Endoskopi olanlar :((((

advers

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
3.003
3.391
Offf kızlar 1 aydır geçmeyen mide bulantım vardı, doktora gittim. Endoskopi yapmaya karar verdi. Yarın endoskopi yapılacak, çok korkuyorum.
Daha önce endoskopi olanlar varsa lütfen beni rahatlatsın.
Endoskopi ile kötü anıları olanlar yazmasın zira zaten çok korkuyorum :KK43:

3 kere yaptırdım artık kadrolu oldum ben :KK70:

Sana tavsiyem; sedasyon anestezi iste mutlaka, kafan güzelken hissetmiyorsun hiçbir şey.. onun dışında çabuk bir işlem zaten yarım saat sürmez hastahaneden yürüyerek çıkarsın. aklıma başka bir şey gelmedi sen merak ettiğini sor ben söyleyeyim.. Geçmiş olsun..

bende iki kere oldum seneye bir daha yaptirmayi düsünüyorum. Korkuldugu gibi degil. Tabiki biraz ögürüyorsun. Benim bogazim uyusturulmustu ve bir sakinlestirici yapilmisti :) Gecmis olsun.

Zaten hemen sordum, ssakinleştirici birşey yapacak mısınız diye.Yapacaklar, zaten midem bulanıyor sakinleştirici yapmazlarsa imkansız o boruyu yutamam.

3 kere yaptırdım artık kadrolu oldum ben :KK70:

Sana tavsiyem; sedasyon anestezi iste mutlaka, kafan güzelken hissetmiyorsun hiçbir şey.. onun dışında çabuk bir işlem zaten yarım saat sürmez hastahaneden yürüyerek çıkarsın. aklıma başka bir şey gelmedi sen merak ettiğini sor ben söyleyeyim.. Geçmiş olsun..

Boruyu boğazına sokarlarken öğürdünüz mü? Yokda sedasyon nedeniyle hiç böyle birşey hatırlamıyor musunuz?

ben de 3 kez yaptırdım.ilkin de ne uyuşturma ne de bir şey.sadece öğürttüm.acı yok diğer ikisinde,sedasyon anestezi.hiç bir
şey duymadım...yani korkmayın,korkulacak birşey değil.ayrıca geçmiş olsun

Bir kere yaptırdım. Beni uyutmuşlardı, genel olarak da artık işlemler böyle yapılıyor, ben etkilenmedim ama kalkınca yanımdaki endoskopi olan kız fenalaşmıştı bünye meselesi.

bende iki kere oldum seneye bir daha yaptirmayi düsünüyorum. Korkuldugu gibi degil. Tabiki biraz ögürüyorsun. Benim bogazim uyusturulmustu ve bir sakinlestirici yapilmisti :) Gecmis olsun.

En çok korktuğum kısım zaten öğürme. Zaten midem çok bulanıyor

Boruyu boğazına sokarlarken öğürdünüz mü? Yokda sedasyon nedeniyle hiç böyle birşey hatırlamıyor musunuz?

Office izin verirse cevap vereyim,sedasyonda,boru sokulmasını da hissetmiyorsunuz.önce damardan iğne yapıyorlar.sonra işleme başlıyorlar.10-15 dakikalık bir uyku hali.sonrasında hiç bir şey yok.

sedasyon alacaksan zaten hiçbir şey hatırlamayacaksın ve çok kolay geçecek merak etme :)

hiçbir şey hatırlamıyorum.. zaten doktor gelir gelmez verdi damardan sonra uyumuşum, sadece ağzıma plastik bir şey taktılar hortum ortasından geçecek diye ama o öyle öğürten ya da mide bulandıran bir şey değil.. ağza tam girmiyor bile öyle diyeyim..

Office izin verirse cevap vereyim,sedasyonda,boru sokulmasını da hissetmiyorsunuz.önce damardan iğne yapıyorlar.sonra işleme başlıyorlar.10-15 dakikalık bir uyku hali.sonrasında hiç bir şey yok.

Evet aynen öyle abla, artık uzman olmuşuz bizde yalnız :KK53:

Geçmiş olsun. Bana anestezi verip endeskopi yaptılar, hiçbirşey hissetmedim, sadece ayılınca biraz sersemlik oluyor:)

Evet aynen öyle abla, artık uzman olmuşuz bizde yalnız :KK53:

doğru vallahi,yakında 4. beni bekliyor gibi.safra kesesi sorunuda var.ultrasonla beraber rutine bindi,benim endoskopi...

hatta komik bir şey söyleyeyim.ilk yaptığrdığımda,başıma geleceklerden habersiz,çarşıya gider gibi tek başıma gitmiştim.doktorun yardımcısı " aa tek mi geldiniz,yanınızda kimse yok mu" demişti.ben de ne var ki,ben çok cesurum bundan mı korkacağım dedim.(daha önce defalarca emar,tomografi çektirmiş biri olarak)ama çıktığımda,söylemesi ayıptır.öğürtmekten,malum kadınların tutamadığı şeyi yaptım azıcık.:KK23:ıslak çamaşırla eve kadar yürümüştüm.hayatımda yaşadığım traji komik olaylardan biridir...

doğru vallahi,yakında 4. beni bekliyor gibi.safra kesesi sorunuda var.ultrasonla beraber rutine bindi,benim endoskopi...

hatta komik bir şey söyleyeyim.ilk yaptığrdığımda,başıma geleceklerden habersiz,çarşıya gider gibi tek başıma gitmiştim.doktorun yardımcısı " aa tek mi geldiniz,yanınızda kimse yok mu" demişti.ben de ne var ki,ben çok cesurum bundan mı korkacağım dedim.(daha önce defalarca emar,tomografi çektirmiş biri olarak)ama çıktığımda,söylemesi ayıptır.öğürtmekten,malum kadınların tutamadığı şeyi yaptım azıcık.:KK23:ıslak çamaşırla eve kadar yürümüştüm.hayatımda yaşadığım traji komik olaylardan biridir...

konu sahibi ,bu anlattığımdan korkma sakın.bu ilkinde yaşadığımdı.canlı canlı olunca biraz öğürtüyorsun.diğerlerinde çok rahattım.

Endoskopiden çıktıktan sonra öğürmemi oluyor ?????

of of fena olmuş çok geçmiş olsun abla. öğürmek çok fena bir duygu ilkinde ben de öyle yaşadığım için ikincide uyuttular artık :KK70: o yüzden şimdi herkese uyuyun diyoruz demek ki :KK53:

Endoskopiden çıktıktan sonra öğürmemi oluyor ?????
yok canım ilk yaptırdığımda,anestezi istememiştim.endoskopi sırasında öğürttüm,biraz o sırada olan oldu.yatarken ama yapacak bir şey yoktu.hazırlıksızdım.

X