enerji enerji..

kiraz cicegi

güzel günleri beklemekte..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
1.257
1.138
28
Merhabalar kk bayanları, iyi geceler herkese

Benim sorunum son zamanlardaki takatsizliğim, yorgunluğum, halsizliğim, cok uykumun gelmesi..

Doktora gittim kan değerlerinde mi bi sıkıntı var acaba diye. Ama Allaha şükür hepsi yerinde.
Yine de bahar zımbırtısindan mi neyden çok uyuşuğum. Hem de çok çalışmam ve zamanimi verimli kullanmam gereken ekstrem bi dönemde.

Sorum şu vitamin enerji vs haplari kullanmadan (hepsi karaciğere zararlı) bu durumu nasil yenebilirim, ne yapabilirim ?

Düzenli ve yeterli uyumak işe yarıyor. Karanlıkta uyumak, cildinizin taze kalması için de önemli.
Dengeli beslenmek, yoğurt, peynir, yeşil sebzeleri atlamamak bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
Her gün 1 saat kadar gün ışığında yürüyüş yapmak hem D vitamini almak, hem günlük biyolojik ritminizi düzenlemek, hem de mutlulukla ilişkili kimi hormonların salgısı açısından önemli.

Ceviz en iyi enerji veren kabuklu yemiştir. Yer fıstığı vitamin değeri en yüksek olandır.
Sebze olarak brokoliyi iyidir.
Amino asit değeri yüksek olarak en iyi protein alacağınız yiyecek yumurta :)
Bir de ben burn çok severim güzel de enerji verir :kk77:

aynı sorun bende de war sürekli uyku halindeyim. günde 10 saat uyusam da hala uyumak istiyorum. yok mudur bunun enerji içeceğinden, kahveden geçmeyen doğal yolu.. :KK43:

X