda gitti beta hcg yükselmiyor .en son denilen en mantıklı olan cevap :yumurtaların kalitesiz endo. bozuyor bu yüzdende tutunma başarısız kalıyormuş.artık inanıyorum.ama çaresi ? tüp bebekte 2 kez başarısız olunca tekrar denemeye korkuyorum.şuan bilmiyorum ne yapmalıyım.historoskobi yapılıp kistim boşaltılmıştı tekrar 3 cm yine çıktı.tek yapabildiğim bitkisel çözümler.soğan suyu içtim tavsiye ederim o ara hiç kasıklarım ağrımadı.önümüzdeki ay incir kürü yapıyım diyorum ama kisti etkilermi diyede korkuyorum.kaybedecek ne varki?
Allah büyüktür endo.olup kendiliğinden hamile kalanda var.inşallah bizlerede nasip olsun arkadaşlar en kısa zamanda.anne olayı okadar çokistiyorumkiii

mrb canım bende endoluyum sen yine hamile kalabiliyorsun ben 3 defa tüp yaptırdım tutunma olmadı tabi olan arkadaşlar var hakkımızda hayırlıısı diyorum elden başka bir şey gelmiyor 4.yaptıracağım soğan suyu ve incir küürünü bende yaptım fayda veriyor Allah inşallah bize de umutlarımızı bir an önce bağışlar...

amin denizciiim ve bütün arkadaşlarıma
benim sıkıntılarımı çeken yaşayan kader arkadaşlarıma sonunda mutlu sona ermeleri için hep dua ediyorum
allahtan ümit kesilmez ben tüp bebek için gün sayarken doğal yolla hamile kaldım zamanını bekliyor veletler inşallah en kısa zamanda gelsin bebişleriniz...

bende bu site ile bir tesadüf sonucu karşılaştım. ben de endemetriozis hastasıyım 4 yıl önce ameliyat olup kislerimi aldırdım. 9 yıldır evliyim ve malesef bebişim yok. :50:

meraba ,bizim herşeyimiz normaldi,önceden hormon testleri gerekli kontrolleri yaptırmıştık..doğal yolla çalışmalara başladık,bir sene sonunda hamilelik olmayınca dr.rahm filmi ve sperm testi istedi,spermler normaldi,ama tüplerden şüphelenildi,3ay önce laparaskopi ve histeroskopi ameliyatı oldum,ameliyat sırasında endometriosis olduğum ortaya çıktı.Çok ileri devre değilmiş tüpleri tıkamamış,karın bölgesinde yapışıklıklar yapmış.Bu yapışıklıklar yakıldı,2ay yumurta baskılama tedavisi gördüm.1Temmuzda aşılama oldum şimdi sonuç bekliyorum...Belirti bazen hiç olmayabilirmiş ama benim çok belirtim vardı ve doktoruma nezaman bunları anlatsam evham yapma diyodu...akannehir bu yüzden zaman kaybettiğimi düşünüyorum.genç kızlığımdan beriçok şiddetli regl,ağrıları çektim,çok sık enfeksiyon geçirirdim,bazen ara kanamalarım olurdu,7 yıllık evliyim hiç mi kaza olmaz:kedi:bide bazen içimden gelen akıntının kıvamı derbi yapıştırıcı gibi oluyodu ...lastik gibi,tüm bunları anlattığım doktor beni suratında bilmiş bi sırıtmayla dinlemişti kendini rahat bırak demişti,yaaaa insan kendi vücudunu tanıyo işte...ilginçtir ki beni ameliyat olmam için ikna eden de aynı d.r.beni çok iyi bir başka doktora yönlendirdi..şimdi bekliyorum bebek için çok geç karar verdim mafoldumben

canım aynı sorunu ben de yaşadım genç kızlığımda çok çok şiddetli adet sancılarım olurdu bunun için apandisitimi bile aldılar boşu boşuna 4 yıl teşhis koyamadılar sonuç olarak da 12 yıldır endo hastasıyım 2yıllık evliyim ve hamile kalamıorum yumurtalarım kalitesiz çünkü ya hiç anne olamazsam o zaman hesabını kime sorcam die düşünüorum bazen teşhis koyamayan drum die geçinenlere mi yoksa teşhisten sonra ameliyat edip ağrılarıma rağmen çok sağlıklısın diyen dier dra mı... düşündükçe içim sıkılıo... Allah hepimize sabır versin güzelim..

kizlar hepinizi cok iyi anliyorum. Maalesef endo bende de war. Ben de siddetli agrilar cektim regl donemlerinde. Ilk cocuk istedigimi anlayip doktora hersey normal mi diye gittigimde bana hersey normal demisti. 2 yil deneyip olmayinca baska bir doktora gittim(bu doktorlarda docent falan bide). O da endoyu goremedi ve aciklanamayan infertilite dedi.(Rahim filmi gibi acili sureclerin hepsinden ben de gectim). En son baska bir doktor denedim arkadas tavsiyesiyle. O bana hemen taniyi koydu:endo!!! 3 asilama oldum. Sonuc hep negatifff.Sonra bu lanet endodan kurtulmak icin laparoskopi olmak istedim. Tup bebek denemesinde de ayagima takilsin istemedim. 2 ay once laproskopi oldum. Iyiye isarettir belki hayatimda ilk defa o acili adet sancilarim olmadi. Doktorum acele etme bekle laparoskopiden sonra dogal yolla hamile kalanlar oluyor dedi ama bende bu sans varken...Bazen kendimi sacma sacma dusunurken yakaliyorum: Bi kadin cocuk doguramazsa( ki bu bizim doğamiz ve içgüdümüz) ne işe yarar ki diye.senağlama

o kadar iyi anlıyorumki hepinizi..
benim adetlerim hep sancılı olmadı, yani bi 5 sane öncesine kadar falan ilk gün çook hafif bel ağrım olurdu başka bişey olmazdı.. sonra aşama aşama adet sancım arttı ve 2009 başından beridir de adet dönemi olabilen kramplar başladı. bişeyler ters gidiyodu biliyodum ama eşim bile evham yaptığımı düşünüyodu. adet sürem uzamıştı, sancılarım artmıştı, karnımda ay boyu ara ara hafif adet sancısı hissediyodum vs... ilk başlarda kistin yok deniyodu. bebek olmayınca özel bi merkeze gittim, 8-9 ay sağlıklısın diye oyalayıp hastalığı ilerlettiler. sonra rahim filmi, tüpler açıktı çok şükür.sonra da bi doçente gittim, hemen koydu teşhisi, bir tane kistim vardı, bir ay klomen denedik ve hemen laparoskopi yapıldı. karın zarı dahi yapışmış.. yumurtalık rezervimi çok iyi görmediği için kisti almayıp boşaltmışlar... hemen hamile kalmam gerekiyomuş ama kalamıyorumki. lap.tan sonra ikinci ayım ve aşılama deniyoruz. ama ben hala o adet sancısı gibi hafif hafif hissediyorum ve ümitlenemiyorum bile...
bir de son yıllarda sık sık yanmam sızım olurdu, o kadar dikkat ediyorum neden oluyo, herkes mi böle diye yerdim kendimi, meğer endo nedenli enfeksiyonlarmış...
Allah hepimize tez vakitte hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah...

Adetlerim sancılıydı ve kahverengi lekelenmelerim vardı,önce bir doktora gittim bir dahaki adetle atarsın dedi..

Atamadım,başka bir doktora gittim d.kontrol hapı verdi kist küçüldü..sonra tekrar büyüdü tekrar ilaç aldım.sonra diğer yumurtalıkta da

çıktı..1 sene hep böyle kısırdöngü içinde geçti...

En son 2 ay gitmedim doktora,ağrılarım şiddetlenince gittim ve sol overde 8 cm lik kist olduğunu öğrendim.

Laparoskopi oldum,yapışıklık tüplerde tıkanıklık yokmuş.ama kist 15 gün sonra tekrarladı.

şimdi yine ilaç kullanıyorum..endometriozis ve beslenme hakkında yazılar okudum ve şimdide burada gördüm..

Ramazan bayramından beri ne kırmızı et,ne tavuk yiyorum.sadece balık...

Sebze ile besleniyorum...adet olmaya başlayınca soğan kürüne başlıyacağım.şimdiye kadar hiç uygulamadım..

Kimbilir,belki faydası olur..bebek hayali ile yaşıyorum,nerde bir bebek yada bir hamile kadın görsem gözlerimin dolmasına mani olamıyorum..

Umarım rabbim bana ve benim gibi anne olmak isteyen kadınların dualarını çabalarını boş bırakmaz :14:

ben birşeyi merak ettim. biri 2 diğeri 2.5 cm endo hastasıyım. henüz bir tedaviye başlanmadı. soğan kürü yaptım ama 10 gün dayanabildim. birde sanırım zamanlamam yanlış oldu. ama yinede sanki işe yaramış gibi. sağ kasığımdaki ağrı azaldı. konrole gidicem. yalnız soru şu. videoda hayvansal ürünlerin kesilmesi denmiş. peki bunlara süt, yoğurt, peynirde dahilmi. ben sütsüz yaşayamamki.

kizlar endometriyozis hastasiysaniz ve bu yuzden hamile kalamiyorsaniz beyaz et ve kirmizi eti bir muddet kesin..kilo verin ..hamile kalmaniz kolaylasiyormus doktor murat berksoy soyluyor...basaran varmis bu sekilde bakin....

tatlım lınk te vıdeo da acılmıyo yaa..ne anlatyo dr bey:) merak ettım

Back
X