endometrosiz çilem🙁

HurremSultaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2021
201
137
33
34
Merhaba; endometrosiz hastasıyım bu ay reglim 7 gün geçikti hamilelik testi yaptım negatif tabi yine bir yıkıldım.. sonra hafif lekelenmelerim geldi acaba dedim yerlesme kanaması mı umut ettim yurtdısındayım konuscak kimse de yok ama sagolsun annem var uzakta bile olsa annemle telde saatlerce konustuk sevındık oda evet yerlesme kanaması dedi diceksiniz neden umut ediyorsun ama bu endometrosiz hastalığı insanı her türlü belirtiye sürüklüyor.. bu gun ise tam söküldüm yine ağrılarla sabahtan beri sürünüyorum 13 yaşından beri sancılı regl goruyorum ve yasadıklarımı anlatsam dağ olur.. herkesin yine mi ağrın var demesinden bile cok yoruldum ki cok basit cumleler bunlar hamileliği düşünmesem ağrılarımla savaşmak zor şuan bile yazarken kasıklarımda bir ağrı.. bu çile ne zaman bitecek ameliyat olsan tekrarlıyor doğum kontrol içsem yumurta rezervimi düşürüyor nerden baksan tutarsız bir hastalık allaha yine de isyan etmiyorum ama sadece iç dökmek istedim… okuduğunuz için teşekkür ederim

Tekrarlayana kadar hamile kalırsınız işte. Bence ameliyatı olun. Sonuçta o rahimde olmaamsı gereken bi durum. Ve size de zorluk veriyor.

Tekrarlayana kadar hamile kalırsınız işte. Bence ameliyatı olun. Sonuçta o rahimde olmaamsı gereken bi durum. Ve size de zorluk veriyor.
şuan kistlerim 5 cm küçük ve doktorlar ahm değerim çok düşük olduğu için ve yumurtalıklarıma zarar vereceği için ameliyat önermiyor. doğum kontrol diyor ama cocuk istediğim için başlamadık. hal böle olunca ağrılarım oluyor nerden baksanız tutarsız bir durumdayım.

Sizin Türkiye'ye gelme planınız vardı tedavi için. Onu bi uygulayın inşallah. Her yerin ayrı bir doğrusu oluyor bir şey diyemiyorum. X xnobodyx düşük amh ile endometriozis alınmıştı senden di mi?

Ben 15 yaşımdan beri agrili regl donemleriyle her ay kabuslar yasadim rssmen.
Gecen sene doktormun endometriozis suphesj ile Laparoskopi ameliyati oldum ve rahmin arka duvarinda endometriozis odaklari varmis temizlendi alindi onlar ve eskisi gibi agrili regl donemleri gecirmiyorum. Ilk bi iki gun hafif sancilar oluyo ama buna da sukur yani.

sizin endometriozis teşhisi nasıl kondu neden ameliyat yada tedavi olmuyorsunuz ?

Kqlp mi kalbe karşıydı neydi?

Amh degeriniz kac ?
Laparoskopi ameliyati rahme bir zarar vermez ki aksine daha kolay bir yontem bu acik ameliyattan daha iyi. Hangi ulkedesiniz .?

Evet evet vardı 26 kasımda ama aksilik cıktı gelemiyorum randevumu iptal ettim, nasip değilmiş işlerimi halledip ilk iş olarak geliceğim inş yurtdışında olmasam hemen başlardım tüp bebeğe.. çok teşekkür ederim

Ahm 0,80 benım rahim de değil ama yumurtalıklarımda kistlerim
Benim amh 0.64 falandi tam hatırlamıyorum. Bende kist yoktu
Size yumurta toplama islemi yapilip kist ameliyati yapilip rahim endometriozisden temizlenip Tüpbebek yapılabilir. Tek doktor ile yetinmeyin danisin tup merkezlerine gidin arastirin kistleriniz maalesef gozardi edilmeyecek buyuklukte.

yukardaki mesajı baz alarak yazıyorum :) Belirtilerimiz aynı benımde şiddetli ağrılarım oldu her zaman ve benım kistlerim yumurtalıklarımdaydı şuan 30 yaşındayım 23 yaşında teşhis konuldu. Çikolata kisti belliydi teşhis basit oldu. Bursada yaşıyordum ozamanlar ve Ameliyat önermedi doktorlar kistlerim 5 cmden kucuktu cunku, dogum kontrolle baskıladık devamlı ve son bir senedir bıraktım cocuk için bu sefer ağrılarım başladı.. evet tüp bebeğe ilk fırsatta gideceğim şuan yurtdışında olduğum için pandemi vb derken herşey zorlaştı acaba sizgittiniz mi tüp bebeğe veya suan cocugunuz var mı?

Hangi eyalettesiniz ki ?
Ben almanya berlindeyim burda ameliyat oldum 2 asilama 2 tup bebek negatifim var maalesef.
Sol tupum kapali doktorum tup bebek dışında normal hamile kalmamin cok cok zor olduğunu soylemisti.
2 senedir hic gebe kalamadim maalesef endometriozis belasi zorlastiriyor

Benim sigorta yuzde 50 ödeme ile 2 hak vermisti denedik burda simdi son Dondurulmus 1 embriyom var onu da denicez olmazsa turkiyeye gideriz bizde.
Sizde önce sigorta hakkinizi bi kullanin her sigorta şirketinin sartlari ayri tabi.

çok çok geçmiş olsun umarım Allah bizlere de nasip eder
aaa bende Almanyadayım Frankfurt keşke yakın olsaydık
Almancam şuan için çok iyi değil. Ama forum sayfalarından araştırdığım kadarıyla Türkiye bu konuda daha iyimiş bu sebeple bekliyorum Türkiye için, diğer bir sebep ise yeni geldiğimiz için eşimle (beyin göcüyüz) almancamız cok az, göç etmenin düzeni derken anca yerleşiyoruz.. :/ acaba burada mı gitsem onuda düşündüm siz ne önerirsiniz? Almanya mı? Türkiye mi?

Benim sigorta yuzde 50 ödeme ile 2 hak vermisti denedik burda simdi son Dondurulmus 1 embriyom var onu da denicez olmazsa turkiyeye gideriz bizde.
Sizde önce sigorta hakkinizi bi kullanin her sigorta şirketinin sartlari ayri tabi.
Aa bunu bilmiyordum bizim sigortamız DAK bir sorayım çok teşekkür ederim

Bence bi sigortanizla gorusun tup bebek merkezleri ile görüşün esiniz sperm testi versin sizin hormonlar rahim durumu kontrol edilsin once burda deneyin deneyimleyin bi baktınız oldu kim bilir.
Turkiyeye gidip gelmek yipratacak sizi kolay değil yolculuk tedavi evden uzak olmak vs.
Yenj gelmişseniz daha da zorlar sizi.
Dil için genelde tercumanlari oluyo merkezlerin yada turk calisan varsa yardimci oluyorlar.
Keske yakin olsaymisiz yardımcı olurdum seve seve.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok değerli inanın♥ keşke olsaydık destek olurduk birbirimize
Evet haklısınız bu süreçleri inanın bilmediğim için aşılamayı hiç düşünmedim yarın hemen e mail atıyor olacağım sigortaya ve tüp bebek merkezine. ya inanmazsınız bana ilac gibi geldiniz ya gerçekten çok ama çok teşekkür ederim tekrardan Allahım size de bir bebiş nasip etsin dualarım sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…